reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ol je to w końcu nie jestem jedna z najstarszych :))) 32 :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dobrze wiedzieć że nie tylko u mnie macieżyństwo w wieku 30plus bo ostatnio jak widzę to większość ciąż po 20tce i czasami aż mi głupio że ja taka "stara"

Ostatnio na listopadowkach miałyśmy ten temat wieku i macierzyństwa i wszystkie po 30 zgodziliśmy sie ze to bardziej świadome jest, choc trzeba przyznać ze młode mamy teraz tez sa mocno wyedukowane :)

Mrowa tak dzis sprawdzili jak sie trzyma
I zrobili wymaz wiec pewnie do wyników poczekam jak znam zycie, moze i lepiej brzuch sie nie bedzie stawiał tak ... Jedynie plany rodzicom krzyżuje moim bo nie chce, by maz brał urlop w
Pracy z tego powodu ze
Jestem tu. No a moim pierworodnym jednak ktos sie musi zając po tym jak wyjdzie z przedszkola, choc dzis pierwszy raz ma zostać do 15... Trochę sie stresuje bo normalnie juz go odbierałam a umowmy sie teraz chodzi dopiero 3 tydzień ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny opowiem wam o mojej przygodzie bo tak mnie zestresował ten cukier. Gin tez poważnie to potraktował i na cito mnie skierował do diabetologa i idę jutro. Coś mnie tknęło i sprawdziłam na mamy glukometrze a dzis jeszcze na trzecim znajomej. I na mamy i znajomej wynik taki sam po śniadaniu 95, a na moim 128. Musiał mój się zepsuć. Tyle stresu. Ale do diabetologa idę pogadać i skorzystać jak już mam

Jestem w 36 tygodniu.

BASIA może warto podejść do jakiejś przychodni i sprawdzić pomiar Twoim i ich glukometrem. A glukometr trzeba jakoś kalibrowac?

Jestem w trakcie 28 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

reklama
Basiu dobrze że taki jest powód tego wysokiego wyniku. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która mierzyła w domu ciśnienie zepsutym ciśnieniomierzem i wychodziły jej bardzo wysokie wyniki. taki sprzęt bywa zawodny ;)

Do góry