reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen mam założony szew od poniedziałku. I od wtedy zakaz wstawania. Mam tylko nadzieję że będzie watro i dzieciątko urodzi się w bezpiecznym terminie i zdrowe...
Najgorsza jest tęsknota za córka bo spedzalam z nią całe dnie, a zostawala z kimś tylko czasem. Poza tym dawalabym bardziej radę...

reklama
Hej dziewczyny, A ja nadal w szpitalu na zwiększonych dawkach duphastonu i luteiny. Najważniejsze, że pomaga i macica nie stawia się już tak często :)

3jgxkw7i3ha0e4hl.png

Kathleen mam założony szew od poniedziałku. I od wtedy zakaz wstawania. Mam tylko nadzieję że będzie watro i dzieciątko urodzi się w bezpiecznym terminie i zdrowe...
Najgorsza jest tęsknota za córka bo spedzalam z nią całe dnie, a zostawala z kimś tylko czasem. Poza tym dawalabym bardziej radę...

:( Rozumiem, współczuje :( to wprawdzie namiastka spotkania może przez aplikacje WhatsApp lub messengera na Facebooku video transmisje z córeczka zrobisz sobie, choć żebyś mogła ja zobaczyć, co robi co w domu itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniu, a jak szyjka? Pewnie jej nie kontrolowali jeszcze... to teraz się nie denerwuj, bo nerwy tez złe wpływają na macice, będzie dobrze :)

Dziewczyny sorry może głupie pytanie tak się zastanawiam czy to normalne czy moja kolejna anomalia ;) ale czy u Was dzieciątko leży po jednej stronie - u mnie to az widać ze jedna połowa brzucha większa (17tc) ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie już od dłuższego czasu leży w podobnej pozycji i po lewej ma grzbiet :) i nawet jak byłam w młodszej ciąży to jakoś nie biegała po całym brzuchu tylko w jednym położeniu sobie siedzi...

Kathleen też się cieszę, bo jednak stres robi swoje :(
Nygusku jeszcze mi nie badali szyjki, dziś na obchodzie pani doktor powiedziała, że im mniej "ręcznej" ingerencji i jakiejkolwiek ingerencji tym lepiej, bo nie dajemy macicy szans do stawiania się. Jak będę wychodziła do domu to mi zmierzą dopiero :)
A co do ruchów i położenia dzieci, to moje się kręcą, co usg to mają inne pozycje ;)

3jgxkw7i3ha0e4hl.png

reklama
Kathleen kontaktujemy się przez messenger, ale to po tym jeszcze mam wrażenie że mocniej tęsknię. Jedyny plus że ja zobaczę.
Ja w 1.ciazy w późniejszych tygodniach to wyraźnie czułam że mała jest po którejś stronie, a potem cudowne jest jak czujesz kręgosłup, albo nóżkę jak wypucha - mega uczucie. :-)
Ania a Ty jak długo w szpitalu? Z jakiego powodu? Który Tc? Dobrze, że pomagają leki :-) świetna informacja...

Do góry