reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Basiu crp w ciąży sprawdza się czy nie ma jakieś infekcji w organizmie co mogło by mieć zły wpływ na ciążę. Ja zrobiłam teraz ze względu na zalorzony pessar i będę to sprawdzać co jakiś czas

reklama
Basia
crp sprawdza się czy nie ma stanu zapalnego i infekcj organizmu o podłożu bakteryjnym grzybiczym wirusowym ale nie zawsze to się zgadza bo ja mam crp 0.2 a mam zapalenie dróg moczowych lekkie ale mam bo jak wzięłam tab to ból minął to chyba mam te zapalenie do lekarza mam w środę to zapytam
Crp jest od 0 do 5 u mnie w laboratorium to jest norma

Jadzia
Ja nie mam skurczy łydek i nigdy nie miałam może zrób sobie poziom magnezu może masz niedobór
Ja mam w normie

Vita jak hemoglobina nie jest ponizej 10 to jest jeszcze do zaakceptowania w ciąży.
Magnez biorę w Chela Mag B6 6 tabletek. Ale pewnie przejde na forte 2-3 tabletki bo pojde z torbami. I tak musze przez neta zamówić bo u nas w aptece 60tabl tego zwyklego ponad 30zl, a to starcza na 10dni. W aptece doz.pl o połowę taniej i tam zamówie, bo w Rzeszowie mamy taką apteke a do niej dostawa jest gratis.

Jadzia nie mam kurczy łydek. Miałam w poprzedniej ciąży i przechodziło dopiero po kroplówce z Mg. Czasami też pomagała gorzka czekolada przed snem 2-3 kostki. To mi polecił gin.
Teraz objadam sie magnezem w takich ilościach że łydki są ok. Za to na pewno na początku ciąży miałam niedobór bo mi powieka skakała i wtedy sama zaczęłam brać magnez i przeszło.

Co do leków jeszcze to jak w ciąży z Zu trafiłam w 32 chyba tygodniu ze skurczami prawie pod 100 co 3 minuty to wyciszyli tylko hydroksyzyną i magnezem. A tak w ogóle to ja tego nie czułam, tylko wyszło na ktg. Położna była w szoku że ja sobie przy takich skurczach jak na wakacjach leżę.

Jestem w 26 tygodniu ciąży

Asia ja może tez bym pojechała gdyby nie ciąża tylko ze ja z Pomorza to dobry kawał mam.
Może za 3 lata do Panamy pojadę hehe
Ja zaraz idę się kąpać bo wczoraj mi się nie chciało.
U mnie pogoda pochmurna ale nie pada
Byłaś dzisiaj u lekarza no chyba ty miałaś dzisiaj wizytę i co tam Ci mówił

U mnie słońce duszno moje dzieci z mężem dopiero wracają z ŁODZI. Ziemniaczek jutro idę do lekarza ehh nie będzie to łatwa rozmowa zobaczymy w jakiej atmosferze przebiegnie wizyty. Dzisiaj coś dzidziuś taki spokojny delikatny i oczywiście się martwię

Dziewczyny ja nie pamiętam czy pytałam a na necie nic nie mogę znaleźć ..czy jest jakieś jedno prawidłowe ułożenie pośladków,rak przy tym mierzeniu szyjki ?

jestem w 26tyg

reklama
Hej Iza jak samopoczucie. Ja nie układałam jakoś specjalnie rąk czy pośladków przy mierzenia szyjki normalnie leżałam na plecach z lekko podpiętymi nogami ręce obok siebie i tyle

Do góry