reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ol je to w końcu nie jestem jedna z najstarszych :))) 32 :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dobrze wiedzieć że nie tylko u mnie macieżyństwo w wieku 30plus bo ostatnio jak widzę to większość ciąż po 20tce i czasami aż mi głupio że ja taka "stara"

Ostatnio na listopadowkach miałyśmy ten temat wieku i macierzyństwa i wszystkie po 30 zgodziliśmy sie ze to bardziej świadome jest, choc trzeba przyznać ze młode mamy teraz tez sa mocno wyedukowane :)

Mrowa tak dzis sprawdzili jak sie trzyma
I zrobili wymaz wiec pewnie do wyników poczekam jak znam zycie, moze i lepiej brzuch sie nie bedzie stawiał tak ... Jedynie plany rodzicom krzyżuje moim bo nie chce, by maz brał urlop w
Pracy z tego powodu ze
Jestem tu. No a moim pierworodnym jednak ktos sie musi zając po tym jak wyjdzie z przedszkola, choc dzis pierwszy raz ma zostać do 15... Trochę sie stresuje bo normalnie juz go odbierałam a umowmy sie teraz chodzi dopiero 3 tydzień ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny opowiem wam o mojej przygodzie bo tak mnie zestresował ten cukier. Gin tez poważnie to potraktował i na cito mnie skierował do diabetologa i idę jutro. Coś mnie tknęło i sprawdziłam na mamy glukometrze a dzis jeszcze na trzecim znajomej. I na mamy i znajomej wynik taki sam po śniadaniu 95, a na moim 128. Musiał mój się zepsuć. Tyle stresu. Ale do diabetologa idę pogadać i skorzystać jak już mam

Jestem w 36 tygodniu.

BASIA może warto podejść do jakiejś przychodni i sprawdzić pomiar Twoim i ich glukometrem. A glukometr trzeba jakoś kalibrowac?

Jestem w trakcie 28 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

reklama
Basiu dobrze że taki jest powód tego wysokiego wyniku. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która mierzyła w domu ciśnienie zepsutym ciśnieniomierzem i wychodziły jej bardzo wysokie wyniki. taki sprzęt bywa zawodny ;)

Do góry