reklama
G
gość _199
Gość
Przestań, nie jesteś !!We wtorek lub środę , wariuje już ale odzyskałam trochę nadziei ,wiem że jestem męcząca ale sama z tymi myślami dostaje joba ;D
czekając na wyniki z nifty płakałam każdego dnia, czytałam masę artykułów zagranicznych i np. bodajże w Anglii norma NT to 3.5 a w pl 2.5. To dawało mi nadzieję + znalazłam forum przezierność karkowa i tam dopiero dziewczyny miały fatalne wyniki, a dzieci zdrowe, to dawało mi wiare, a właśnie jej wtedy potrzebowałam najbardziej.
jakdotegodoszloniewiem
Fanka BB :)
Ryzyko wystąpienia zespołu Downa rośnie, jeśli wartość wolnej podjednostki hCG jest większa niż 2,52 MoM, a wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.Dziewczyny ale sama wolna beta hcg 2,284 czy do 2,5 nie jest norma? To drugie jest słabo bo odpowiada 0,462
Mamy teoretycznie normę do 2,52.
jakdotegodoszloniewiem
Trzymam kciuki! Dużo dziewczyn miało gorsze wyniki i rodziły zdrowe dzieciOkej czyli pewnie to białko pappa i trochę podwyższona nt 2.6 dla 64 clr mam wizyte w szpitalu zobaczymy co powiedzą a do wyników sanco jeszcze trochę muszę wytrzymać
Chce_byc_mama_wielu
@Kamcia001 weszłam w wątek i życzę aby wszystko się dobrze potoczyło i dzidzia była zdrowa. Pamiętam Jeszcze jak niedawno w sumie wypłakałam dnie i noce po pierwszym prenatalnym (a niepewności co do jakiegoś zespołu była aż do jej narodzin), a teraz moja córka to zdrowy energiczny bobas. Trzymaj sie
KasikP
Cześć u mnie tez statystka nie wyszła dobra mam 33 lata wczoraj robiłam Nifty i to czekanie mnie zabija.
jakdotegodoszloniewiem
Pocieszające jest to, że wszystkie moje koleżanki w naszym wieku miały kiepskie statystyki w papp-a.Cześć u mnie tez statystka nie wyszła dobra mam 33 lata wczoraj robiłam Nifty i to czekanie mnie zabija.
ja miałam 1:255 ryzyko ZD SANCO wyszło ok
Kamcia001
Zaangażowana w BB
No właśnie wiek zwiększa ryzyko w tym teście i to ryzyko jest gdzieś pewnie na 0,5 % szans bo mnie to 3% szans na trisomie 21 , nie martw się teraz czekamy na test razemPocieszające jest to, że wszystkie moje koleżanki w naszym wieku miały kiepskie statystyki w papp-a.
ja miałam 1:255 ryzyko ZD SANCO wyszło ok
reklama
Kamcia001
Zaangażowana w BB
Wiek zawyża bardzo te statystki a jakie masz ryzyko ? Razem czekamy na wynikCześć u mnie tez statystka nie wyszła dobra mam 33 lata wczoraj robiłam Nifty i to czekanie mnie zabija.