reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska na teście

reklama
Myślę że widać coś na tych testach bo raczej nie są to moje urojenia bo szwagierka, koleżanka i maz też widzą
Jak dla mnie to one są negatywne. Jeżeli miałaś potwierdzoną owulację to to krwawienie na pewno nie było implantacyjne. Poczekaj z ta betą do dnia miesiączki i wtedy zrób. Po co się tak spieszyć? A jak będzie nagatywna to będziesz się zastanawiać czy nie zrobiona za wcześnie.

Czemu z góry zakładasz ze jeśli miałam owulację to nie mogło być to krwawienie implatacyjne. Skoro krwawienie implantacyjne występuje do 7 dnia po prawdopodobnym zapłodnieniu to mogło być to skoro dni płodne miałam pd 3.06 do 9.06. Więc mogło być to to.

Czemu z góry zakładasz ze jeśli miałam owulację to nie mogło być to krwawienie implatacyjne. Skoro krwawienie implantacyjne występuje do 7 dnia po prawdopodobnym zapłodnieniu to mogło być to skoro dni płodne miałam pd 3.06 do 9.06. Więc mogło być to to.

Dlaczego 7 dnia?

Do implantacji dochodzi 6-12 dni po owulacji

Krwawienie nie występuje na 100%.
Ono może! ale nie musi.

I implantacja jak wyżej 6 - 12 po owulacji.

Jeśli znasz dokładny termin owulacji z monitoringu u gina (nie z testów LH) to zrób bete około 12 dnia po owu.

Krwawienie nie występuje na 100%.
Ono może! ale nie musi.

I implantacja jak wyżej 6 - 12 po owulacji.

Jeśli znasz dokładny termin owulacji z monitoringu u gina (nie z testów LH) to zrób bete około 12 dnia po owu.
Ja wiem ze nie występuje na 100%.
Ale mój ginekolog powiedział że jeśli w pierwszej ciąży wystąpiło plamienie implantacyjne to w następnej ciąży prawdopodobieństwo wystąpienia także plamienia implatacyjnego jest większe.
Więc to plamienie które miałam dalo mi do myślenia. Owulacja potwierdzona u ginekologa i testami. 12 dzień po owulacji to będą moje 2 dni przed @ to już poczekam te 2 dni do dnia @. Tym bardziej że na moich testach coś widać bo to nie urojenia kilka osób potwierdziło że widać. To coś musi się dziać tym bardziej że robiłam 2

Ale skoro owulację ( rzekomo potwierdzoną) miałaś 8 czerwca a plamienie 11 to jakim cudem była to implantacja? Sama stwierdziłas,że może wystąpić 7 dnia po. No to policz sama.

Ja wiem ze nie występuje na 100%.
Ale mój ginekolog powiedział że jeśli w pierwszej ciąży wystąpiło plamienie implantacyjne to w następnej ciąży prawdopodobieństwo wystąpienia także plamienia implatacyjnego jest większe.
Więc to plamienie które miałam dalo mi do myślenia. Owulacja potwierdzona u ginekologa i testami. 12 dzień po owulacji to będą moje 2 dni przed @ to już poczekam te 2 dni do dnia @. Tym bardziej że na moich testach coś widać bo to nie urojenia kilka osób potwierdziło że widać. To coś musi się dziać tym bardziej że robiłam 2
Wiesz co, przykro mi ale ja nie widzę nic na tych testach. Może kwestia zdjęcia. Zrób bete dla świętego spokoju.

Jeśli 8 potwierdzona u gina? a 11 plamienie? to na implantacyjne o wiele za wcześnie. Matematyka się nie matematykuje w tym przypadku.

reklama
Ale skoro owulację ( rzekomo potwierdzoną) miałaś 8 czerwca a plamienie 11 to jakim cudem była to implantacja? Sama stwierdziłas,że może wystąpić 7 dnia po. No to policz sama.
Ale dlaczego ty twierdzisz że rzekomo potwierdzona? Jesteś mną, za mnie leżałaś na fotelu u ginekologa czy jesteś może moim narządem rozrodczym 🤣
Z tego co wiem w ciążę można zajść ww trakcie np. Dni płodnych nie musi to być owulacja. Mogłam np. Zajść w ciążę 4 czerwca kiedy miałam dni płodne i od 4 do 11 mija tydzień. Ja nie zadałam pytania czy zaszłam w ciążę w dniu owulacji. Pytanie brzmi czy jeśli miałam dni płodne między 3 czerwca a 9 czerwca czy 11 mogłam dostać plamienia...

Do góry