reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witam dziewczyny
Czytam że temat bólu i przebiegającej ciąży w toku,zobaczycie szybko minie i ani się nie obrócicie a już będzie po wszystkim:tak:.
A ja już po weselu,bardzo się z tego cieszę bo wesele 3 dniowe na 130 ludzi i to jeszcze w roli starosty to męczarnia:baffled:,ale dałam sobie rade:-D.Dzieci były moje rewelacyjne ani nie wiedziałam,że je mam takie grzeczne.Więc całe wesele mogłam poświęcić na pare młodą,gości i było fajnie.Już wszystko usprzątniete i życie wraca do normy jutro praca.Pogode mamy super oby się utrzymała bo ja od 5lipca mam już urlop,czekam z nie cierpliwością:cool2:.
Iveet mnie przy Mateuszku i Angeli brzuch tak bolał mówiła mi moja lekarka,ze to od macicy rozciągajacej się.Mam nadzieje,że u ciebie jest to samo.Daj znać po wizycie u lekarza co tam:happy2:

reklama
Helloł w końcu mamy lato mam nadzieję że na dłużej;-) Ewcia wczoraj ostatni dzień poszła do przedszkola także wakacje oficjalnie rozpoczęte:biggrin2: Wczoraj basen znów został rozłożony :biggrin2: Jasiek pozdzierał kolana:-D:szok: czyli po staremu:-D Sezon się zaczął więc zapracowana jestem, wracam wieczorami dom trzeba ogarnąć, a potem to tylko paść do łóżeczka;-)
Basia super że weselicho się udało zabawa pewnie super była ach wyszło by się jeszcze raz za mąż dla tego wesela:-D
Ivet dzięki za namiary raz jeszcze, tez myslę że ten ból to wina rozciągajacej się macicy ale lepiej sprawdzić, daj znac po wizycie
Agusia ach super motylkiem byłas...coraz bliżej do godziny zero jak tam wszystko gotowe?
Madziadk witaj
Mery no to moja siostra już na rozpakowaniu, termin ma na 10 więc czekamy:-D fajnie że wekendzik grillowy;-)
Zmykam muszę po mału szykowac sie do pracy

Eveet ja tez tak miałam i w pierwszej i drugiej ciąży i też lekarka mówiła że to od rozciągania macicy.
Hanna u mnie też basen wczoraj rozłożony woda cieplutka le Natalia spłatała nam znowu przykrego psikusa i wróciła z przedszkola z płaczem bo ją boli jak sika wiec wczoraj znowu płaczu w domu co niemiara a dzisiaj zanoisłam mocz do badania mam nadzieję że nie będzie tak źle jak ostatnio i wyciągnę ją samą Furaginą i nie będzie potrzebny antybiotyk.
Poszła dzisiaj ostatni raz do przedszkola chociaż już się jej nie chce.
A ja zajob w pracy ciepło sie zrobiło to ludzie gonią za zimnym piwem jak wariaci.A do tego dzisiaj środa wiec największy towar mi przyjedzie także już całkiem się roztopię przy tych lodówkach.
Miłego dzionka życzę wszystkim.

No więc - byłam u lekarza i te moje bóle nie powinny występować , przy moim pessarku - tak więc muszę więcej leżeć...
Widocznie się przy tym remoncie za bardzo nadwyrężyłam:)

oj Ivete uwazaj na siebie bo żartów nie ma
A ja znowu muszę do lekarza z Natką iść bo wyniki ma złe z moczu, białka nie ma ale duże leukocytów wiec stan zapalny pewny przynajmniej już tak nie boli ją jak sika Pogoda super do basenu by sie weszło ale jak jak ona chora mam nadzieję ze nic gorszego sie nie przypląta.

Oj REWELACYJNA POGODA:-) WIZJA URLOPU CORAZ BARDZIEJ WIDOCZNA INO,ZEBY POGODA SIĘ UTRZYMAŁA:tak:.DZIECIACZKI BASENIK MAJA ROZŁOŻONY,RADOŚCI CO NIE MIARA,ŻEBY MI TA ALERGIA CHOC TROCHĘ USTĄPIŁA BO MAMY W PLANACH W SOBOTE JECHAĆ DO ZAKOPANEGO A JAK BEDE KICHAC I OTRZY PRZECIERAC TO ZŁOŚCI Z TAKIEGO WYPADU:baffled:.A NARAZIE IDĘ SIĘ ZBIERAĆ DO PRACY CAŁUSKI PA:happy2:

Witajcie dziewczyny:)

Ostatnio na wizycie lekarka poleciła mi zamiast chemicznych znieczuleń - znieczulenie Tens. Opowiadała mi jak jedna z pacjentek rodziła ostatnio przy tym i niweluje ból tak samo jak znieczulenie zewnątrzoponowe lecz jest naturalna metodą uśmierzania bólu. Jest to nowość , niewiele nawet lekarzy wie o tym produkcie. Nawet ona była bardzo zdziwiona że jeszcze nikt nie rozprowadza tego lekarzom ani szpitalom. Był nawet program w telewizji o tym urządzeniu, jest zresztą na stronie do obejrzenia.
Powiem że bardzo mnie zaciekawiło, znalazłam stronkę o tym, wrzucam przyszłym rodzącym do poczytania:
Babycare TENS - por�d z TENS

Wiem już na pewno, że go kupię - nie jest tani - ale więcej kosztuje to chemiczne znieczulenie w Eskulapie:)

Zobaczcie i ocencie - co o tym myślicie?:-D

Witaj Ivette a tak ogólnie to jak sie tego używa przykładasz gdzieś czy co? jakos nie zabardzo w to urządzonko wierzę, coś mi tu nie pasuje,ze skoro tak pomaga to czemu nik zabardzo o nim nie wie czy to nie kolejny trik marketingowy. Czasmi lekarze polecają coś pacjentom a wzamian coś dostają moja gin też [proponowała mi witam określonej marki i tak samo jest z tabl anty.
Decyzja należy do ciebie, a zawsze jak coś masz w co będziesz wierzyć że ci będzie lzej to napewno pomoże nawet sama podświadomość.
A ta ogólnie jak sie czujesz dalej masz te bóle?
U nas narazie spoko lekarka kazała dalej podawać Furaginę i Nospe a w poniedziałek powtórzyć badanie ale już na moje oko jest lepiej bo nie narzeka nic i mówi że ją już nie boli tak bardzo.
Ciepło niemiłosiernie w sklepie koszmar towar za towarem a i ludzie gonią za piwem i wodą . Jeszcze jutro ten cholerny zjazd a tak mi sie nie chce, wiec dzisiaj muszę dom posprzątać a jutro rano zbieram dziewczyny i do roboty mam nadzieję że do północy wrócę.

Ten Tens przykleja się na elektrodach do kręgosłupa w miejsce wkłucia znieczulenia zewnątrzoponowego - wiesz nic do końca nie usuwa bólu , zawsze się coś czuje jedni czują mniej drudzy więcej. Rodząc w szpitalu nie masz żadnego znieczulenia, a tym sobie pomagasz i troszkę tego bólu jest mniej. Lekarka nie ma żadnego interesu w tym że mi o tym powiedziała, bo ona na tym nie zarabia:) Poradziła tylko jak można sobie ulżyć:)

reklama
Iveet i tu się mylisz mówiąc,że lekarka nic na tym nie zarabia:no:.Mam znajomego lekarza i wiem od niego,że maja podpisane z przedstawicielami handlowymi umowy i oni za każdy sprzedany produkt odpalają lekarza jakąś kase.Więc tylko w sumieniu tej lekarki zostaje fakt czy poleca ten lek bo jest dobry a czy z powodu materialnych:dry:.Ja jedynie za wszystkie was dziewczyny mocno trzymam kciuki,żeby was tak bardzo nie bolało i oby było wszystko ok z wami i dzieciaczkami:-).
A u nas,lipa Matek całą noc przegorączkował:no:,i to jak zwykle dość konkretnit 39,7C:szok:.Byłam dzisiaj z nim u lekarza,znowu angina ropna i jakies więzy chłonne powiększone.Masakra,jest narazie bez antybiotyku w poniedziałek mamy sie pokazac jak po weekendzie.;-)

Do góry