reklama
ani_anita
Fanka BB :)
Z relaksyną sprawa nie jest taka prosta. Owszem, relaksuje macicę, ale też zwiększa w późniejszym okresie ciąży liczbę receptorów prostaglandyn, przygotowując macicę i szyjkę do akcji porodowej.Ja zaś myślę o relaksynie. To też hormon. Nie dobór powoduje skurcze..
Katierinka
Hej,dziewczeta. Melduje,ze nasz Maly Czlowiek przyszedl na swiat dzisiaj o 02:04 sn, 3365 gr, 51 cm - o wiele mniejszy niz sie spodziewalismy
Porod trwal 4,5 godz. od pierwszych skurczy,na szczescie nie czekaliamy i pojechalismy na porodowke. Maluszek ma sie dobrze,odsypia porod,a my dyskutujemy nad imieniem pozdrowienia dla wszystkich i powodzenia. Lezace dziewczeta-trzymam za Was kciuki
Porod trwal 4,5 godz. od pierwszych skurczy,na szczescie nie czekaliamy i pojechalismy na porodowke. Maluszek ma sie dobrze,odsypia porod,a my dyskutujemy nad imieniem pozdrowienia dla wszystkich i powodzenia. Lezace dziewczeta-trzymam za Was kciuki
Katierinka !! Cudne wiesci i gratulacje ogromne
Fajnie, ze sie wszytsko udalo.
Vixen to teraz Ty i ja zostalysmy.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Fajnie, ze sie wszytsko udalo.
Vixen to teraz Ty i ja zostalysmy.
ani_anita
@Katierinka, wielkie gratulacje. Trzymajcie się z maluszkiem ciepło i spokojnie.
Kathleen006
Katerinka ogromne gratulacje!!!! Vixen Barnek a Wy kiedy termin macie?
Ja mam termin na 22 lutego, czyli od środy mam ciąże donoszona, jak wskazuje suwaczek. Ale denerwuje sie troche, bo chciałabym jeszcze ze dwa tygodnie w ciazy pochodzić, bo to jednak bezpieczniej, no i meble dla dziecka jeszcze nie przyszły W środę mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie, czy dziecko dalej ułożone miednicowo.
Kathleen006
Dziewczyny moze trochę panikuje ale po informacji ze w każdej chwili może się skończyć trochę przewrażliwiona jestem i się zastanawiam czy to skurcze czy to ruchy dziecka, czy wy po położeniu ręki w miejscu skurczu wyczuwacie ten skurcz, ruch jakies "wybrzuszenie"? Po wzięciu czopków scopolan i nospy dalej to czuje i wcale przyjemne to nie jest i się zastanawiam co to w końcu jest
reklama
Ania121986
Zaangażowana w BB
Kathleen mi po każdym ruchu maluchów brzuch twardnieje i macica się stawia, ale tak chyba już będę miała do końca. Ruchów jeszcze nie czuję jak przykładam rękę, a generalnie staram się w ogóle brzucha nie dotykać żeby nie drażnić macicy. Katierinka gratuluje!
Podziel się: