reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból głowy

Witam mamusie . Potrzebuje porady jest to moja pierwsza ciąża . Jestem w 13 tygodniu ciąży i od dwóch dni boli mnie głowa . Moje pytanie co polecacie na ból głowy ????

reklama
Paracetamol czyli zwykly apap. Raczej większość lekarzy brać go pozwala.
Po za tym świeże powietrze i masaż głowy też są pomocne.
Ostatnio po moim 3 dniowym maratonie bolowym pomogla mi scierka moczona w wodzie z octem na czoło jak to kiedyś przy gorączce sie robilo:)

tabletki na bazie paracetamolu np. apap, panadol lub paracetamol oczywiście ostrożnie a w miarę możliwości unikaj leków i zrób może chłodny okład

Dokładnie, często ból głowy wynika z nieprawidłowego ciśnienia. Wtedy albo kawa i spacer <jakiś ruch> przy za niskim ciśnieniu, a jak za wysokie to melisa do picia i odpoczynek :)

Nie radziłabym stosować leków, jeśli nie jest to konieczne. A jeśli już, to paracetamol w czopkach jest o wiele bezpieczniejszy niż tabletki.

Najlepiej jednak przetestować najpierw olejki eteryczne (np. lawendę) lub ziołowe mieszanki przeznaczone na ból głowy.

A jeśli bóle głowy są częste i silne, to koniecznie skonsultować się z lekarzem. Na jesieni przyczyną może być ciśnienie lub zatoki (czasem infekcję trudno poznać, bo niekoniecznie musimy mieć przy tym katar lub inne objawy), ale zawsze warto to skontrolować.

reklama
Do góry