reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Dziewczynki chłopczyki,wszyscy kochani:-) a ja myślałam przy Matku,ze będe mieć drugą dziewczynke,zresztą ino Merry mi mówiła,ze to bedzie chłopiec no i jest.Z chłopcami jest o tyle gorzej że to nie ubierzesz tak słodko jak dziewczynki sukieneczki i tym podobne.Za to napewno chłopcy sa większymi cycusiami niz dziewczynki,jak jestem rano w domu to Matek kładzie się na mnie i tak sobie leży z uśmiechem-to mu pasuje:-D.
Merry gratulacje jeszcze raz siostrzenicy mąż chyba bardzo dumny bo to wkońcu jego chrześniaczka,a jak dziewczyny nie nudzą się na tym hotelu-zajob piekny macie.Zdrowia dla dziewczyn:tak:.
Evcia wyłaz szybko z tego szpitala zdrówka:happy2:
Ivett
ja Angelike i Matka szczepiłam tą skojarzoną za 120zł mniej ukłuć dziecko nie gorączkuje nie jest jakies ospane,poprostu lepiej przechodzą:tak:.Na rotawirusa tez bym szczepiła bo to djabelstwo i szkoda dziecka(mi niestety nie udało się zastrzepic bo oboje w czasie tego szczepienia byli chorzy) a co do innych szczepień to u nas w ośrodku była pielęgniarka,która jeszcze mnie szczepiła jak byłam mała i ona zawsze powtarzała,że choroby które dzieci powinny przejść(modne szczepienie na ospe) nie powinno sie szczepić a co do pneumokok to jest tyle tych odmian,ze w sumie nie wiadomo którą by była potrzeba szczepić.Kubuś to juz konkretny facet z ta wagą;-)

reklama
Agusia ja też szczepiłam tą skojarzeniową 3 razy po 120 zł małe mniej kłucia miały no i ponoć lepsza ochrona co też wg mnie pic na wodę no ale może. Co do rotawirusa nie wgłębiałam się wcześniej w szczegóły ale po tym jak Patka miała już 3 razy grypę żołądkową i wszystkich nas to wymęczyło teraz bym się nie zastanawiała. Ale decyzja należy do was, kasowo koszmar, ale plusy z tego są wiec może pogadaj z lekarką jak masz jakąś fajną może doradzi.
No a ja dalej zapi... dziś było lepiej bo już przed 10 byłam w sklepie szkoda mi dziewczyn bo cały czas gonimy rano je mąż przywozi do mnie na hotel sprzątają ze mną póxniej jak ja do sklepu to jadą do domu a póxniej znowu jedziemy na hotel i jesteśmy w domu na kąpiel więc cały dzien leci. A one jak one gonią po ogrodzie u rodziców nudzą sie bo Majki nie ma i nie mają się z kim bawić za to gosci zaczepiają i opowiadają swoje historie.

Dziewczyny, ale jaja! Przyszla pielegniarka ze potrzebuje jedna chetna kobite na gore bo kamerzysta przyjechal z tv. Wzieli mnie bo mam najstarsza ciaze. Zrobili mi usg- moj dzidzius bedzie w tv :-D na tvp katowice o 18 a moze nawet teleekspres/ panorama. Przy tej okazji dowiedzialam sie ze dzidzia wyglada na dziewczynke! Tak wiec jak bedziecie sie nudzic to mozecie zobaczyc. Promuja szpital w Zywcu bo chca wybudowac nowy szpital.

eevciaa - no to super będziesz w telewizji - może mi się uda zobaczyć:-)

dziewczyny a co do szczepionki - to wyczytałam i wypytałam bo akurat mam koleżankę pielęgniarkę co robi szczepionki dzieciom i akurat miałam okazję dzisiaj z nią się spotkać ,ze to chodzi tylko o ilość wkłuć - jest to taka sama szczepionka jak ta niepłatna - to jest naciąganie ludzi na kasę:szok:
Tak samo po tej szczepionce mogą być takie same powikłania i gorączka itp.Po prostu nie są refundowane te 3 w 1 i dlatego trzeba dopłacać bo są droższe,bo wbijają dzieciuszkowi raz a nie trzy razy ale działanie takie samo:-)

Ivette no właśnie o to mi chodziło... nie ma jak informacja z pierwszej ręki... Ja znów rozmawiałam ze znajomym, którego znajomy ma do czynienia ze szczepionkami na pneumokoki i powiedział , że ilość zachorowań przed wprowadzeniem na rynek tej szczepionki i po jej wprowadzeniu nie zmieniła się znacząco... po porostu kiedyś tej szczepionki nie było i nie mówiło się o zachorowaniach.... Więc wychodzi na to, że to kolejny pic na wode...
Eevciaa... szkoda, że nie mam telewizji regionalnej ale będę wypatrywać Was w Teleekspresie... a może potem online poszukam wiadomości z regionu...

Evcia widziałam dzidziol pierwsza klasa, a mamcia jaka uśmiechnięta:-D
Ivett a ja jednak polecam Ci zapoznać się z składem tych szczepionek ja ten temat troche przerobilam bo jak Jaś był malutki trwała głośna debata przeciwników i zwolenników szczepień. U nas rodzina lekarska i wszyscy się opowiedzili za skojarzonymi. Nie ma co pochopnie tak ważnej decyzji podejmować, ale jak dla mnie to nasz NFZ w ramach kontraktu straszny szit zapodaje we wszystkim
Agusia ja na pneumokoki na razie nie szczepiłam, jak dla mnie strasznie duzo tych szczepionek w ciagu tych 6 miesiecy:baffled:

Masakra, jak ja wygladalam, ten glupi usmiech hehehe. Moja dzidzia za to cudnie. Za jakies 2godziny wychodze do domu. Odpoczelam troche, poznalam fajne kobitki i czas wracac do normalnosci. Chyba dzis nie bede mogla wypuscic malej z rak, bede tulic i tulic. Dziewczyny, ile kosztuje polozna do porodu? Jest w ogole konieczna?

hanah ja się nie upieram , tylko tak słyszałam , a jeszcze mi czas do tego żeby wybierać:-)
poza tym nie każdego na to stać:szok:

kiedyś szczepiono tylko zwykłymi na kase co teraz jak urodziłam córe i nie było żadnego problemu:-) a przecież jakby była ta szczepionka szkodliwa ta darmowa to by nie szczepili:-)

jeśli chodzi o pneumokoki również - nie każdy sobie może pozwolić na taki wydatek - i tutaj też to samo - kiedyś nie szczepili a też dzieci chorowały tak damo jak dzisiaj.

evciaaa - ale miałaś nawet makijaż widzę;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cholera musze obejżeć ten program bo siora mi mówiła ze wpadł wczoraj do niej na salę jakiś facio z telewizji i ją kręcił i Kajusię a ona z całego tego zamieszania nawet nie zapytała gdzie to będzie ale może faktycznie się tam znalazła. Zaraz pooglądam.
No i jest coprawda z 5 sek ale siostrzenica ma debiut w telewizji to ta co ją ta blondynka trzyma za rekę.
Eevcia a ja myślałam że ty w Bielsku leżysz a ja tam gonię do siory to bym ci chociaż pomachała.
No i dzwoniłam teraz jej powiedzieć i wychodzi jutro do domu i cieszy się nie wiem z czego.
Spadam bo towar dojechał.

Ostatnia edycja:
Do góry