reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie wiem do konca jak to jest z tymi skurczami ale tez obok mnie w szpitalu lezala dziewczyna w terminie, lekko ja tylko brzuch cmil, a skurcze wychodzily spore i podawali jej nospe w zastrzykach, bo czekala na cesarke. Skoro nospa pomogla to to chyba przepowiadajace skurcze, a nie te wlasciwe, bo ich podobno nie da sie przegapic.

Ja mialam hematokryt 30, a raz nawet 27 i hemoglobine 10 w okolicach 20 tyg+ i dali mi na to w szpitalu Tardyferon. W 29 tyg mialam podobnie i zwiekszyli do 2 dawek dziennie i teraz pod koniec ciazy dopiero sie poprawilo. To podobno naturalne ze wyniki tych dwoch wskaznikow tak spadaja w polowie ciazy, a normy dla ciezarnych sa inne niz te standardowe. Jak nie dali lekow to moze wprowadz diete bogata w zelazo?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczynywyja jestem na samym magnezie. Jak w poprzedniej ciąży dawali luteine w szpitalu, to jak sie kończyła, mój gin kazał stopniowo schodzić z niej i nie przedłużać.

Mmm777 dziwna ta Twoją długość szyjki. Powinna być jedna konkretna wartość. Obstawiam, że właśnie ta dłuższa to u Ciebie prawidłowa.

Mój gin jest oszczędny z lekami i akurat ja to w nim lubie. Pytałam ostatnio o no spe to powiedział, że jak mnie brzuch nie boli to po co. Hemoglobine w poprzedniej ciąży miałam na granicy to żelaza nie kazał brać tylko nadrabiać odpowiednią dietą co jest uzasadnione, bo żelazo może powodować zaparcia, a zaparcia nie sprzyjają szyjkowej sprawie.

A jeszcze co do hydroksyzyny... koleżanka miała przepisaną przez pół ciąży, bo tylko to mogło powstrzymać u niej wymioty. I ja pamiętam, że jak trafiłam ze skurczami to też dostałam doraźnie w szpitalu.
Jestem w 26 tygodniu ciąży

Ja tez jestem.juz tylko na.magnezie i tez jak.dlugo moglam staralam sie.unikac lekow. Tylko zdziwilo mnie,ze hydroksyzyne dostalam jak cukierki,a luteine nie...nie bralam tej hudroksyzyny i mysle,ze dobrze,bo w sumie sama nie wiedzialam po co. A jak donosze szczesliwie dzidziusia to i pewnie bede sie cieszyc,ze luteine tez bralam krocej niz.dluzej. w szpitalu mi jeszcze dali duphaston, a ja nie.mialam od poczatku ciazy problemow przeciez z progesteronem.a tu i luteina i duphaston...a co do nospy to tez sie zgadzam..tez mi w szpitalu zaczeli dawac,potem bralam jakis czas,az nagle mnie tknelo, ale po co?? Brzuch nie boli,jak twardnieje to lezenie pomaga i tez nie bralam. Jak mysle o tym okresie szpitalnym i poszpitalnym to mialam przez jakis miesiac multum lekow,a wlasciwie nie wiem po co...nie mialam skurczy,bolesci,mialam krotsza szyjke,ale czy na to potrzebne bylo pol apteki??

A co do wymiarow szyjki,to wczesniej byl pojedynczy wynik,teraz taki i takie mam zdjecia z usg..wkrotce sie okaze jaki stan obecny.

Vita
Polecam asmag jest ponoć dobry i mocny ja też go biorę.
Joasia
Mój też oszczędza w lekach mam brać tylko wtedy jak coś jest nie tak. Np na mój pęcherz i po jednej tab wiem ze żyję ulga na maksa.
Jednak miałam zapalenie pęcherza mimo że crp wynosi u mnie 0.2 dziwne ale tak jest

A mnie się crp podniosło miałam od początku ciąży 5 a z piątkowego wyniku mam 8 muszę powtórzyć za parę dni i sprawdzić

Mi jak zaczęły się skurcze porodowe nospa nie pomogła, tylko fenoterol, aż się boję co będzie teraz.
W synem napięcie macicy miałam cały czas na 40 i nic nie czułam.
Z córką rano na ktg pielęgniarki wpadły panikę że takie silne skurcze, a ja spałam. Tak że może rzeczywiście czasem jest tak jak na filmach hop siup i po sprawie.
Zwiększyłam sobie wczoraj magnez, bo wychodziło mi 300 mg na dobę. To chyba mało co?

Jadzia ja biorę 136mg na dobę nie wiem czy dobrze obliczylam ale ja magnez mam w normie. Bo w szpitalu robili mi badania magnezu i miałam nawet ponad połowę normy
Ja chyba skurczy jeszcze nie miałam

Dziewczyny po co się sprawdza Crp w ciąży i jakie powinno być? Ide w poniedziałek pobrać krew moze bym sobie sprawdziła

Jestem w 32 tygodniu ciąży

reklama
Do góry