reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźnięta

My bierzemy:
bactrim- antybiotyk
stodal - syrop,
mucosolvan - do inhalacji
zyrtec- ja daje i wiesz co, wydaje mi sie, ze mogłabyś spróbować, czy niebedzie po nim lepiej, ale tylko spróbować powiedzmy przez dwa dni
Ali podaje jeszcze flegamine

reklama
Bactrim i stodal, to do 10 dni, czyli jeszcze przez 3. Jeżeli chodzi o inhalacje, to Ani już skończyłam z mucosolvanem, tylko juz samą solą fizjologiczną od jutra będę ją inhalować. Ala będzie jeszcze miała mucosolvan i flegaminę też pewnie do poniedziałku. A Zyrtec mam podawać cały czas po 5 kropli obydwóm. A w następny czwartek jedziemy do kontroli i wtedy ma nam zmienić lekarka z Zyrtecu na fenistil, podobne działanie, ale mi się wydaje, że na Anię lepiej działa, bo już kiedyś brała i nie było problemów z katarem ani kaszlem. U nas alergia jest bardzo możliwa, bo moja Mama jest straszną alergiczka, praktyczni enie ma rzeczy na które nie jest uczulona.

Chwale sie ;D
asiuleks pisze:
dsc02935vv.jpg

To moi chlopcy - 5 marca skonczyli roczek - :laugh:
asiuleks pisze:
dsc03039pr.jpg

kamilel dmucha swieczke :laugh:
asiuleks pisze:
dsc03143wn.jpg

Tu kubus dmucha swieczke :laugh:
asiuleks pisze:
dsc02557ar.jpg

Takie mielismy torciki na roczek :laugh:

Asiuleks, chłopacy są śliczni:) A torty super, nie widziałam jeszcze takich. Mam pytanie Twoje chłopaki już chodzą??

Sami jeszcze nie chodza. Za raczke i przy meblach chodza. Juz nie moge sie doczekac kiedy sami beda biegac. Juz czas na nich :laugh:
A twoje niunie co juz potrafia????Rozwijaja sie w tym samym tempie czy sa roznice???U nas kubus zawsze wyprzedzal kamilka o dobry miesiac. A z raczkowaniem to go o 3 miesiace wyprzedzil ;D

Asiuleks!! Super te Twoje chłopaki!

U lekarza byłam. Dostałam na wszelki wypadek skierowanie do laryngologa i spray do nosa homeopatyczny - polecany nawet dla niemowląt - działa super od wczorajszego popołudnia stosuję i już mnie głowa w nocy nie bolała! Super!

No to dobrze ze juz ci lepiej po tym sprayu. Wazne ze dzieciom nie szkodzi i ze ty juz sie nie meczysz

Już właściwie jest w porządku. chodzę teraz na inhalacje alecone przez laryngologa i już chyba całkiem zdrowieję. Już mam dośćtej zimy i złego samopoczucia! Ja chcę wiosnę!!! :(

reklama
No to super ze juz sie nie meczysz.
Kiedy idziesz do gina????Moze bedziesz juz znala plec maluszkow???
Ja dowiedzialam sie dopiero w 31 tygodniu(urodzilam w 33) takze prawie cala ciaze nie wiedzialam kto zamieszkal w moim brzuszku :laugh:
Chociaz wiadomosc ze bede miala blizniaki nie byla dla mnie wielkim zaskoczeniem. Jakos zawsze chcialam i czulam ze bede miala dwojaczki. A jak juz bylam w ciazy to snilo mi sie czasem ze ide i prowadze dwoch chlopcow :laugh: - jeden jedzie w wozeczku a drugiego prowadze za raczke :laugh:
A ty Margolis jak zareagowalas na wiadomosc ze bedziesz miala blizniaki???Ktos w rodzinie mial???

Do góry