reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Matunia 86 ja nie odczuwałam żadnych dolegliwości ze strony szyjki szyjka skrucila mi się w ciągu 2 tyg z 3,5 na 2,5 i mam zalorzony pessar

reklama
Ja tez nie miałam żadnych objawów ze strony szyjki! Jedynie co to koło 23 tc zaczął mi brzuch ciążyć podczas chodzenia to jakoś od razu wiedziałam ze to wpłynie na moja szyjke i faktycznie na wizycie po kilku dniach okazało sie ze szyjka jest miękka! Na kolejnej wizycie po trzech tygodniach poprosiłam o pessar mimo iż szyjka jakoś specjalnie sie nie skróciła ale ja wolałam go mieć dla świetego spokoju! Brzuch po kilku dniach powędrował do góry i teraz mimo iż juz jest ogromny w ogóle mi nie ciąży podczas chodzenia! Zrezygnowałam nawet z pasa ciążowego bo nie jest juz potrzebny [emoji3] ja wszystkim ze skracajacymi sie szyjkami polecam krążek choćby nawet zapobiegawczo - bo nie dość ze daje ogromny komfort psychiczny to jednak fizyczny tez!!!

Jestem w 35 tygodniu ciąży

A mnie wczoraj mocno rozbolał brzuch po prawej stronie. Na tyle mocno, że się przestraszyłam. Brzuch był twardy. Wzięłam nospę i na szczęście zasnęłam. Wizytę z usg mam we środę więc czekamy. Jestem bardzo ciekawa ile dzidzia może ważyć. Dziś mąż zabierze mnie na mały spacerek. Gdyby tak nic nie bolało. A jak boli co chwilę to zaraz panikuję i się bardzo boję

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Basiu ja mam tak samo jak coś mnie boli to odrazu mam strach w oczach i wolę się wogule nie ruszać wczoraj miałam taki kiepski dzień.

Dziewczyny u mnie to samo co do tych boli jak cos boli to zaraz strach w oczach, a juz wogole jak jeszcze czesto do tego dochodza twardnienia brzucha to odrazu fiksuje, wczoraj tak bylo.
Dzis juz lepiej ale dalej mnie muli tak jak na poczatku ciazy, blee.

U mnie nie ma bólu bez powodu tylko jak coś boli to idę do wc i jest ok. Gdyby nie ta krótka szyjka to by było wszystko ok . Ale tak czy siak musze leżeć.

reklama
Dziewczyny znowu poruszę temat jak liczyć tygodnie ciąży dzisiaj mam 27 tydz gdy w internecie wpisuje w lalkulatorze ciążowym datę ostatniej MC wychodzi mi 28 tydz. Mój mąż mówi że to dlatego że skończyłam 27 tydz zaczęłam 28 też tak to liczycie zapimnialam zapytać lekarza ostatnio

Do góry