reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Błagam pomóżcie czy test jest pozytywny

Bobasek12345

Zaciekawiona BB
Hej chciałbym się dowiedzieć czy test pozytywny te kreski takie są bardzo jasne .. okres mi się spuźnia już 8 dni ☺️
1595565651054..jpg

1595565651054..jpg

reklama
Rozwiązanie
Potwierdzam. 8 dni po okresie to kreska powinna być raczej "tłusta", ale mówię to z własnego doświadczenia. Każdy z nas jest inny, ale zrób na wszelki wypadek badanie bety z krwi.
To ostateczność. Boję się że nie pokocham dziecka nie "swojego".

Edit: najgorsze jest to że w zeszłym roku wyszły lepsze badania nasienia niż w czerwcu 2020 a ma więcej ruchu ograniczył do minimum papierosy alko nie pije nosi luźne gacie przeważnie wogule ich nie nosi lepiej się odżywia nie kąpię się w gorącej wodzie bierze witaminy i są gorsze wyniki. Ja też tego nie rozumiem.
A in vitro nie jest możliwe w waszym przypadku?

reklama
Trzymam kciuki żebyś w końcu mogła podzielić się z nami dobrą nowiną
Dziękuję ale myślę że z nieprawidłowymi plemnikami nie ma szans na zdrowa ciąże przynajmniej w sposób naturalny. Będę jeszcze rozmawiać z mężem i może zdecydujemy się na iui albo ivf bo tutaj mam to za darmo (wszystkie warunki spełniamy).

A in vitro nie jest możliwe w waszym przypadku?
Jest ale mąż by musiał się zdecydować na drugie badanie nasienia w połowie sierpnia a ja mam już dość słuchania że on nie jest mężczyzna że rujnuje sobie z nim życie i przy nim nigdy nie będę mama trójki dzieci (to bylo/jest moim marzeniem) ale w tym przypadku jak by było jedno będę najszczęśliwsza na ziemi.

Jest ale mąż by musiał się zdecydować na drugie badanie nasienia w połowie sierpnia a ja mam już dość słuchania że on nie jest mężczyzna że rujnuje sobie z nim życie i przy nim nigdy nie będę mama trójki dzieci (to bylo/jest moim marzeniem) ale w tym przypadku jak by było jedno będę najszczęśliwsza na ziemi.
Wiem, że dla faceta jest to ujmą na honorze, ale przecież to nie jest jego wina, że ma problem z plemnikami. Może do tego czasu mąż się zdecyduje na to badanie

@Bobasek12345 gratulacje. Dbaj o siebie, zdrowo się odżywiaj, odpoczywaj. 💗

My też bardzo długo się staraliśmy (5 lat), jak już zaszlam w ciążę, to na początku badalam co 3 dni betę i progesteron (u nas przy pierwszej ciązy, którą straciłam był bardzo niski progesteron).
Nie wiem jak u Was, że tyle lat się staraliście, ale podpowiadam co warto monitorować. Ja do 10 tygodnia ciąży brałam luteinę. :)

Zrob bęte druga 48 godzin po poprzedniej, Zobaczysz jaki będzie przyrost.

Trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze i byś za 8 miesięcy tuliła swoje Szczęście 🙂

@Bobasek12345 gratulacje. Dbaj o siebie, zdrowo się odżywiaj, odpoczywaj. 💗

My też bardzo długo się staraliśmy (5 lat), jak już zaszlam w ciążę, to na początku badalam co 3 dni betę i progesteron (u nas przy pierwszej ciązy, którą straciłam był bardzo niski progesteron).
Nie wiem jak u Was, że tyle lat się staraliście, ale podpowiadam co warto monitorować. Ja do 10 tygodnia ciąży brałam luteinę. :)

Zrob bęte druga 48 godzin po poprzedniej, Zobaczysz jaki będzie przyrost.

Trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze i byś za 8 miesięcy tuliła swoje Szczęście 🙂
Dziękuję serdecznie buziaczki 🥰😘😘😘

Miałam 18 czerwca okres a cykl mam co 28 dni

Jeśli masz regularne cykle to beta jest dość niska. Zazwyczaj w dniu spodziewanej miesiączki wynosi ok 150-200.
Oczywiście mogłaś mieć po prostu przesuniętą owulacje (jeśli zdarzają Ci się nieregularne cykle to to prawdopodobne) - sprawdź przyrost bety po 48h :)

reklama
Do góry