reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen mam założony szew od poniedziałku. I od wtedy zakaz wstawania. Mam tylko nadzieję że będzie watro i dzieciątko urodzi się w bezpiecznym terminie i zdrowe...
Najgorsza jest tęsknota za córka bo spedzalam z nią całe dnie, a zostawala z kimś tylko czasem. Poza tym dawalabym bardziej radę...

reklama
Hej dziewczyny, A ja nadal w szpitalu na zwiększonych dawkach duphastonu i luteiny. Najważniejsze, że pomaga i macica nie stawia się już tak często :)

3jgxkw7i3ha0e4hl.png

Kathleen mam założony szew od poniedziałku. I od wtedy zakaz wstawania. Mam tylko nadzieję że będzie watro i dzieciątko urodzi się w bezpiecznym terminie i zdrowe...
Najgorsza jest tęsknota za córka bo spedzalam z nią całe dnie, a zostawala z kimś tylko czasem. Poza tym dawalabym bardziej radę...

:( Rozumiem, współczuje :( to wprawdzie namiastka spotkania może przez aplikacje WhatsApp lub messengera na Facebooku video transmisje z córeczka zrobisz sobie, choć żebyś mogła ja zobaczyć, co robi co w domu itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniu, a jak szyjka? Pewnie jej nie kontrolowali jeszcze... to teraz się nie denerwuj, bo nerwy tez złe wpływają na macice, będzie dobrze :)

Dziewczyny sorry może głupie pytanie tak się zastanawiam czy to normalne czy moja kolejna anomalia ;) ale czy u Was dzieciątko leży po jednej stronie - u mnie to az widać ze jedna połowa brzucha większa (17tc) ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie już od dłuższego czasu leży w podobnej pozycji i po lewej ma grzbiet :) i nawet jak byłam w młodszej ciąży to jakoś nie biegała po całym brzuchu tylko w jednym położeniu sobie siedzi...

Kathleen też się cieszę, bo jednak stres robi swoje :(
Nygusku jeszcze mi nie badali szyjki, dziś na obchodzie pani doktor powiedziała, że im mniej "ręcznej" ingerencji i jakiejkolwiek ingerencji tym lepiej, bo nie dajemy macicy szans do stawiania się. Jak będę wychodziła do domu to mi zmierzą dopiero :)
A co do ruchów i położenia dzieci, to moje się kręcą, co usg to mają inne pozycje ;)

3jgxkw7i3ha0e4hl.png

reklama
Kathleen kontaktujemy się przez messenger, ale to po tym jeszcze mam wrażenie że mocniej tęsknię. Jedyny plus że ja zobaczę.
Ja w 1.ciazy w późniejszych tygodniach to wyraźnie czułam że mała jest po którejś stronie, a potem cudowne jest jak czujesz kręgosłup, albo nóżkę jak wypucha - mega uczucie. :-)
Ania a Ty jak długo w szpitalu? Z jakiego powodu? Który Tc? Dobrze, że pomagają leki :-) świetna informacja...

Do góry