reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny pessar zsunal sie Patusce z ciaza blizniacza, ale to bylo po tym jak mocno przesadzila z ruchem. Nie pamietam co wtedy robila, ale cos w stylu sprzatania. Odczuwala to silniejszymi skurczami o ile pamietam. Ja przy aplikacji luteiny zawsze go czulam, byl dosyc nisko, moglam wlozyc reke na pol palca, ale do konca trzymal bardzo mocno. :-)

Body z H&M sa super, szczegolnie te zapinane kopertowo. Ja mam i uzywalabym najchetniej tylko ich. Bardzo ulatwiaja przebieranie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do szpitala polecam Wam podklady poporodowe Bella Mama. Sa bardzo tanie, ale najwazniejsze ze nie maja zadnego kleju do majtek i przez to sa w pelni przewiewne. U mnie w szpitalu takie polecali + majtki siateczkowe, rowniez dla maximum przewiewu. Ja nadal w tych majtkach chodze i jeszcze pewnie dluzszy czas bede. :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze troszkę żeczy zamówiłam z C&A taki fajny przejściowy kombinezonik i troszkę body po wizycie wybrałam się do Krakowa o demnie to 20 MIN autostradą poszłam do f&f troszkę tam kupiłam pajacykow udało mi się też kupić po przecenienie. Pieluszki muslinowe też mieli z przeceny najpierw za 34 zł 5 szt po przecenienie 24 zł a na paragonie mam 10 zł tak że jeszcze bardziej przecenione. Zabieram się za zamówienie łóżeczka bo czas oczekiwania 4-5 tyg

adiekD ale super, szyjka jest długa. Nie musisz tylko leżeć prawda ? Dokładnie dzidzia pobiera tyle ile trzeba

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Dziewczyny ja pessar czułam od dnia założenia i jeszcze czuję choć mniej. Jak wkładałam luteinę to tez wyczuwałam palcem i tez wiem kiedy pessar zmienił położenie ale gin powiedział ze to normalne. Co do czucia to chodzi o to, że ja czuję takie ciało obce, rozpieranie. A inne dziewczyny siedząc czy chodząc go w ogóle nie czuły. Trochę odczuwam to tak jakbym miała np za duży rozmiar i mnie tam rozpiera. Mi się podobno dość dobrze trzyma

Ja mam jutro pierwsze KTG i usg oczywiście jak zawsze bardzo się denerwuje. Mam wizytę na 11 potem na 12. Mam nadzieję, że wszystko będzie Oki

Kurcze dziewczyny trochę go docisnelam mam nadziej ze lekarz mi jutro na wizycie poprawi i bedzie po temacie ... Akurat ide nie do swojego tylko do innego bo mój na urlopie bylebym dotrwała do wizyty ... Dobrze ze mam detektor bo jak sie młody nie ruszał to juz panika.

A co do majteczek to u mnie sie swietnie sprawdzały te Link do: CANPOL Wielorazowe majtki poporodowe (siateczkowe) 2 szt. L/XL

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry