reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Kitka a ja uwielbiam takie kakao w butelkach :):) niam niam:) i jabuszka teraz takie twarde i soczyste:):) mandarynkami sie juz napchalam strasznie i teraz juz mnije mam na nie ochote:):)
Ale dzis strasznie mnie wzielo na cwibak cytrynowy:)

reklama
Kallusia to ja trzymam kciuki za owocne grzanie pod kołderką ;D
A ja zaczynam troche świrować.Chłopak w wojsku, za tydzień przyjedzie (dopiero!!) a nie widziałam go od końca roku :(Masakra
Niech tylko przyjedzie to nie dam mu żyć,będzie tylko misiu przytul,misiu pomasuj itp.

Dziweczyny nawet nie mowcie o jedzeniu !! bo ja zaczynam miec przy was smaki i tylko jem i jem  :laugh:
Pod koluderka sie grzejemy ale najsmieszniejsze jest to ze jak juz sa te odpowiednie dla nas dni to zawsze cholera cos wyskoczy tz.albo jakies wesele (a ostatnia jest ich coraz wiecej  :laugh: )albo jakas impreza urodzinowa albo jakis wyjazd albo rodzinka i tak chyba od 4 miesiecy no normalnie zgroza  :laugh: ale moze w tym miesiacu sie cos uda!!
NO KURDE MUSI !!!!  :laugh:
A wy jak dlugo czekalyscie na wasze dzidzie??Tez tak swirowalyscie jak ja???  :D bo ja to mam juz chyba korbe  :laugh:

Kitkabb to wymeczysz chlopaka  :laugh: tylko zeby dal rade pozniej wrocic na sluzbe  :laugh:
I nie mow ze to jeszcze tydzien tylko, juz za tydzien!! mysl optymistycznie  :laugh:

sciagniete z innego forum ale wiem ze czasem dziewczyny pytaja wiec zamieszcze:
Więc tak USG 3D robi dr Michał Baliś, który przyjmuje w Bimedzie
ul.Krasińskiego 24/7B tel. 811 87 74 koszt 100 zł
Bardzo dobre USG robią też w szpitalu pod bukami, tam przyjeżdza lekarz z Łodzi
koszt to chyba 180 zł
www.szpitalpodbukami.pl
Tyle, że oba te USG są owszem 3D, ale nie w czasie rzeczywistym tzn, że obraz
jest w kolorze czarno-białym, więc na pewno nie zobaczysz dzieciątka tak jak w
podanym linku
www.noworodek.pl/images/4d/r3.htm
ale zapewniam cię, że te USG są na tyle dokładne, że ja u dr Balisia widziałam
bardzo dokładnie nos, usteczka, paluszki, a nawet jak maluszek ziewa. Poza tym
wydaje mi się, że najważniejsze jest to czy dziecko jest zdrowe(serce, mózg,
kręgosłup itp), a nie to jak wygląda.

a tu jest reszta:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=19246365&a=35778997

co do czekania na dzidzie na 1 czekalam pol roku...co iesiac placz itd az stweirdzilam ze mam tego dosc olalam starania mierzenia tem sluzik itd i poprostu sie udalo:)
Ale niestety nasz aniolek zostal z nami tylko do 8 tc:(

O nasza obecna coreczke staralismy sie jakies 3-4 miesiace tyle ze miesiac przed zajsciem tez zaszlam ale doszlo do samoistnego poronienia...tak to przezylam ze znow postanowilam odlozyc starania zapisalams ie do ginka na 30 sierpnia zeby badania hormonalne porobic itd:) a ze owulacja wypadala mniejw iecej w moje urodzinki tak wiec wiadmo:) no i sie udalo:):):) i do ginha nie szlam juz na badania tylko potwierdzic ciaze:)

ale kazdy miesiac staran to byla masakra:(:( ciagle placze przy @ itd:( niewiem jak to przezyje przy drugim bobo:)

LILITH  kochaniutka napewno bedzie dobrze !!!MUSI BYC I JA TO WIEM !!!  ;D
Ja tez ostatnio bucze jak @ przychodzi  :( ale coz nie mozna miec wszystkiego na zawolanie.Ostatnio kupilam sobie nawet tescik owu ale jakos mi nic sie tam nie pokazuje a jutro mam ten najwazniejszy dzien ??? no i kupilam wiesiolka czy cos tam na lepszy sluzik, i standardowo folik  hmmm zobaczymy co z tego bedzie!!  ::) Troche sie obawiam bo ja bralam jakies 8lat tab bez przerwy tylko nieraz jakies przerwy na miesiac.Bo nikt mi nie powiedzial ze trzeba na wiecej no i masz!!ale jak ostatnio bylam u gin to mialam USG od wew. ni powiedzial ze wszystko OK . Musze sobie zrobic jeszcze hormonki  ;D KURDE kiedys musi sie udac!!

pewnie ze sie uda! ja testy owul tez stosowalam:) ale ja znam swoj organizm i wsumie az tak nie byly potrzebne:)
Ja stosowalam Guajazyl i powiem ci ze odrazu sluziku wiecej i lepszy!:):) Niestety czasem trzeba sporej wytrwalosci by sie udalo!!

Szczerze mowiac ten test kupilam tak na probe zeby zobaczyc jak dziala i czy potwierdzi to co moj organizm mowi, ale cos jakos niebardzo.Zobaczymy :) Wiesiolka biore od ostatniejego @ ale jeszcze nie wiem czy mi cos pomogl ::)

ee napewno!! choc moim zdaniem najwazniejsze to wyluzowac:):) choc wiem ze to nie latwe!!

reklama
Kallusia on się da wymeczyć :laugh:
Dzisiaj z nudów wzięłam się za haftowanie ::)
Takiego misia gdzie póżniej bo urodzeniu bobaska dorobie imie i date urodzenia :)
A jak długo czekałam na dzidzie?Hmmm.......króciutko ;D
Tak od maja kochaliśmy się bez niczego, matura przeleciała,koniec szkoły był 15 czerwca moje kochanie przyjechało na przepustke tylko nie pamiętam czy przed 15 czy po I tak zafasolkowałam końcem czerwca :)

Do góry