reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witajcie nie było mnie 3 dni bo szalałam na nartach. Znajomi namówili nas żebyśmy przyjechali do nich na czas remontu na Słowację:szok: mama zaoferowała się dopilnować remontu więc pojechaliśmy Tak wiem jestem szalona w sobotę impreza ale cóż żyje się tylko raz a było codooooooooooooownie.,
Pogoda świetna, słoneczko, cieplutko, trasy przygotowane rewelacja kanapy 4,6 osobowe. Ewa tak się rozjeździła że śmigała z nami po czerwonych trasach Dawała rady na takich ściankach że ja to nie mogłam patrzeć, ale tatuś czuwał. Jestem z niej taka dumna nic się nie boi.Jaś też był z nami zostawał z ciocią (moja siostrą) która ma sezon z głowy 22 tydz. córci w brzuszku;-)
Także kobietki odpoczęłam poszalałam, teraz dzieci właśnie pojechały do teściowej - tatuś je zawiózł a ja biorę się za sprzątanie. Wybaczcie że nie odpisuje ale muszę chatę od sprzątać na błysk w sobotę impreza jutro już gotowanie i pieczenie zostaje

reklama
Basiek co do stawek opiekunek moja brała 800 zł miesięcznie za 8,5-9h dziennie. Potem dorywczo 7 zł/h, teraz chciałaby 9 zł/h. Przychodzi tylko dorywczo tak 10 h tygodniowo. Obawiam się, że obecnie w Bielsku za 5-6 zł/h nikt by nie chciał pracować.

Dobry wieczór:-),
Basiek19810 też kiedyś o tym czytałam, ale jakoś mi to wyleciało z głowy - he, he wypróbuję to na Klusce, bo chyba kolejny ząb się nam ciśnie, gdyż znowu zaczęły pobudki co godzinę:sorry:.
Mery
masz rację - super się patrzy na te nasze szkraby, które jeszcze wydawałoby się, że nie dawno leżały, jak je człowiek położył, a teraz...żywe srebro to mało powiedziane:-p.
Hanna31 raz się żyje:tak:.
Ania_BB zł/h to dostałam, ale przy okazji pilnowana dziecka podczas ślubu i wesela jego rodziców - szleje ta Wasza opiekunka:dry:. Swego czasu pilnowałam dziecka dzień w dzień od 9 do 17 za 500zł, ale jego mama była samotną matką, a trwało to 3 m-ce, gdyż potem Mały poszedł do żłobka; w sumie też nie traktowała tej pracy, jako źródła utrzymania tylko jako coś dla zabicia czasu w wakacje:sorry:.
Pogoda iście wiosenna - aż nogi same rwą się na spacer:tak:. Z racji tego umyłam dziś okna:-p.
Dobranoc:-D.

Faktycznie jak tak sobie człowiek przeliczy ile chciały by niektóre opiekunki to czasami żal do pracy iść bo większość zarobków trzebabyłoby dać opiekunce, a to chyba nie o to chodzi.
U nas nocka mineła spoko nawet ładnie Patka spała i rano jakaś taka pogodna była ale już teraz marudzi, kaszle już też mniej i z nosa też jakoś tak mało leci, może szybko przejdzie i zaszczepie ją wkoncu w następnym tygodniu.
No i koniec pracy weekend wolny ciekawe co jutro wymyśli mąż kto przyjedzie do nas czy może my nawiedzimy siore a w niedziele idzie do pracy także lipa.

Witam ja wczoraj Matka zastrzepiłam na opuzniona odre swinke mam spokój ze szczepieniami do lipca.Andzia a czerwcu bilans 4-latków i oby po nic wiecej nie musiałabym chodzic co osrodka.
Dzisiaj moja opikunke zostawiłam na 4godz sama z dzieciaczkami po moim powrocie dzieci były zadowolone a Angela mówiła zeby pani jeszcze przyszła wiec to dobry znak.Umówiłam sie z opiekunka na 5zł za godz była zadowolona.
Ostatni weekend wolny i do pracy rodacy ale ciezko bedzie.Pozdrawiam pa

Czesć dziewczyny
ja tylko z nowiną od dzisiaj wypowiadam wojnę smoczką i jak narazie sukces dzienne spanie zaliczone położyłam Patke do łóżeczka zawsze dostawała w butelce coś do picia i do drugiej ręki cumla dzisiaj połozyłam bez picia zaproponowałam jej w kuchni z kubeczka i powiedziałam że nie będzie picia w łóżku powiedziała że nie chce położyłam ją tylko pokazała na buzie i mówi nie ma więc ja jej że cumelka mama dała dzidziusiowi i tyle bez płaczu skomlenia i nic takiego zasnęła. Ja byłam przygotowana na wrzaski i protest a tu nic ciekawe jak będzie iweczór. Spadam dalej sprzątać.

Witajcie
Cała sobota zeszła mi na porządkach...ale nareszcie jest czysto i pachnąco:-) Dzieci te starsze od poniedziałku wracają do szkoły...przyznaję,że nie wiem jak to Pawcio zniesie bardzo zżył się z Julią..całe dnie wspólnie się bawili...będzie w poniedziałek koszmarnie:crazy:
Mam pytanie do Was:które z Was korzystają(sprzedają)na allegro-pytam bo sama tam coś wystawiam a po tych ostatnich zmianach zaczynam mieć tego serwisu dość!!!
Zastanawiałam się nad przeniesieniem się na świstaka-czy któraś korzysta?

Basiek ogromne gratulacje z powrotu do pracy....i oczywiście trzymam kciuki aby opiekunka się sprawdziła...5zł za godzinę do przyjęcia...

Ania_BB - ta Twoja opiekunka to straszny zdzierca:-D...mówiąc szczerze,kwota wysoka.Ja co prawda nie pracuję ale moje znajome zarabiają średnio 1200-1300 gdyby przyszło im zapłacić za opiekunkę 800zł to szkoda iść do pracy...
hanna31 tylko pozazdrościć...

Cóż koniec tego dobrego...wieczór spędzę dziś z żelazkiem bo przy 5tce ludzi prasowania cała masa...zmykam:no: ale mi się nie chce...

WIDZE ze wszystkie spedziłysmy soboty bardzo pracowicie na sprzataniu.Mi zostało jeszcze u dzieci zrobic pozadek w szfkach i tez mam fajrant,ale to juz nie dzisiaj bo wymysliłam sobie sałatke i musze sie za nia zabrac.Dzieci spia.ostatni narazie weekend wolny obiecałam Angeli jutro figlo park,wiec po obiedzie szlenstwo i tak niedziela tez minie.Aw poniedziałek pierwszy dzien pracy po 5-latach.
Mery gratulacje dla Patity chociaz z jej charakterkiem to trudno uwiezyc ze tak szybko odpusciła

Witam ale nam pozmieniali BB wcale mi się nie podoba jakoś tak smutno.
Musze się pochwalić a raczej pochwalić Patrycje jest narazie sukces jeśli chodzi o odstawienie smoczka. Wczorajsza drzemka dzienna przebiegła bezproblemów wieczorem też zasnęła bez płaczu tylko o 5 się jej przypomniało i przez pół godziny troche płakała i szukała rączką smoczka dzisiaj też w południe zasnęła bez problemu. Jaa szykowałam się na nieprzespane noce i takie tam a tu takie miłe zaskoczenie.
Byliśmy dzisiaj w Bielsku i tylko zakupiłam Natalce buty na wiosne w CC tak się jej spodobały że musiałam je kupić i innych nie mierzyla.
A tak pozatym to mąż pojechał do pracy a nas mają nawiedzic teściowie także wieczór zapowiada sie ciekawy, szkoda ze przez całe ferie nie pamiętali o dzieciach.

reklama
Ja zaliczyłam dzisiaj obiecany figlo park dziecią szleństwa nie było końca,nawed ja byłam padnięta bo cały czas goniłam za Mateuszem,no i dobrze przynajmniej sie pobawili bo od jutra szary dzień bez mamy.Ciekawa jestem jak nam wszystkim jutro pójdzie?Mój mąż pierwszy raz zostaje dłużej z dziećmi niż 2godz instrukcje obsługi musiałam napisać i przykleic na lodówce(w ramach sprostowania instrukcja dotyczy Mateusz i Angeli).Mam na 9 do 18 odrazu z grubej ruły pociągli chyba do wykończenia.
Mery ta Patitka mnie naprawde zaskoczyła zresztą tak jak i Matek z jedzeniem nocnym myślałam że bedzie ciężko a tu już ponad miesiąc głodówka nocna.Dzieciaczki nasze są obłedne ciekawe jakie jeszcze maja dla nas niespodzianki.
Pozdrawiam wszystkie mamy i do usłyszenia,jutro napisze jak było

Do góry