Bobasek12345
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A in vitro nie jest możliwe w waszym przypadku?To ostateczność. Boję się że nie pokocham dziecka nie "swojego".
Edit: najgorsze jest to że w zeszłym roku wyszły lepsze badania nasienia niż w czerwcu 2020 a ma więcej ruchu ograniczył do minimum papierosy alko nie pije nosi luźne gacie przeważnie wogule ich nie nosi lepiej się odżywia nie kąpię się w gorącej wodzie bierze witaminy i są gorsze wyniki. Ja też tego nie rozumiem.
Dziękuję ale myślę że z nieprawidłowymi plemnikami nie ma szans na zdrowa ciąże przynajmniej w sposób naturalny. Będę jeszcze rozmawiać z mężem i może zdecydujemy się na iui albo ivf bo tutaj mam to za darmo (wszystkie warunki spełniamy).Trzymam kciuki żebyś w końcu mogła podzielić się z nami dobrą nowiną
Jest ale mąż by musiał się zdecydować na drugie badanie nasienia w połowie sierpnia a ja mam już dość słuchania że on nie jest mężczyzna że rujnuje sobie z nim życie i przy nim nigdy nie będę mama trójki dzieci (to bylo/jest moim marzeniem) ale w tym przypadku jak by było jedno będę najszczęśliwsza na ziemi.A in vitro nie jest możliwe w waszym przypadku?
Wiem, że dla faceta jest to ujmą na honorze, ale przecież to nie jest jego wina, że ma problem z plemnikami. Może do tego czasu mąż się zdecyduje na to badanieJest ale mąż by musiał się zdecydować na drugie badanie nasienia w połowie sierpnia a ja mam już dość słuchania że on nie jest mężczyzna że rujnuje sobie z nim życie i przy nim nigdy nie będę mama trójki dzieci (to bylo/jest moim marzeniem) ale w tym przypadku jak by było jedno będę najszczęśliwsza na ziemi.
Ja muszę go umawiać już pod koniec lipca czyli w przyszłym tygodniu. Nie wiem czy zdecyduje się na to badanie drugi raz w odstępie miesiąca.Wiem, że dla faceta jest to ujmą na honorze, ale przecież to nie jest jego wina, że ma problem z plemnikami. Może do tego czasu mąż się zdecyduje na to badanie
Miałam 18 czerwca okres a cykl mam co 28 dniRozumiem ale kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Albo inaczej który masz dc i ile trwają twoje cykle?
Dziękuję serdecznie buziaczki@Bobasek12345 gratulacje. Dbaj o siebie, zdrowo się odżywiaj, odpoczywaj.
My też bardzo długo się staraliśmy (5 lat), jak już zaszlam w ciążę, to na początku badalam co 3 dni betę i progesteron (u nas przy pierwszej ciązy, którą straciłam był bardzo niski progesteron).
Nie wiem jak u Was, że tyle lat się staraliście, ale podpowiadam co warto monitorować. Ja do 10 tygodnia ciąży brałam luteinę.
Zrob bęte druga 48 godzin po poprzedniej, Zobaczysz jaki będzie przyrost.
Trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze i byś za 8 miesięcy tuliła swoje Szczęście
Miałam 18 czerwca okres a cykl mam co 28 dni
Wszystko będzie dobrze. Możesz zbadać przyrost po 48h ale jak na moje to niestety też gwarancji nie daje na zdrowa ciąże. Ale trzymam kciuki i wiem że wszystko u ciebie będzie ok.Miałam 18 czerwca okres a cykl mam co 28 dni