reklama
G
gość _199
Gość
Mikromacierzy wykrywa więcej. To czy na NFZ czy prywatnie nie ma znaczenia, może poza czasem oczekiwania na badanie, bo czas na wyniki jest ten sam.Dziewczyny a jak myślicie lepsza aminopunkcja zwykła czy mikromacierze ? Czy mikromacierze wykrywają to co aminopuncja i coś jeszcze jak to wygląda ? Lepiej zrobić prywatnie czy na nfz?
Przyjaciółka mojej siostry robiła amnio i wyszło, że dziecko jest zdrowe. Materiał został dobrze pobrany, ale syn mial bodajże mozaikę łożyska i urodził się z ZD o czym dowiedzieli się dwa tygodnie po porodzie, bo ma tak lekki stopień - ale ma.
Kamcia001
Zaangażowana w BB
To ja szczerze mówiąc już wymiekam i mam serdecznie dość , pierwsza część odpowiedzi by mi wystarczyła , do końca ciąży będę się stresować bo wad jest piliard i lekarz mnie tak nie nastraszył nawet jak tu ale no mimo wszystko dziękuję za szczere odpowiedzi. Zaszłam w niechcianą ciążę mimo antykoncepcji i momentami żałuję że zdecydowalam się na to wszystko
jakdotegodoszloniewiem
Fanka BB :)
Pamiętaj, że masz większe szanse na urodzenie zdrowego, niż chorego dziecka. Błędy w amnio są marginalne i naprawdę nie masz się czym stresować. Czekaj spokojnie na wyniki. Chyba 95% dzieci rodzi się zdrowe i tego się trzymajmy.Tak że dam znać po amino ale i tak pewnie może być chore więc co to właściwie ma za znaczenie :/
Madzik1000
Dlatego pytam po co 2 bo tak z odpowiedzi zrozumiałamBiopsje robi się zamiast amniopunkcji - można ją zrobić we wcześniejszej ciąży. jest badaniem rozstrzygającym.
G
gość _199
Gość
Kochana przepraszam usunęło mi koniec wypowiedzi. Moja puenta była taka, że każde badanie może się mylić i jakby człowiek miał siedzieć i się zadręczać to by oszalał, więc trzeba myśleć pozytywnie.To ja szczerze mówiąc już wymiekam i mam serdecznie dość , pierwsza część odpowiedzi by mi wystarczyła , do końca ciąży będę się stresować bo wad jest piliard i lekarz mnie tak nie nastraszył nawet jak tu ale no mimo wszystko dziękuję za szczere odpowiedzi. Zaszłam w niechcianą ciążę mimo antykoncepcji i momentami żałuję że zdecydowalam się na to wszystko
Ja miałam zrobić echo serca w 19 tygodniu i o tym zapomniałam! Tak mi te tygodnie leciały, a jak miałam połówkowe to już było za późno, więc żyłam w niewiedzy, a kompletnie się t nie zartwialam tylko cieszyłam się z syna.
reklama
kasiaa91
Jest, dalej jednak poniżej 1%A nie jest większe ryzyko powikłań ?