reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Yvonne
Myślę że nie za późno. Ja mam jeszcze ubranka od siostry dużo nowych które nie zdążyła jeszcze włożyć bo za dużo ich miała. Może z tamtych coś wybiorę i nie będę musiala kupywac ale wszystkie są jeszcze w piwnicy bo narazie pokój dla dzidzi mamy pomalowany i żadnych mebli jak kupimy meble to przyniosę wszystko x piwnicy wypiore i wtedy zobaczę co tam Wogole jest.
A mam z 6 worków i to wszystkie mały rozmiar bo mojej siostry syn ma dopiero pół roku i czekam jak z ubranek wyrośnie

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie dzisiaj 29i 1 synek waży 1380g przytyłam tylko pół kg i to mnie martwi ale lekarz mówi że nie ma to znaczenia bo dzidziuś pobiera sobie co mu potrzebne . Pessar trzyma dobrze szyjka 2,8 tak w usg wyszło. Mówi żeby dotrzymać do 33 tyg i potem nie mamy czym się już martwić. Kolejna wizyta za 2 tyg

Dziewczyny czy zdarzyło sie ze którejś z was wypadł krążek ? Ja wlasnie mam taka obawę ze sie nie utrzymał ... Jutro mam wizytę na 19 i nie wiem czy czekać do jutra czy jechać dzis na IP

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Witajcie :) to ja może coś o sobie: trafiłam na to forum kilka tygodni temu poszukując informacji o pessarze i miękkiej szyjce macicy ale dopiero teraz znalazłam czas żeby tu napisać. To jest moja druga ciąża (córa ma 3 lata) i obecnie zaczynam 33 tydzień, pessar założony w 26 tygodniu na szyjkę 3,5 cm i bardzo bardzo miękką, jak to określił lekarz - luźna galaretka. Teraz pessar trzyma ładnie, szyjka nie skraca się i zrobiła się twarda a musze zaznaczyć, że żadnych oznak że z szyjką jest coś nie tak nie było typu skurcze czy bóle brzucha. Mam nadzieje że z Wami czas mi będzie szybciej płynął i dotrzymam do terminu - 19 października :)

Asiek jeśli maluch rośnie to swoją wagą się nie przejmuj :)
Marluna fajnie że Cię zatrzymali w szpitalu, na Twoim miejscu komunikowalabym im te skurcze i byłabym nieco upierdliwa. Ja w szpitalu nawet w nocy budziłam położne przy skurczach.
Nie było mnie trochę bo przez 24 h miałam skurcze co ok 10 minut. Myślałam że wyląduje w psychiatryku... ale już nadrabiamy co się tutaj u nas działo :)
A i cześć Julia, czesc Mrówa witamy na pokładzie:)

Właśnie tez jestem ciekawa dlaczego tak myślisz? Pessar moze zmieniać swoje położenie bo on sie dopasowuje do fizjologii! Jeżeli miałaś założony na w miarę długa szyjke i chwycił dobrze to nie ma szans zeby sie zsunął! Ja np na początku czułam pessar podczas aplikacji globulek, wysoko ale czułam! Teraz nie czuje go wcale!

Jestem w 37 tygodniu ciąży

reklama
Witam Mrowa, widzę, ze mamy dużo wspólnego! Córki 3 lata, i pessar założony ze względu na miękka szyjke!

Jestem w 37 tygodniu ciąży

Do góry