reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Madziu - czy znieczulenie jakieś dają? bo byłam w szpitalu i pytałam co trzeba mieć dla maluszka i położna powiedziała mi że mam zapomnieć o jakimkolwiek znieczuleniu.

• Co było Ci potrzebne dla Adasia w szpitalu?
  • Miałaś go cały czas ze sobą? a co w nocy?
  • Czy rutynowo nacinaja krocze?
  • Wyczytałam że Wyspiański należy do akcji Rodzić po ludzku a to gryzie sie z pobieraniem opłat za osobę bliską...
  • Czy trzeba mieć ciuszki dla tatusia?
Dzięki wielkie za wszelkie informacje

reklama
Agnieszka o znieczuleniu niestety nic nie wiem. Dla Adasia miałam tylko pampersy , ciuszki dawał szpital.
Pierwszą noc po porodzie Adaś był z innymi noworodkami, natomiast już na drugi dzień rano do końca był ze mną. w nocy też. Ale jeśli tylko poczujesz się zmęczona, możesz oddać dziecko pielęgniarkom.
Krocze nacinają rutynowo, nawet nie pytają o zgodę.
Nie mieliśmy porodu rodzinnego, więc nie wiem co z ubraniem dla tatusia. Opłata przy porodzie rodzinnym to 100zł, więc nie wiem co z akcją "rodzić po ludzku".

Pozdrawiam

Ja miałam niby rodzinny i nic nie płaciłam :cool2: Tak jakoś wyszło a tatuś miał założony taki zielony fartuch i kapcie workowe z automatu ;-) Jeszcze miałam krem Alantan plus i chusteczki do pupci :-) Co do krocza to tak jak pisze Madzia ale mi tam było wsio równo :-D Żeby tylko łatwo i szybko poszło

Oj Agnieszka to juz nie dlugo u Ciebie!!!!!!Oby wszystko poszlo szybko i sprawnie!!!

dzis cudna pogoda!!! tez wiekszosc dnia spedzimy na spacerku:)

Pustki bo weekend ;-) Moje kochanie przyjechało w piątek i trzeba było nadrobić zaległości ;-) Za oknem pogoda nie wyrazn,Oliwcia teraz śpi a my wybieramy się na zakupy :-) Typu pampersy itp
Miłego dzionka

reklama
no a ja musze pochwalic moja malenka za spacery bo ostatnio zrobila sie troche grzeczniejsza!!
wczoraj pospala pierw pol godzinki pozniej poltora ale musialam ja obudzic:)
no i jakie ma wspaniale towarzystwo na spacerach!!!!!!!

Do góry