reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jestem zalałam się ... w sobotę byłam u swojej prowadzącej szyjka 17 tydz 29mm, dziś pojechałam do. Szpitala bo bóle niemiłosierne szyjka 41mm - myśle cud, dostałam zastrzyk dalej bóle, nie czekając na wyniki krwi, pojechałam do poleconego lekarza a on stwierdza ze szyjka to ma 22mm (mimo leżenia) i ja powinnam w szpitalu leżeć bo widzi ze ja chodzić nie mogę. Założył mi pessar od razu w gabinecie. podejrzewa u mnie rwę kulszowa ale nie sadze by to było to, ponoć może być to hormon relaksyny i jeszcze jeden od skurczy porodowych narazie mam poczekać do sob i zobaczyć czy pessar pomoże.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczeta,a Wy ktory tydz. ciazy jestescie? Ustawcie sobie,prosze, suwaczki,bedzie nam latwiej sie rozeznac:)
Kathleen,a ten pessar to tak bez posiewu czy tez nie jest on w tym wypadku potrzebny?

Kathleen głowa do góry, oby ten pessar pomógł. Ja po usg i już wiem, że maluchy rosną miarowo... Uff... Chociaż jedna dobra wiadomość. Katierinka u mnie 19 tydzień.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ania,lezalam na patoli z dziewczyna,ktorej ciaza blizniacza okazala sie bardzo powiklana, miala przeprowadzony trudny i bardzo ryzykowny zabieg,zeby uratowac maluchom zycie, trafila na oddzial gdzies okolo 20 tyg.,dzisiaj jest juz na koncowce,mimo ryzyka,ze mogla urodzic juz w 26. tyg. gdyby zabieg nie przyniosl wystarczajacych rezultatow, mimo pozniejszych silnych skurczy (dzieciaczki wybieraly sie same na swiat szybciej,ona w szpitalu juz 3 miesiace), takze uszy do gory, wierze,ze i u Ciebie bedzie dobrze mimo przygod i strachu:)

Staram się myśleć pozytywnie, ale gdy widzę napis poronienie zagrażające to wymiękam po prostu i ryczeć mi się chce :( ale muszę być dzielna, jak każda z Was! :)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślałam dokładnie to samo, leżąc w szpitalu w 21 tygodniu, jak mnie straszyli zagrożeniem poronieniem... bałam się przeokropnie, liczyłam każdy dzień, żeby chociaż ten 23 minął, a dzisiaj już 27 i 1 i leżymy dalej :) i wiadomo dalej się boje, ale każda z nas pewnie przez to przechodziła... trzeba wierzyć, ze będzie dobrze, bo leżąc, biorąc leki i dbając o siebie robimy wszystko, co jesteśmy w stanie zrobić dla naszych dzieciaczków :)

Sluchaj Ania, takie sytuacje sa ciężkie ale stawiaj sobie małe cele, aby dolezec jak najdłużej, czas szybko leci.
Jak tylko dzieciaczki trochę urosną, nalegaj strasznie na sterydy. Bo to jest bardzo ważne w tej sytuacji. Trzymam kciuki za cała trójkę!! Oby sie udało

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania, to jest rozpoznanie lekarskie,tak to sie widac nazywa. Wazne,ze wylapano nieprawidlowosc. Teraz,tak jak dziewczyny pisza,oby kazdy dzien do przodu,a te dni beda sie skladaly w tygodnie.

Do góry