reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniakowe pokoje - jakie mamy, chcemy, marzymy - wątek dekoracyjny :)

myśłę że póki co z zadowoleniem ich nie będzie wielkiego problemu - dużo miejsca do hasania bezpiecznego, badania, oglądania.... Problem sie zacznie za jakies 2-3 lata ....

reklama
Yenefer pozwolę sobie napisać, bo jak na stronie głównej mignęło mi coś o pokojach to musiałam zajrzeć z ciekawości.
Jestem po kursie dekorowania wnętrz i mam troszkę hopla:-D
Ja do pokoju twoich córek wprowadziła bym jakiś jeden ciepły kolor - może czerwony?
Na podłogę jakiś fajny dywan - nie za duży może coś w ten deseń (chodzi mi raczej o wzór niż o kolor, choć kolorek też nie głupi)
DYWAN 120x170 DISCO DLA DZIECI DZIECIĘCY dywany (1434309435) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Może warto było by zmienić firanki w kolorze na który ewentualnie się zdecydujesz, albo dodać jakieś zasłonki-to na pewno ociepli trochę wnętrze
Niektórzy lubią malować skosy na odważniejszy kolor-choć nie wiem czy to u ciebie nie spowodowało by efektu, że te skosy "leciały by w doł"

Może coś ci się przyda;-)

Magdalenka dzięki :) Każda rade cenna i mile widziana. Tak właśnie myślałam żeby ocieplić wnętrze jakimś kolorkiem. Też myślałam o zmianie zasłonek. To można najszybciej zrobić:tak:

yen, jak to jest sypialnia dziewczątek to ja miałam dwa skojarzenia z dodatkami, oba nieco romz=antycznie choć rożnie rozumiane - jedno to NIEBO - jakaś tapeta z chmurkami i trochę slonecznego beżu, takie pastele, dodatki to w jakimś temacie, eż zależy cy ten pokoj słoneczny jest rankiem czy nie, bo urzadzanie sypialni dla dzieckaa to dla mnie witanie go rankiem :))) jak zasypia to już niewiele kontaktuje i kolory tez nie te, więc ważniejsze chyba przebudzenie :))))
Drugie skojarzenie to coś żywszego - czerwień, ale żeby przesady ie bylo to czerwona krateczka. i młę elementy w czerwieni, ciemnje, jakieś serduszka, rameczki na zdjęcia bliskich osób, albo najfajniejszych chwil....

A trzecie... przypomniało mi sie już wcześniej forum muratora i aranżacje niejakiej monah - mam nadzieję,że za pokazanie nie wyklęłaby mnie - w końcu forum ogółnodostęne, a że się podoba to chyba dobrze. Sama zobacz, na pierwszej stronie, a potem to już trzebaby wyszukiwać jakoś w temacie bo jest miszmasz....:
wnętrze monah - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - Forum.Muratordom.pl

fajnie mieć dwie dziewczynki, choć misie pasują każdemu w sumie :))

Yen a ja mam podobne mebelki tzn. przewijak i łóżeczka do kompletu :) Tylko, że u nas łóżeczka stoją w sypialni a przewijak w łazience... nie mamy jeszcze pokoju dla chłopców, planujemy robic go latem, wiec na pewno będę bogatsza o pomysły z forum...!
Ten styl tzn. białe meble - to mój ulubiony, przywołuje na myśl kraje Europy południowej, ja jeszcze bawię sie w postarzanie mebli, zresztą mało u mnie w domu mebli nowych... tylko stare, którym daję w prezencie drugie życie :-D

Pewnie Ci namieszam w głowie, ale ja bym nie dawała w tym pokoiku żadnych żywych kolorów, pozostałabym w tonacji pastelowej, dodalabym więcej rattanu i romantycznych dodatków i bedzie komnata prawdziwych księżniczek... a w okno może firmanka szydelkowa - postaram się wysłać Ci jutro zdjęcie jaką mam u siebie :)

I pomyślę co jeszcze :)

dzięki dziewczyny!!!
Cieszę się że tak rozkręciłam wątek, a mam jeszcze drugi pokój do omówienia:-D

onna znam dobrze galerię Monah :)))))) Kilka lat temu jak budowałam dom forum muratora było moim pierwszym najważniejszym forum na liście i powiem ci że zaczynam teraz coś kojrzyć w związku z Twoją osobą....szczególnie jak pisałaś o tym remoncie, czy ty i onna z muratora to jest ta sama osoba??

Małgoń z nieba mi spadłaś z tym odnawianiem mebli (ale się cieszę że jest to forum). Ja kocham stare meble i ogólnie starocie w dodatkach. Na 30te urodziny dostałam piękny stary kufer i już się nie mogę doczekać wiosny żeby go odnowić!! Jest cudny. Moja siostra wyszperała go na targu staroci na Kole - ech same tam cudeńka:-D

Yenefer zapraszam na wycieczkę do mnie tu są bazary z takimi starymi szafami, stołami lampami itd a ceny chyba 3 razy niższe niż w stolicy :)

Lenna a gdzie? Musze kupic 2 szafy... i zaczac kompletować meble do dzieciecego...
Jest taka wioska Czacz, kiedys tamtendy jechalismy z Wroclawia do Wolsztyna na pokaz starych lokomotyw... chyba cała wioska zyje ze sprowadzania staroci z zachodu :) no ale od nas daleko...
Po stół i krzesła, kt. mamy w salonie moj J. pojechał az pod niemiecka granice (1 listopada - busem ojca, kt. wiecej niz 70km/h nie pojedzie), stół wypatrzył na all a kosztował grosze :)

A baza kolorystyczna w pokoju chłopców bedzie biały, szary i czarny... i do tego dodam jakis meski kolor... hmmm tylko jaki?

reklama
lenna, ja tez jestem ciekawa, gdzie takie miejsce ze starociami jest :) ale to pewnie gdzies na zachodzie, a ja zupelnie inne rejony...

yen, no tak, ja jestem ta sama :) Mam nadzieję tylko że te skojarzenia to pozytywne masz ;)

Do góry