reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Właśnie pytanie do dziewczyn co mają mieć CC , czy wasz lekarz wyznaczył Wam datę operacji? Mi nie wyznaczył... kazał się w sb zgłosić na KTG , jak będzie rozwarcie min. 3 cm to mnie zostawi jak nie to każe się zgłosić 10 września ( chyba na kolejne KTG... nie wiem , 10 września to moja data porodu według USG)

reklama
Dzięki za odpowiedzi. Magnez biorę już od 1,5 miesiąca MagB6 8 tabletek dziennie, więc solidna dawka. U mnie chyba najbardziej pomaga dużo leżenia... Wtedy czuję jak brzuszek się rozluźnia. Wizyty mam co 3 tygodnie, więc mam nadzieję, że uda się w miarę szybko wyłapać ewentualne skracanie się szyjki. Chyba nic więcej nie mogę teraz zrobić?

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom

Baaasia mnie bolało :/ Lekarz nie umiał mi go wyciągnąć, był tak dobrze wsadzony i tak dobrze trzymał się szyjki ,że trochę się z tym męczył. Po zdjęciu przez parę godzin troszkę bolało , ale teraz jest okej :) Lekarz mi powiedział ,że poród po zdjęciu krążka może się zacząć w ciągu paru godzin albo wręcz odwrotnie po paru dniach , czy nawet po terminie. Ja też czekam jak na szpilkach, chciałabym już rodzić :)

Cześć saramad ja w poprzednich ciążach miałam zaplanowany dzień cc i teraz też lekarz mi mówił że tak mam się nastawić na 20.10 wtedy będę w 38 tyg oczywiście jak dotrwam bo w poprzedniej Ciąży wody mi odeszły tydzień przed planowanym cc.

reklama
Mnie gin powiedział, że najpóźniej mam się stawić w szpitalu w dniu terminu. W sumie rozmiawiamy o cc jak się zacznie, lub może całkiem sn, więc na termin się nie umawiamy póki co. Ale jeszcze mamy czas.

Do góry