reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jadwiga chodzę od 35, ale najpierw jeszcze kladlam sie na troche po dluzszym chodzenou. Teraz caly czas siedze bo chodzic mi juz ciezko a przez skaczace cisnienie mam prowadzic kanapowy styl zycia i duzo odpoczywac. Wiec siedze zeby naciskal mi maly na dol, jak widac moglam zaczac wczesniej bo teraz po terminie i szyjka zamknieta uparta. Chcialabym juz urodzic

reklama
Ja wczoraj zamowilam dopiero lozeczko :) mielismy zamowic po porodzie ale maz sie smieje ze maly przez te lozeczko nie wychodzi, bo czeka na swoje :D zamawialam na stronie gebi gdzie polecala ktoras z Was i pewnie jutro bedzie do odbioru wiec mam nadzieje ze maz ma racje i Maly jutro wyjdzie wyprobowac :)

Cześć Brzuszki, jak dzisiaj samopoczucie?
Czy u terminowych jakieś porody się szykują?

U mnie odpukać nawet nieźle, tylko jakaś bezsenność mnie męczy. Najbardziej denerwujące jest to, że mój Łukasz śpi jak dziecko, a ja się przewracam z boku na bok. Brzuchol ciężko ułożyć w wygodnej pozycji :-\ a do tego Eryś to nocny marek, środek nocy to czas jego największej aktywności. Co za bestia mała :-)

U mnie tylko bol brzucha jak na okres ale to juz kilka dni mnie odwiedza.

Ciekawe czy Cowisnia i Mrowa juz urodzily??
I co u Marluny, nie odezwala sie chyba po cc? I Asiek tez sie cos nie odzywa albo przegapilam cos a wchodze tu codziennie

Cześć,
u mnie ostatnio ciężkie noce, spać nie mogę, Niuńka tak mnie gmera nisko po pęcherzu aż to nieprzyjemne momentami jest i troszkę bolesne... martwią mnie te ruchy tak nisko :( . No i oczywiście też w nocy jest o wiele aktywniejsza. Wczoraj często mi brzuch twardniał :/ kiepsko się czułam, dziś ciut lepiej. Vita teraz to już na pewno Maluszek się pospieszy skoro ma już swoje łóżeczko ;)

Cześć Brzuszki, jak dzisiaj samopoczucie?
Czy u terminowych jakieś porody się szykują?

U mnie odpukać nawet nieźle, tylko jakaś bezsenność mnie męczy. Najbardziej denerwujące jest to, że mój Łukasz śpi jak dziecko, a ja się przewracam z boku na bok. Brzuchol ciężko ułożyć w wygodnej pozycji :-\ a do tego Eryś to nocny marek, środek nocy to czas jego największej aktywności. Co za bestia mała :-)

U mnie tylko bol brzucha jak na okres ale to juz kilka dni mnie odwiedza.

Ciekawe czy Cowisnia i Mrowa juz urodzily??
I co u Marluny, nie odezwala sie chyba po cc? I Asiek tez sie cos nie odzywa albo przegapilam cos a wchodze tu codziennie

cześć dziewczyny!

jestem dzień po terminie, byłam wczoraj w terminie na ktg które nic nie wykazuje ciągle. lekarz mnie zabrał na badania i mam 2 cm rozwarcia, trochę mnie tam podrażnił i o 14 miałam 1 skurcze, mało bolesny... i lekkie pobolewania w podbrzuszu.

ogólnie źle się czuję, mało śpię, bolą plecy i żebra i nie wypoczywam. trudno mi znaleźć pozycje i krocze boli. o seksie nie ma mowy, bo jestem tam po prostu już bolesna, jakby mnie ktoś pokopał....

pogoda nie nastaraja mnie i jakoś tak humor mi siadł. podczytuje was ciągle i widzę, że sporo dziewczyn z wątku październik 2016 już porodziły. trochę się porodu obawiam.

brzuch jakby mi coraz rzadziej twardnieje... nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

Cześć,
u mnie ostatnio ciężkie noce, spać nie mogę, Niuńka tak mnie gmera nisko po pęcherzu aż to nieprzyjemne momentami jest i troszkę bolesne... martwią mnie te ruchy tak nisko :( . No i oczywiście też w nocy jest o wiele aktywniejsza. Wczoraj często mi brzuch twardniał :/ kiepsko się czułam, dziś ciut lepiej. Vita teraz to już na pewno Maluszek się pospieszy skoro ma już swoje łóżeczko ;)

rudziku, mnie córeczka też bardzo szura na dole, po pęcherzu i kuje mnie tam i po jelitach czuje. w nocy co 2 h budzi mnie ból pęcherza i staram się wstac jakoś z łóżka, i zapracia bolesne też są.

wybaczcie za 3 posty jeden pod drugim, rudziku, ja już jestem w 40 tyg, Ty w 29... ale ja pamiętam, że ona mnie zaczęła wcześnie szurać na dole i też mnie to martwiło....powiedz mi lepiej co na to lekarz ?

reklama
Cowisnia głowa do góry. Już jesteś tak blisko... nie ma się czego obawiać, dasz radę! Rozumiem Cię, na pewno jesteś już zmęczona i chciałabyś, żeby już było po, ale teraz to już tylko chwila i Córcia będzie z Wami :)

Do góry