reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Madzien1234 przeżyłaś to najważniejsze :) o masakra z tym Spojeniem - u mnie tez byly podejrzenia na usg zdiagnozowali Ci?. A ja poszłam dziś do mojej gin z tym twardnieniem brzucha - skierowanie do szpitala - zagrażający poród ;) właśnie pakuje torbę ale tylko dla siebie ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale to jakieś regularne skurcze się pojawiają, czy szyjka puszcza?? Trzymaj się!!

reklama
@Madzien1234 przeżyłaś to najważniejsze :) o masakra z tym Spojeniem - u mnie tez byly podejrzenia na usg zdiagnozowali Ci?. A ja poszłam dziś do mojej gin z tym twardnieniem brzucha - skierowanie do szpitala - zagrażający poród ;) właśnie pakuje torbę ale tylko dla siebie ;)

Lekarz mówi że na bank mam. I na następnej wizycie będziemy mierzyć. [emoji6]

Mam od kilku dni mega twardnienie brzucha-jakby mi miał zaraz eksplodować i nic nie pomaga nospa forte, scopolan w Max dawce i skurcze. Pessar obsuwa się ale podsunięty mam dziś.

Przynajmniej w końcu Cie przyjmą do szpitala. Ten twardy brzuch masz nawet, jak leżysz? Dawaj znać kochana i trzymaj sie mocno. Skurcze Ci wycisza, beda monitorować na ktg postępy. Jenki Kathleen trzymam za Ciebie bardzo kciuki!

@Madzien1234 dobrze,ze juz po. Tylko po co jeszcze to rozejścia spojenia :( co sie z ty robi?

@Nygusek jak sytuacja u Ciebie?

Przynajmniej w końcu Cie przyjmą do szpitala. Ten twardy brzuch masz nawet, jak leżysz? Dawaj znać kochana i trzymaj sie mocno. Skurcze Ci wycisza, beda monitorować na ktg postępy. Jenki Kathleen trzymam za Ciebie bardzo kciuki!

@Madzien1234 dobrze,ze juz po. Tylko po co jeszcze to rozejścia spojenia :( co sie z ty robi?
Nie wiem. Będę pytać na następnej wizycie. Juz i tak dzisiaj byłam tam mega długo. Są pasy na brzuch te takie ortopedyczne i np oklejania. Ale ja ledwo co brzuch mam a to się robi . Coś czuję że będzie cc jak to się pogłębi. Sama narazie nie wiem co się z tym wiąże. Poczytam na internecie trochę o tym. Ale wolę to niż coś innego . [emoji6] to dla mnie straszne nie dla dziecka. To zniose to.

Nie wiem. Będę pytać na następnej wizycie. Juz i tak dzisiaj byłam tam mega długo. Są pasy na brzuch te takie ortopedyczne i np oklejania. Ale ja ledwo co brzuch mam a to się robi . Coś czuję że będzie cc jak to się pogłębi. Sama narazie nie wiem co się z tym wiąże. Poczytam na internecie trochę o tym. Ale wolę to niż coś innego . [emoji6] to dla mnie straszne nie dla dziecka. To zniose to.

no tak, oby sie dało jakos ulżyć...

@Nygusek jak sytuacja u Ciebie?

Ech znając życie i tak mnie nie zostawia bo nie będzie wskazań ;) No ale zobaczymy czekam jeszcze bo może im później tym lepiej,

A tak wogole umówiłam się dziś na masaż na te odleżyny i co? Przyszła dziewczyna teraz i masażu nie zrobi mi w tym stanie, a mnie wszystko boli..,

Ech znając życie i tak mnie nie zostawia bo nie będzie wskazań ;) No ale zobaczymy czekam jeszcze bo może im później tym lepiej,

A tak wogole umówiłam się dziś na masaż na te odleżyny i co? Przyszła dziewczyna teraz i masażu nie zrobi mi w tym stanie, a mnie wszystko boli..,

kochana ten twardy brzuch masz cały czas czy jak stoisz?
z tym masażem, to tak jest, boja sie ryzykować, moj maź kończył taki bardzo długi kurs masażu i ogólnie ciąża zagrożona jest przeciwskazaniem, mnie tez nie chce masować...

reklama
@Kathleen006, trzymam kciuki, żeby Cię zostawili na oddziale. Nie pozwól odesłać się do domu. Ze skierowaniem, czy bez, mogą próbować. Im później, tym mniejsza kolejka na IP, a z łóżkami to różnie, nie ma reguły, kiedy dziewczyny, które przyjechały na wywoływanie, zjeżdżają z oddziału na porodówkę.

Do góry