reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie dziś pojawił się pierwszy skurcz... Ale po paru minutach puścił i więcej się nie pojawił. Ale brzuch twardnieje i wtedy biorę 2xnospe forte i 2xmagnez. Aktualnie czekam aż troszkę zmięknie. I strasznie gazuję od paru dni :/

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

ja nospe forte biore 3 razy dziennie, mg 6 tabletek, 2*200 mg luteiny dopochwowo, witaminy plus żelazo.
nie wiem jak odróżnić skurcz od twardnienia.

reklama
Hej dziewczyny,

to co mi się przypomniało lekarz mówił mi aby nie jesc smażonych rzeczy, surowych warzyw tylko al dente tylko same gotowane, lekkostrawne itp by nie dopuścić do zatwardzenia czy wzdęć, gazów bo to tez sprzyja twardnieniom brzucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ja też w szpitalu, ktg 3xdziennie i dzisiaj mialam podłączone jak złapało mnie twardnienie brzucha-te cyferki od skurczy mi poszybowaly raz na 110% a drugi raz na 170% czyli ponoć wysoko,a brzuch mi sie spial jak codzien wiec nie wiedzialam, że to az takie skurcze powoduje. Tutaj na pewno na skurcze podają adalat oprócz tych standardowych lekow.

Hej dziewczyny, ja też w szpitalu, ktg 3xdziennie i dzisiaj mialam podłączone jak złapało mnie twardnienie brzucha-te cyferki od skurczy mi poszybowaly raz na 110% a drugi raz na 170% czyli ponoć wysoko,a brzuch mi sie spial jak codzien wiec nie wiedzialam, że to az takie skurcze powoduje. Tutaj na pewno na skurcze podają adalat oprócz tych standardowych lekow.

Kochana u Ciebie w tym tyg, to juz mogą byc takie wartości przy skurczach. Leżałam z dziewczynami wlasnie 35-36(jedna z nadciśnieniem, a jedna z cholestaza) i tez miały takie wahania, obie miały porod przez CC ze względu na towarzyszace choroby. A dziewczyna, ktora miala zastoj w nerkach, skończony 36 tez miala takie wartości, wczoraj ( a ze szpitala wyszłam 2 tyg temu) jeszcze byla w dwupaku, bo mam z nia kontakt.

Jak tam dzis dziewczyny? @Nygusek wiadomo cos wiecej?
ja mam dzis takie klucia jakby w szyjce, juz sie nakręcam i zastanawiam czy jechac na IP. Wizytę mam za tydzień, ale jestem pewna, ze szyjka sie skraca dalej,
a leze na prawde cale dnie, wstaje ze 4-5 razy dziennie do toalety i prysznic max 3 min, co 3 dzien troszkę dluzej, bo włosy trzeba umyć, no wiadomo mycie zębów itp, ale to przy okazji toalety. Zwariować można. Dziewczyny ja mam twardnienia brzucha, ale zupelnie nie wiem jak sie odczuwa skurcze? Nie chce pominac czegoś niepokojącego...
Ja leżę jeszcze z kroplówka, brzuch ciagle napiety, ale skurczy takich porodowych nie ma. Ja tez nie wiedziałam, z czym jechać do lekarza, a z czym nie, bo dużo mnie tego łapało, aż w końcu wylądowałam w szpitalu:/

Hej dziewczyny,

to co mi się przypomniało lekarz mówił mi aby nie jesc smażonych rzeczy, surowych warzyw tylko al dente tylko same gotowane, lekkostrawne itp by nie dopuścić do zatwardzenia czy wzdęć, gazów bo to tez sprzyja twardnieniom brzucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam o tyle utrudniona sprawę, ze mam cukrzyce ciążowa i przez to surowe muszę, a gotowane warzywa nie bardzo... i zatwardzenia potrafią męczyć, oj potrafią ;) ratuje się dzisiaj np kapusta kiszona ;)

@Nygusek
Ja leżę jeszcze z kroplówka, brzuch ciagle napiety, ale skurczy takich porodowych nie ma. Ja tez nie wiedziałam, z czym jechać do lekarza, a z czym nie, bo dużo mnie tego łapało, aż w końcu wylądowałam w szpitalu:/

ustabilizują kwestie skurczy i pójdziesz do domu, po fenoterolu brzuch nie puścił jeszcze? Podpytaj o magnez, mi na twardnienia ten w kroplowce super pomógł. Po tabletkach czuje sie okropnie, ale jem je, bo co zrobic...

reklama
Ja brałam ten Magne b6 w domu, ale ostatnio nie pomagał już. Brzuch mam bardziej miękki, ale nie do końca ;)

Do góry