reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

I spotkałam wiele nawiedzonych karmiących lasek, jedna np karmiła prawie 5 latke publicznie ci dla mnie akurat jest duża przesada. Ale każdy robi to co uważa za słuszne wiec w życiu bym jej nawet slowa krytyki nie powiedziała. Ja natomiast usłyszałam wiele "wykładów" w temacie szkodliwości karmienia MM:) Mój młody żyje, jes duży, silny od dłuższego już czasu mało choruje. A więź z dzieckiem można mieć przytulając je bez cycka na wierzchu:)

reklama
Kathleen, kurczę to może jednak zrobię i posiew, w sumie co mi zależy. Nie wiesz czy to trzeba 2 próbki moczu oddać czy jedna wystarczy na badanie i na posiew? Nigdy nie robiłam posiewu...

Dziewczyny. Co do karmienia piersią, to ja nie miałam na poczatku laktacji i karmilam mlekiem jakie mieli w szpitalu. Pozniej zaczęłam odsyłać mleko laktatorem i poszło. Karmilam piersią plus mlekiem modyfikowany bo mały się nie najadal. Do dzisiaj jest lakomczuchem. Ja zaczynałam od najdroższych mleko, a skończyłam na mm z rossmana babydream i się sprawdziło najlepiej! Młody nie miał po nim kółek. Wazne przy karmieniu mm żeby była butelka antykolkowa (ja kupie dr browns) i zeby odbić dziecko po jedzeniu.
Co do powrotu do pracy. Polecam zdecydowanie opiekunkę. Moj młody po roku poszedł do żłobka i ciągle był chory ale to chronicznje wręcz, więc ja musiałam ciągle brać wolne, co niekoniecznie podobało się pracodawcy. Dobrze się stało że zaszłam w drugą ciaze, bo mój synek odkąd jest w domu jest zdrowiutki jak rybka.
Ja tez planuje zrobić na dniach krew, mocz i cukier. Cukier będę robiła pierwszy raz bo wcześniej nie było okazji i chęci ;)

Ja też nie zgodzę się z tym że tylko cycek jest dobry. Dzisiejsze mleka to niebo a ziemia w porównaniu z dawnymi mlekami. Czasem kobieta może mieć gorsze jakościowo mleko niż mm, ale tez z drugiej strony w karmieniu piersią ważne są przeciwciała, które niemowlę otrzymuje od mamy. Ja tym razem zamierzam jak poprzednio karmic naprzemiennie piersią plus mm :)

Aga na posiew oddzielny pojemniczek i na ogólne oddzielny ;) dla spokoju, żeby nie latać, to pewnie zrób. W aptece te pojemniczki sa sprzedawane jako inne- ten na posiew to jalowy, wiec jak Ci ktoś będzie kupowal, to niech zaznaczy, ze i taki i taki potrzebujesz ;)

I spotkałam wiele nawiedzonych karmiących lasek, jedna np karmiła prawie 5 latke publicznie ci dla mnie akurat jest duża przesada. Ale każdy robi to co uważa za słuszne wiec w życiu bym jej nawet slowa krytyki nie powiedziała. Ja natomiast usłyszałam wiele "wykładów" w temacie szkodliwości karmienia MM:) Mój młody żyje, jes duży, silny od dłuższego już czasu mało choruje. A więź z dzieckiem można mieć przytulając je bez cycka na wierzchu:)

Jeny ja byłam kiedys świadkiem takiej akcji w knajpie. Siedzimy sobie ze znajomymi, jemy jakis obiad, z boku tez siedzą jacyś ludzie, którzy spotkali sie na obiedzie z dzieciakami, dzieciaki duże, takie przedszkolne, gadające i nagle do jednej z matek podbiegł chlopec, podciągnął bluzkę i wyciągnął cyca. Powiem szczerze to juz bylo dla mnie obrzydliwe serio. Ten chłopczyk mial z 5 lat na luzie, wcześniej wtrząchnął cala porcje frytek i lody. Brrrg

reklama
Agula, No wlasnie to jest dla mnie przesada, podobno jest sens karmić dziecko tak pół roku roku, max rok. Potem to mleko nie ma juz żadnej wartości odżywczej. A karmienie piersią 5 latka jest ... nawet nie wiem jak to określić ale pasuje mi określenie " obleśne" .

Do góry