reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Hej Kochane...
Ale tu przycichło.. wykończyły Was upały... ??
Powiedzcie mi taką rzecz.... czy do szpitala wojewódzkiego trzeba mieć skierowanie przed porodem... bo przy Olkowi 4 lata temu miałam a teraz nie mam... i nie wiem czy mam o nie prosić moją gin. ??

reklama
Dzień dobry :-)

Ja nie mam pojęcia, jak jest teraz ze skierowaniami do porodu, ale też chętnie się dowiem :-)

Natomiast mam skierowanie na Wyspiańskiego i we wtorek wybieram się zacerować się profilaktycznie, żebym za wcześnie nie zgubiła mojego maleństwa :-D

Ech, nie lubię w szpitalach leżeć...

oj , a czemu się zgodziłaś na szef?
Ja mam pessar i jest fajny bo nie trzeba narkozy i leżenia w szpitalu , zakładanie trwa 5 sekund i nic nie czujesz, a działanie ma takie samo jak szef.

Ivette - ja już miałam szew wcześniej i jakoś byłam zadowolona... w trzeciej ciąży też miałam założony w 16 tygodniu, tak profilaktycznie, jeszcze bez rozwarcia - i jakoś bardziej mi było komfortowo z tą świadomością... A pessar mogłabym mieć dopiero, jak się zrobi rozwarcie, u mnie potrafi ni stąd ni zowąd zrobić się 3 cm - to po co mi te nerwy?:-)

W zasadzie nie mam przymusu, ale tak sama dla siebie wolę to zrobić. Zwłaszcza, że rozwarcie może wyskoczyć nie wiadomo kiedy, a ja mam pracę, jaką mam - terminową - i wolę sobie wybierać terminy, dopóki się da :-)

A poleżę sobie i odpocznę przy okazji, mam mnóstwo książek, których w domu nie mam czasu przeczytać ;-)

uffff ulga ,ze to jednak nieprawda. Dzieki dziewczyny. Ostatnio powiedziala mi tak pewna dziewczyna ,ktora jest w ciazy ,ale nie dopytywałam skad ona ma takie info. Skoro jednak Wy mówicie ,ze to plotka to mnie ulzyło ;-)

agusia - co do skierowania to pierwsze słyszę... :baffled:, oby nic nie trzeba bylo! bezsensu jakies swistki jeszcze zalatwiac.

Hej czytam że wasze odliczania i przygotowania w pełni:tak:,brrr oby jak najszybciej juz było za kazda z was ten fakt porodu.A co do skierowań to pierwszy raz coś takiego słysze przecież jak można mieć skierowanie na poród skoro widac,ze jest się w ciąży i gdzieś musisz urodzic -dziwy jakies:szok:.
Giovanesso też biedulko masz problemiki z tymi rozwarciami,no to sie lepiej zaszyj żeby faktycznie było wszystko ok.A jak pójdziesz do tego szpitala to znajdziesz czas na przeczytanie zaległych lektur,więc miłego odpoczynku:happy2:
A u nas nic nowego pogoda się popsuła,dzieci w domu znowu znudzone.Byłam w czwartek z nimi w Bielsku w AUCHANIE,jest tam taki mini placyk zabaw,jak Angela z Matkiem tam wpadli to szaleli jak opętani.Jak juz udało mi się ich powyciągac,to byli cali mokszy-dzieciaki:rofl2:.No ale Angelika mi powiedział,że juz dawno się tak fajnie nie bawiła więc wszystko ok:-D.Dzisiaj niedziela mysle właśnie co robić popołudniu żeby nie stracic tej niedzieli w domu?A wy co porabiacie?:sorry2:

Powiem wam że tak narzekaliśmy na te upały, a jednak mimo to jak jest pogoda to człowiek jest tak bardziej optymistycznie nastawiony do wszystkiego:)
dzisiaj aura ponura - nie lubię takiej pogody - żeby nie myśleć za dużo o tym co będzie wychodzę z domu zaraz po obiadku bo zwariuję , tym bardziej że jestem sama, a jak nie mam nic do roboty to popadam w depreche:(

reklama
A co do skierowań to pierwszy raz coś takiego słysze przecież jak można mieć skierowanie na poród skoro widac,ze jest się w ciąży i gdzieś musisz urodzic -dziwy jakies:szok:.
Oj, trzeba było kiedyś mieć, trzeba było, pamiętam, jak się w środku nocy nade mną zastanawiali na Wyspiańskiego, czy mnie przyjąć, czy odesłać na Wyzwolenia, gdzie niby miałam rejon... ale że to był wcześniaczek i tydzień wcześniej wyszłam z patologii, to jakoś się udało :-)

Ja usiłuję dokończyć w miarę całą moją robotę, jutro rano pojadę tylko na wycieczkę po urzędach skarbowych i zacznę się pakować. Ale do szpitala zgłoszę się we wtorek, tak sobie jednak postanowiłam, żeby jutro nie gonić niepotrzebnie :-)

Do góry