reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska na teście cień cienia

reklama
Cykle monitoruje testami owulacyjnym także owulację potwierdzone po przez testy
No to lec na betę i będziesz miała pewnosc :) chociaż na różnych forach piszą żeby nie robić testów przed miesiączką bo potem można się rozczarować ... Ja robiłam 2 dni przed wyszły 2 kreski druga blada i potem przyszedł okres w terminie oczywiście nie życzę Tobie tego ale jest jak jest ;( więc teraz już czekam do okresu ;) powodzenia życzę i leć na betę :)

Witam kochaniutkie wczoraj wykonałam testy ciążowe i widac na nich cień cienia drugiej kreski , już nie wiem czy ja sobie coś uroiłam czy popadam w paranoję. Czy wy też tam coś widzicie ???🙂
Dodam że jestem po 2 poronieniach i jednej ciąży nie do noszonej zatrzymanie akcji serduszka w 5 mies staramy się z mężem o to nasze szczęście (fasolkę)bardzo byśmy chcieli
Jestem 7dni po owulacji a do okresu mam jeszcze trochę czasu bo aż 9-10dni
Cykle mam 28-30dniowe
Coś mi się tutaj nie zgadza z Twoimi obliczeniami...Jeżeli jesteś 7dni po owulacji i do miesiaczki masz 9-10 dni, to oznaczałoby, że Twoja faza lutealna trwa aż 17 dni (zamiast 14)..?

W sumie masz rację ja mam 9 dni do miesiączki a jestem 5 dpo :p nie zwróciłam uwagi na obliczenia dobrze że ktoś się znalazł spostrzegawczy :)

W sumie masz rację ja mam 9 dni do miesiączki a jestem 5 dpo :p nie zwróciłam uwagi na obliczenia dobrze że ktoś się znalazł spostrzegawczy :)

Nie no, zdarzają się takie przypadki, gdy faza lutealna ma więcej niż 14 dni i wymaga to właśnie wspomagania/regulacji progesteronem. Autorka wspomniała, że suplementuje progesteron, stąd moje pytanie :).

Nie no, zdarzają się takie przypadki, gdy faza lutealna ma więcej niż 14 dni i wymaga to właśnie wspomagania/regulacji progesteronem. Autorka wspomniała, że suplementuje progesteron, stąd moje pytanie :).
Pierwszy raz tak szybko wykonałam test i to nie jeden i wszystkie pokazują taka sama kreskę . Bardzo się zdziwiłam że co kolejek pokazały z tego niedowierzania wykonałam jeszcze dwa dodatkowe testy Także jest cień nadziei ale nie cieszę się na zapas dopóki nie będę miała pewności 100% bo boje się rozczarować tym bardziej że ostatnia ciążę straciłam dość późno serduszko przestało bić. Tylko czy poczekać jeszcze z 4 dni i iść wtedy na bete ?? Tylko pytanie czy wytrzymam tyle czasu bo ta niepewność mnie zżera 🙂🙈

reklama
Pierwszy raz wykonałam testy tak szybko i powiem szczerze że bardzo się zdziwiłam że co kolejek wyszło po takim czasie z tego niedowierzania wykonałam kolejne dwa testy i każdej jeden pokazuje to samo . Ta niepewność mnie wykończy 🙈
Zastanawiam się czy odczekać jeszcze te z 3.4dni i wtedy iść na bete ?
Tylko pytanie czy wytrzymam 🙂🙈

Do góry