reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Saramad a ty w którym dokładnie tygodniu jesteś? Jeżeli to jest twoje pierwsze CC to musisz mieć skierowanie bo jak sie poród zacznie i pojedziesz na IP to im tam nie wystarczy ze powiesz ze masz mieć CC, papierologia w polskich szpitalach jest okropna! Zawsze tak było ze lekarze wyznaczali termin cesarki przed TP, ale teraz widzę ze coraz cześciej czekają do wystąpienia naturalnej akcji porodowej

Jestem w 38 tygodniu ciąży :)

Trochę tego nie rozumiem skoro masz mieć CC i lekarz ci mówi ze poród moze sie zaczac nawet za kilka godzin to nie wiem czemu nie dał ci skierowania?

Jestem w 38 tygodniu ciąży :)

Ja po wizycie. Polozna mi mowi, ze od 3 trymestru nie moga badac recznie szyjki., tylko usg. Ale akurat dala mi skierowanie na trzecie usg i od razu Pô 2 tyg mam zrobic jeszcze jedno, zeby sprawdzic czy dziecko rosnie, bo przy przegrodzie czesto dzieci przestaja rosnac. Tak mialam z synem, od 7 miesiaca nie rosl. Powiedzialam, se mam lutéine od lekarza z Polski, a ona, se to dobrze, bo to dobry lek tylko oni nie moga go przypisywac, jak jus to tylko w szpitalu. No i poradzila mi zeby podkladac poduszke pod bok na noc, zeby brzuch nie dotykal materaca, mozew koncu sie wyspie bez boli.

Hej dziewczyny, ja tez po wizycie u gina w szpitalu.
Niby wszystko w porzadku jednak dziewczynki nie sa za duze jak na 32 tydzien bo jedna ma 1600 gram, druga 1700 gram, jednak gin zapewnial ze przybieraja na wadze i to najwazniejsze.
Oczywiscie znow zapytala mnie czy ewentualnie zauwazylam saczenie sie wod plodowych, oni mnie tym pytaniem kiedys do zawalu doprowadza, bo jedna z dziewczynek ma mniej wod plodowych, jednak ginka dodala potem ze jeszcze wszystko w normie.Kurcze ja zauwazam oczywiscie sporo sluzu, szczegolnie ze od ponad tygodnia biore luteine ale nie mam pojecia jak wody wygladaja gdy sie sacza.
Szyjka stanela w miejscu i ma 2,7 cm.
Moja waga tez ani drgnie od 2 tygodni nie wiem czy sie cieszyc czy zaczac martwic.
Kurcze jak mnie juz teraz plecy bola nie do wytrzymania, a lezenie jeszcze pogarsza sprawe mam wrazenie.

Witaj w klubie Marluna u mnie też moja waga ani drgneła od poprzedniej wizyty mam nadzieję że synuś rośnie przekonam się na kolejnej wizycie w poniedziałek. Dziewczyny ile ważyly wasze maluszki w 31 tyg ciąży

To ładna waga mój w 29 i 1 ważył 1370 taraz na wizycie w 31i 1 zobaczę. Nie martwiła bym się,gdybym ja przybierała na wadze ale moja waga ani drgneła ale lekarz mówił że dziecko pobiera sobie to co ma pobrać i jest ok oby tak było dalej

ALI wprawdzie u mnie teraz jest 32 tydzien ale w koncu w brzuszku mam dwoje dzieci to moze jeszcze nie jest tak zle.

Asiek moze ta nasza waga jest zwiazana z naszymi tarczycami, chociaz niby tsh i ft3 ift4 jest w normie teraz u mnie,chociaz jem jak tucznik i tak nic nie przybieram, co mnie zastanawia.

reklama
U mnie Marluna w grę wchodzi cukrzyca ciążowa muszę jeść malutkie posiłki tak co około 2-2,5 godziny czyli na śniadanie kromeczki z szynka potem czekam jem jabłko znowu czekam jem obiad i tak podwieczorek kolacja i coś malutkiego przed snem. Może też coś ma wspólnego tarczyca bo gdy zaczęłam brać leki na tarczycy zwiększyła mi się przemiana materii i wreszcie zaczęłam chudnąć teraz mam tsh ft3 ft4 ładnie unormowane. Moja waga stoi od 26 tyg wtedy synek ważył 930 g potem w 29 tyg ważyl 1370 i teraz zobaczymy o przepraszam w 29 tyg moja waga pokazała 0,5 kg do przodu po trzech tyg.

Do góry