reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Czy ktorys lekarz Wam powiedzial czemu my tak mamy ze nam twardnieje a innym nie?? Bo ja tylko usluszalam ze taka moja uroda...:hmm:
Ja usłyszałam ze macica nadwrazliwa I reaguje na wszystko (stres, ruch, pecherz, zoladek, jelita) i ze czesto nie koreluje to ze wczesniejsxym porodem.

Dziewczyny na koncowkach... Powodzenia.

Ja usłyszałam ze macica nadwrazliwa I reaguje na wszystko (stres, ruch, pecherz, zoladek, jelita) i ze czesto nie koreluje to ze wczesniejsxym porodem.

Ehh.. tylko szkoda ze te twsrdnienia powoduja stres ktory to napedza.. zamkniete kolo..

Trzymam kciuki za reszte;)

Dzien dobry dziewczeta! Noc spokojna wiec od razu w innym humorze wstaje.
Twrardnienia nie sa niebezpieczne jeśli nie maja wpływu na szyjkę. Tak mówi moj lekarz. Znam tez sporo dziewczyn gdzie miały skurcze a szyjki im nawet nie dregnely. Gorzej jak skurcze szyjke rozwieraja i ja skracaja. Wtedy jest kiepsko niestety.
Slivka u Ciebie szyjka trzyma nie? Jest twarda i zamknieta? Czy cos wymyslilam?

A tak wogole jakie plany macie na dzis?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi to samo lekarz powiedział, po prostu wrazliwsza macica. Dlatego też mówił żeby mocno ograniczyć chociażby samo dotykanie brzucha (np. głaskanie). No i że sam ruch dziecka, ruch jelit, stres również wówczas pobudza do napinania.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże dziewczyny... to ja nospe i magnez 3 razy dziennie łykam obowiązkowo i tak się brzuch stawia jak szalony. Gdyby mi tak po nospie cokolwiek przeszło... dwie nospy też nie działają. Chyba mam tych twardnień najwięcej, minimum kilkadziesiąt dziennie :hmm: mam dół głęboki jak Rów Mariański... Dobranoc
Slivka głowa do góry, nie smuć się... dasz radę. Już daleko zaszlas. Żadnych dołów, proszę!!!!
Dzien dobry dziewczeta! Noc spokojna wiec od razu w innym humorze wstaje.
Twrardnienia nie sa niebezpieczne jeśli nie maja wpływu na szyjkę. Tak mówi moj lekarz. Znam tez sporo dziewczyn gdzie miały skurcze a szyjki im nawet nie dregnely. Gorzej jak skurcze szyjke rozwieraja i ja skracaja. Wtedy jest kiepsko niestety.
Slivka u Ciebie szyjka trzyma nie? Jest twarda i zamknieta? Czy cos wymyslilam?

A tak wogole jakie plany macie na dzis?

Barnek to super, że jest lepiej. Mnie natchnelyscie na czytanie :-) dziś dzień z książką ;-) zresztą leje od rana, więc pogoda w sam raz...

Ja dziś miałam wycieczkę do laboratorium na morfologie, mocz i crp. Więc atrakcja była hehe i odebrałam wyniki posiewu jest ok! Żadnych bakterii, więc anrybiotyku nie będę brać ufff. Miłego dnia!

Ok nie znam, ale ja generalnie do tylu z ksiazkami jestem... moze jeszcze jakies tytuly? A gdzie zamawiacie ksiazki? Przez net? Moze któraś cos chce sprzedać? Tylko cieżko bedzie z wysyłka jak większość leży...

reklama
Ok nie znam, ale ja generalnie do tylu z ksiazkami jestem... moze jeszcze jakies tytuly? A gdzie zamawiacie ksiazki? Przez net? Moze któraś cos chce sprzedać? Tylko cieżko bedzie z wysyłka jak większość leży...

Ja korzystam z dobrodziejstw biblioteki. Zamawiam przez internet i wysyłam Męża ze swoją kartą po odbiór tylko :-)

Do góry