reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Przez tydzień to były lekkie teraz podobnie jak w zeszły weekend mocniejsze, jeden i drugi lekarz poza zasięgiem - wzięłam scopolan i jak nie przejdzie pewnie akcja szpital

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ehhh... To twardnienie brzucha to niejednej z nas daje popalić... Jak ci nie przechodzą podczas lezenia i próby zrelaksowania się to może warto pojechać na IP i się chociaż przebadać dla własnego spokoju...

Laski pilne !!!!
On pon mam pessar. Na poczatku straszna suchosc pochwy. Od wczoraj wydzielina wodnista. Teraz polecialo mi troche wodnej wydzieliny cala wkladka mokra . Czy zwiekszone uplawy od pessara to taka woda ? Boze boje sie ze to wody . Nie wiem jak odroznic to od uplawow . Pomocy

Laski pilne !!!!
On pon mam pessar. Na poczatku straszna suchosc pochwy. Od wczoraj wydzielina wodnista. Teraz polecialo mi troche wodnej wydzieliny cala wkladka mokra . Czy zwiekszone uplawy od pessara to taka woda ? Boze boje sie ze to wody . Nie wiem jak odroznic to od uplawow . Pomocy

Nie martw sie. Ze mnie też czasem wyplywaja takie ilosci ze tez sprawdzam kolor. Przy pessarze to jest normalne ze wydzieliny jest wiecej i moze byc bardziej wodnista. Sprawdz sobie jak sie podcierasz papierem kolor. Jesli ma taki jak twoja wydzielina przed założeniem krazka tylko jest wiecej i bardziej plynna to jest ok.

Ostatnia edycja:
Laski pilne !!!!

Tez miałam tego typu upławy i nawet lekarze podejrzewali wody płodowe ( u mnie było to wodniste przezroczyste bezwonne) i nawet lekarzy w błąd to wprowadzało. Śle nigdy nie wiadomo ...

ale przy pesarze zwiększone upławy mogą się pojawiać.

W aptece można kupić test na wody płodowe lub w tańszej wersji papierki lakmusowe (chyba jak się ba granatowo zabarwia to oznacza wody - kolor do sprawdzenia bo nie znam na pamięć) co może Cię uspokajać - taki domowy test. Ale fakt jesli intuicja Ci podpowiada to lepiej w szpitalu sprawdzić jesli w aptece noe będzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uspokoiłyście mnie , od wczoraj juz nie mialam takiej wodnej wydzieliny . Faktycznie zapewne to od pessara . Pewnie zbiera sie tam jakas woda j co jakis czas tak bedzie. Ale to ile stresu sie najadlam to moje . [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Znajac zycie gdyby ciaza przebiegala prawidlowo to bym na to uwagi nie zwrocila .

Milego dnia wszystkim [emoji6][emoji6][emoji6]

Do góry