reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

reklama
Kobieto 😆 mam dziecko dużo bardziej chore , zespół downa to pikus przy chorobie syna
Przykro mi z powodu choroby Twojego dziecka, ale niestety życie to nie jest konkurs na to, kto ma gorzej. Każdy swoją sytuację postrzega przez pryzmat swoich emocji, więc skończmy wreszcie z takimi narracjami i licytowaniem się. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać i nakierować kogoś w znalezieniu odpowiedzi na trudne pytania, wskazać możliwe działania i diagnostykę. Więcej zrozumienia i empatii. Sama na pewno byś tego oczekiwała.

??
A to jakieś nowe odkrycia? Bo dane naukowe twardo mówią o upośledzeniu umysłowym w tej wadzie.
Upośledzenie umysłowe wyklucza mądrość ? Wow to jest dopiero nowe odkrycie . Płytko myslisz ☺️ Człowiek z niepełnosprawnością może nie mówić , a może być mądry i porozumiewać się mimika czy gestami 😏

A dane o dzieciach chorych mam prosto z gczd i genetyka , ale nie o tym wątek . Autorce życzę zdrowego dziecka , pozdrawiam ☺️

Upośledzenie umysłowe wyklucza mądrość ? Wow to jest dopiero nowe odkrycie . Płytko myslisz ☺️ Człowiek z niepełnosprawnością może nie mówić , a może być mądry i porozumiewać się mimika czy gestami 😏
Niepełnosprawny człowiek jak najbardziej może być osobą o wysokiej inteligencji i mądrą. Co to ma do ZD?

Upośledzenie umysłowe to jednak specyficzny typ niepełnosprawności i owszem, nie sadze by mądrość była czymś osiągalnym bez wysokiej inteligencji. Bo czym wg Ciebie by się miała przejawiać ?

Udostępnij nam proszę dane o „mądrości” osób z ZD.
Nie nie koleżanko , wyraźnie napisałam ze dane mam takie o dzieciach chorych , ze takich rodzi się coraz więcej . Czytaj ze zrozumieniem ☺️
Niepełnosprawny człowiek jak najbardziej może być osobą o wysokiej inteligencji i mądrą. Co to ma do ZD?

Upośledzenie umysłowe to jednak specyficzny typ niepełnosprawności i owszem, nie sadze by mądrość była czymś osiągalnym bez wysokiej inteligencji. Bo czym wg Ciebie by się miała przejawiać ?
Z takimi osobami jak ty można polemizować , gorzej jak synowa z teściowa 🤣 widziałaś pewnie jedno dziecko z zd albo co więcej , widziałaś w tv i robisz się mądra 😆

reklama
Sorry, ale myśle, że udowadnianie, że dzieci z ZD są mądre/ładne/uroczo się uśmiechają jest w takim wątku... okrutne.
Może trochę więcej wyczucia? 🤦🏻‍♀️
@Michalina93 może zrób po prostu osobny wątek „czy dzieci z ZD są mądre?”
Nie mam dziecka z tym zespolem wiec nie wiem czy ładnie się uśmiechają 😏 moje wyczucie jest jak najbardziej ok, pierwsza moja wypowiedz w tym wątku brzmiała , ze dzieci z zd się rodzą , to się dzieje w życiu , to nie jest z dupy wzięte . Napisałam Że życzę autorce zdrowego dziecka , ale pocieszanie na każdym kroku ze będzie ok to żadne pocieszenie.

Do góry