reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ziemniaczek to ja robiłam podobnie do Ciebie tez głownie leżałam. Od teraz trochę chodzę. No i doszły te schody raz dziennie.
Dziewczyny ja wczoraj wzięłam relanium pól tabletki na sen. Zasnęłam od 23-5:30. Potem obudził mnie lęk. Pokręciłam się po mieszkaniu i jeszcze zasnęłam na godzinę. Uważam ze mi pomogło ale tez nie spałam do 10 jakbym chciała. Najgorsze jak się człowiek tak zbudzi, wszyscy śpią. Ja się przewalam i nie wiem co z sobą zrobić

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Baaasia... ja w poprzedniej ciąży tak nie spałam. Ale to noc w noc. No i po prostu szłam przed tv, bo co innego robić. Potem jak już byłam na chodzie to robilam ciasto na naleśniki na sniadanie lub coś piekłam.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

A ja nie narzekam na sen. Śpię cała noc obudzę się o 7 rano bo mój idzie do pracy i dalej śpię do 12 lub nieraz dłużej.
Oczywiście nie zawsze jak mam coś fajnego do roboty to nie śpię a jak się nudzę to uderzam w kimono

Ziemniaczek to masz cudownie. Ja wczesniej tez tak miałam a ta bezsenność i lek dopadły mnie od tygodnia. Straszne to. Zmniejszam teraz duphaston bo moja gin powiedziała że nadmiar wpływa depresyjnie mam nadzieję że to prawda, zmniejszę i mi przejdzie

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Basia pełnia była, mnie ostatnio poza sikaniem budzi pies ktory ma cieczkę i szaleje w nocy :/ wczoraj nie mogłam zasnąć od 4 o 6 jak zasnęłam to o udział sie syn i maz próbował fo przejąć ale on Di mamy no i po spaniu...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny przewinal sie ostatnio temat odklejajacego sie lozyska. Czy myslicie,ze silny stres moze spowodowac odklejenie sie?no i zawsze krew jest przy tym? Mialam dzisiaj tak nerwowa sytuacje wieczorem,ze.brzuch jak gora kamieni i do tego,az mnie w plecach zaczelo piec. I tak do tej pory,brzuch twardy,dziecko biedne wypiete pupa bardzo,bo czuje i do tego plecy pieka. Ech jak ja sie boje,ze mu krzywde takimi nerwami zrobie..:-\

Raczej sie krwawi, nawet można miec krwotok ale czy zawsze to nie wiadomo. Mnie piecze skora na przodzie miedzy zebrami i to przez nerwobóle. Mysle ze przez stres lozysko sie nie odklei ale zawsze jak dopytasz lekarza to bedziesz spokojniejsza. Polozna mowila ze lozysko sie odkleja najczęściej przy problemach z ciśnieniem albo lozysko przodujące.

reklama
Mmm
Najczęstszym objawem przedwczesnego oddzielenia się łożyska jest krwawienie z pochwy podczas późniejszych miesięcy ciąży. Często towarzyszy temu ból w podbrzuszu lub pojawienie się rytmicznych skurczów. W razie zauważenia jakiegokolwiek krwawienia z pochwy należy skontaktować się z lekarzem. Do najczęstszych objawów przedwczesnego odklejenia łożyska należą: krwawienie; twardy, napięty brzuch, bolesny przy ucisku; trwałe, nieustanne bóle porodowe.

Poszukam specjalnie dla ciebie z neta bo ja osobiście nie znam się na tym

Do góry