reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

Więc nigdy nie można byc pewnym wszystkiego więc generalnie myślę że większa szansa jest na to że będzie po prostu dobrze niż źle jeśli badania powychodza ok to nie ma co się doszukiwać bo i tak zawsze może coś być

reklama
Dziewczyny a jak myślicie lepsza aminopunkcja zwykła czy mikromacierze ? Czy mikromacierze wykrywają to co aminopuncja i coś jeszcze jak to wygląda ? Lepiej zrobić prywatnie czy na nfz?

Dziewczyny a jak myślicie lepsza aminopunkcja zwykła czy mikromacierze ? Czy mikromacierze wykrywają to co aminopuncja i coś jeszcze jak to wygląda ? Lepiej zrobić prywatnie czy na nfz?
Mikromacierzy wykrywa więcej. To czy na NFZ czy prywatnie nie ma znaczenia, może poza czasem oczekiwania na badanie, bo czas na wyniki jest ten sam.

Przyjaciółka mojej siostry robiła amnio i wyszło, że dziecko jest zdrowe. Materiał został dobrze pobrany, ale syn mial bodajże mozaikę łożyska i urodził się z ZD o czym dowiedzieli się dwa tygodnie po porodzie, bo ma tak lekki stopień - ale ma.

To ja szczerze mówiąc już wymiekam i mam serdecznie dość , pierwsza część odpowiedzi by mi wystarczyła , do końca ciąży będę się stresować bo wad jest piliard i lekarz mnie tak nie nastraszył nawet jak tu ale no mimo wszystko dziękuję za szczere odpowiedzi. Zaszłam w niechcianą ciążę mimo antykoncepcji i momentami żałuję że zdecydowalam się na to wszystko

Tak że dam znać po amino ale i tak pewnie może być chore więc co to właściwie ma za znaczenie :/
Pamiętaj, że masz większe szanse na urodzenie zdrowego, niż chorego dziecka. Błędy w amnio są marginalne i naprawdę nie masz się czym stresować. Czekaj spokojnie na wyniki. Chyba 95% dzieci rodzi się zdrowe i tego się trzymajmy.

To ja szczerze mówiąc już wymiekam i mam serdecznie dość , pierwsza część odpowiedzi by mi wystarczyła , do końca ciąży będę się stresować bo wad jest piliard i lekarz mnie tak nie nastraszył nawet jak tu ale no mimo wszystko dziękuję za szczere odpowiedzi. Zaszłam w niechcianą ciążę mimo antykoncepcji i momentami żałuję że zdecydowalam się na to wszystko
Kochana przepraszam usunęło mi koniec wypowiedzi. Moja puenta była taka, że każde badanie może się mylić i jakby człowiek miał siedzieć i się zadręczać to by oszalał, więc trzeba myśleć pozytywnie.
Ja miałam zrobić echo serca w 19 tygodniu i o tym zapomniałam! Tak mi te tygodnie leciały, a jak miałam połówkowe to już było za późno, więc żyłam w niewiedzy, a kompletnie się t nie zartwialam tylko cieszyłam się z syna.

reklama
Do góry