reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniakowe pokoje - jakie mamy, chcemy, marzymy - wątek dekoracyjny :)

reklama
lenna - ja chętnie dowiem się gdzie te bazary? Gdzie mieszkasz bo mi chyba umknęło? :) Ja uwielbiam - sporo kupujemy z mężem na Kole w Warszawie. Większość w domu u nas to starocie - część dopasowana do klimatu danego pokoj, odnowiona, pomalwana itp. Dziewczyny w pokoju mają skrzynię z Koła (trzymamy w niej różne duperle), na nią zrobiłam ze starej gąbki od kanapy siedzisko i można teraz na niej podsiadywać. :)

Tak to magiczne miejsce jest na zachodzie dokładnie w Gorzowie. jest też taki wielki targ w Boczowie a tam to już można kupić wszystko. Może otworzę jakiś biznes ;-)Tyle tylko że 90% mebli do renowacji ale jak ktoś lubi ma pomysł i czas to ok.
Ja Wam powiem że mamy 52 m2 i jestem załamana tym że dzieci nie maja pokoju. kiedyś pewnie będą miały ale póki co każdy mebel inny, kupione jakieś prowizorki a tak chciałabym mieć taki pokoik wymuskany.

A to pokój naszych dziewczyn. W wakacje będziemy je przeprowadzać do większego pokoju - nikt nie przypuszczał, że ten czas tak szybko zleci i będą potrzebowac więcej przestrzeni. Dokupuję teraz dodatki z myślą już o nowym pokoju, ale na chwilę obecną wygląda tak. Tylko skrzynia nie pomalowana na biało.

pok1.jpg

Z sufitu zwisa balon - Dziewczyny uwielbiają jak się nim kręci

pok3.JPG

Odświeżona lampa - nowy abażur Dziewczyny dostaly na urodziny - a lampę rodzice jeszcze przed ślubem kupili właśnie na Kole :)

pok2.JPG

Dywan to też urodzinowy prezent. Myśleliśmy o innym, ale spodobał się nam bo jest taki kolorowy i żywy.

pok4.JPG

To nasza skrzynia - zabawki na niej stoją tylko jak Dziewczyn nie ma w pobliżu (zaraz wszysto trzeba sprzątnąć i ląduje na podłodze)​

pok6.JPG

Na oknie wiszą koronkowe aniołki w różnych kolorach a na parapecie leży misio :)

pok5.JPGpok7.JPG

Po przeciwen stronie łózeczek stoi komoda - pomalowaliśmy ją z mężem na biało, wczęsniej zeszlifowaliśmy. Wczoraj Julka wysypała z niej wszystko i weszła na koniec do szuflady :)

pok8.JPG

Dziękuję. Staram się nie zagracić bo tego nienawidzę. W większy pokoju będzie więcej miejsca na zabawki bo stanie tamtaka wielka witryna drewniana z pólkami.
A misio siedzi i myśli co tu jeszcze zbroić :)

Ja sie nie pochwale jescze pokoikiem dziewczynek,boplany sie zmienily.Napierw mialy byc od poczatku razem ale wiadmo jak sie planuje nic z tego nie wychodzi.Jedyne co sie udalo zrobic to sciana.Mamy naklejke na cala sciane,takie sliczne drzewkoi dwoje dzieci na hustawce.Ja mam dla dziewczynek meble surowego drewna.Mam w zamysle dekoracje ale sie pochwle dopiero jak przesniesiemy mal edo wspolnego pokoju.A to nastapi dopiero latem;-)
Narazie zdjecie naklejki;-) i kompletu mebelkow ktore mamy (na zdjeciu tylko jednolozeczko ale mamy oczywiscie dwa :-)
A co do mebli.My z mezem jestesmy zakochani w starociach.Mamy sporo w Pl ale ciezko nam je zwisc nazreie.Jednak dom mam wyposazony w meble recznie robione w Indiach..
Wlasnie dzis jada nastepne ;-) Ja wyrazicie zgode to sie pochwale,jutro ;-)A jutro tez chociaz wstawie pokoik Maxa bo ten mmy skonczony.My mamy utrudnione zadanie bo nigdy nie wiem jak dlug w danymmiejscu bede mieszkac,bo domy wynajmujemy.Ale wszedzie taramy sie stwarzac mila atmosfere,bo meble wszystkie mmy swoje pozostaje tylko malowanie:-)
PS091_example1[1].jpg50-3772830A72UC587571X[1].jpg

reklama
gastone śliczna naklejka, wprawia mnie w dobry nastrój bo kojarzy się z sielskim dzieciństwem u babci na wsi...
Chyba to popularne takie wynajmowanie domów i w UK i w IRL ? Kupić swój to pewnie mega drogo.
Czekam na zdjęcia waszego królestwa!

Do góry