reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

My wlasnie wrocilismy z wycieczki :-) Pani doktor powiedziala nam dzisiaj ze wszystko w porzadku, przepisala nam inne tabletki na to zelazo. Na USG niestety maluszek nie byl za bardzo ruchliwy... ale na wtorek idziemy na 4D :-) i moze pokaze co ma miedzy nozkami :-D

Witam serdecznie
Brandy moja Natalka jak byla w brzuszku tez zbytnio sie nie ruszala za to teraz taki may z niej diabelek:laugh2:wszedzie jej pelno

Dziewczyny a skat jestescie tak doklaniej ?? Ja z Poreby kolo Pszczyny

milego dnia

reklama
Hej dziewczynki :-):-):-)
W koncu dotarlam na BB :-p Jakos weny ostatnio nie mialam :-p

Brandy, a to Ci maly uparciuszek ;-):-) Ale na 4D na pewno pokaze co ma miedzyn nozkami :-D:-D:-D Najwazniejsze, ze fasolka rosnie zdrowo i wszystko jest w porzadku! :tak: No i trzymam kciuki, zeby nowe zelazo pomoglo (i zebys nie musiala pic buraczkowego soku :-D:-D:-D).

Bernadka, ja, Brandy i JagodaJJ jestesmy ze Szczyrku :-)

Luandzia, ja w miare mozliwosci chetnie Ci pomoge:tak:Napisz do mnie na priv, a ja Ci wysle moj prywatny mail :tak::-)

Mery, u nas tez pewnie pelno ludzi sie przez dom w czasie swiat przewinie, dlatego tez nie zawracam sobie glowy jakimis przesadnymi porzadkami :-p

A ja wczoraj zahaczylam o fryzjera (w koncu :-D) i odrazu czuje sie lepiej :-):-):-)
Poza tym to mam dzisiaj lekkiego kacyka, bo robilysmy z siostra i kolezanka cytrynowke wczoraj i oczywiscie nie omieszkalysmy skonsumowac jednej butelki 0.7l :-p

Witam was w ten Świąteczny poranek :-D jak przykladna zona, wyprawilam meza (przyszlego) do pracy :-) teraz zabieram sie za ostatnie porzadki przed Swietami...
Dzidzia wczoraj była taka spokojna, a dzisiaj mi sie wierci od samego rana. Chyba za tata teskni;-) Nie moge doczekac sie wtorku... jak zobacze ja wyrazniej i inaczej:-) no i miejmy nadzieje, ze te nowe tabletki zaczna działac.
Sandra mowilam pani doktor wczoraj o mojej przygodzie z soczkiem z buraczków...żaluj, że nie widzialas jej miny. Usmiala sie przy mnie jak przy malo kim :-) A ladnie to tak pic? Beze mnie? :-) ja bym sie soku z cytryny napila zamiast tej cytrynowki :-D

A wytłumaczcie mi co to znaczy, ze maluch ma polozenie miednicowe? :eek: Bo napisala mi tak w karcie ciazy i nie wiem za bardzo co to znaczy...
Luandzia dalej trzymamy kciuki za Zuzie :-D ale widać, ze juz niedlugo beda nie potrzebne...

Miednicowe czyli dzidzia jest w poprzek brzyszka ( tak mysle) do porodu dziecko powinno sie przekrecic zeby byc glowka w dol ale na tym etapie ciazy moze byc miednicowe ( ja tez tak mialam a potem Zuzka sie ulozyla glowka w dol i urodzila sie normalnie)

Brandy, jak urodzisz to obowiazkowo napijemy sie czegos razem :-) Czy to cytrynowki czy tez piwka ;-):-) Zobaczymy :-)
Co do polozenia miednicowego to tak jak napisala Luandzia :tak: - Sara dopiero kolo 30tc obrocila sie glowka w dol, wiec wszystko gra :tak::-)

A ja Wam dziewczynki chce zlozyc życzenia świąteczne:

[FONT=Verdana, sans-serif]
Kochane,
Z okazji Wielkanocy życzymy Wam i Waszym rodzinkom
wiosny, wiosny, wiosny!!! :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Pękających pąków krokusów i przebiśniegów,
Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć,
Słońca, które nie tylko świeci, ale również grzeje!
Wiosny w przyrodzie, wiosny w życiu rodzinnym,
W pracy, miłości i na koncie bankowym.

Sandra z Sarusią
[/FONT]

No własnie dziewczynki :-)
Wesołego Jajca, Mokrego Śmigusa i chojnego zająca

Nie jestem mistrzem w skladaniu życzeń jakichkolwiek :-)

Za niedlugo dołaczy do nas (mam nadzieje) moja friend, ktora tez spodziewa sie dzidziusia, wlasnie dzis mi o tym powiedziala :-D:-D:-D ona to sie musiala o malucha nastarac :-)

Niech zajączek szczodry będzie
i z jajeczkiem do Was przybędzie,
niech święconka smaczna będzie,
a w dyngusa woda wszędzie.
Bernadka i Natalka

Oj ja wiem co to znaczy starac sie o dzidzie...pierwsze dziecko poronilam a o 2 staralismy sie poltora roku...niby niedlugo ale jednak troche czasu ale naszczescie udalo sie

Kurcze jak to jest że jak się bardzo chce to za cholere nie wychodz tak miałam z pierwszą ciążą jak tylko dostawałam okres to płakałam bo już chciałam być w ciąży a tu trzeba było się nastarać żeby zajść, tak więc gdy zaplanowaliśmy z mężem drugie dziecko to za bardzo się nie przejmowaliśmy po odstawieniu tabletek przecież mieliśmy sobie poużywać częstszy sex i te sprawy żeby coś wyprodukować a tu złoty strzał odrazu nawet nie doczekałam pierwszej miesiączki po odstawieniu tabletek i nici z "używania".
Tak samo miała kuzynka o pierwsze starali się koło 2 lat i po ciężkich próbach i leczeniu wkońcu się udało a tu nagle po porodzie nie doczekała się okresu i suprais u lekarza druga ciąża i takim to sposobem ma już 2 chłopaków.
Życze wszystkim Wesołych Świat i mokrego Dyngusa do usłyszenia we wtorek bo raczej przez świeta nie będzie czasu

reklama
Wszystkim e-cioteczkom i ich rodzinkom życzymy:

Pisanych jajeczek,
wierzbowych bazieczek,
kiełbasy święconej,
dużo chrzanu do niej,
baby polukrzonej,
kukiełki plecionej,
Zmartwychwstania w duszy
i wiosny po uszy.

Do góry