reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki: nie wiecie gdzie w Bielsku jest serwis wozkow dzieciecych? :-)

reklama
Czesc Dziewczyny,
Jestem z wątku "sierpień 2008" ale postanowiłam się też dołączyc do was.
Jestem z Łodygowic ale bywam często na osiedlu Karpackim i być może za kilka miesięcy przeprowadzę się do Bielska z narzeczonym.
Mam 19lat (we wrzesniu 20) i zostanę niebawem mamusią :-).
Chodzę do dr A.Badach na osiedle Beskidzkie, jest bardzo miła ale mam niekiedy wątpliwości co do jej kompetencji...
Wczoraj byłam na pierwszym badaniu USG u dra Niemcewicza i mam mieszane odczucia. Ma świetny sprzęt i ponoć jest dobrym specjalistą, ale nie spodziewałam się że w ogóle mi nie pokaże mojego Dziecka! Jeśli któraś z was kiedykolwiek u niego była, to powiedzcie mi czy tak samo było w waszym przypadku? Bo nie wiem czy to mnie tak po prostu potraktował że ograniczył się do wydrukowania zdjęcia, podczas badania nie odezwał się ani słowem... Myślałam że na USG będę patrzeć na ekran a lekarz mi powie co i jak...

W 22 tygodniu chciałabym pójść na USG 3D lub 4D i bardzo bym była wdzięczna gdybyście napisały jaki gabinet polecacie. Bardzo mi zależy aby tym razem nie było tak rzeczowo, bym wszystko widziała i by lekarz tłumaczył co robi itp.

Pozdrawiam

Eevcia, tez bylam pacjentka dr Badach, a na USG chodzilam do dr Niemcewicza - moze i gbur z Niego, ale to naprawde swietny lekarz :tak:Tez nie pokazywal mi dziecka, ale chodzilam jeszcze prywatnie na USG wiec nie przejmowlam sie tym za bardzo ;-) Jego trzeba o wszystko pytac, bo sam niewiele mowi. Przywykniesz ;-)
Co do dr Badach mam nieco watpliwosci i przy kolejnej ciazy na pewno nie zwroce sie do Niej z prosba o prowadzenie ciazy, tak do dr Niemcewicza zastrzezen nie mam :tak:
W 17 tc bylam na USG 4d u dr Balisia na Krasickiego/Krasinskiego (nigdy nie wiem :-p, w kazdym razie prostopadla do Sixta), a takie dokladne USG lacznie z echo serca plodu robilam u wybitnej specjalistki dr Agaty Wloch w Katowicach :tak: POLECAM!!!!

Hej!!Jestem z Bielska i postanowiłam do WAS dołączyć.
Mam nadzieję,ze znajdę kogoś z okolic Michałowicza,Oś.Karpackiego...
Jestem mamą 6-cio miesięcznej Amelki zwanej Melonem.

Eevciaa też polecam dr.Balisia.Chdziłam do niego od połowy ciązy,przechodząc wcześniej przez większość bielskich ginów... Znajdę jutro nr tel.to napiszę...Acha-świetne USG 4d robi!!! od 22 tyg.ciąży.Pozdrawiam.

Sandra dlaczego masz wątpliwości co do pani Badach??? Napisz mi coś więcej, może na priva jak tu nie chcesz. Ja do niej zaczęłam teraz chodzić i kurcze trochę mnie zastanowiłaś, czy to był dobry wybór....
Fasolek witamy w naszym gronie... fajnie, ze nas tu coraz więcej....

Dzięki Dziewczyny :-) Oczywiście chętnie przeczytam też opinie o innych gabinetach jeśli któraś z was uważa że warto. A ile to usg 4D u dr.Balisia kosztuje wraz z nagraniem?
Aha, i jeszcze jedno, trzeba się o wiele wcześniej zapisać na wizytę?

Sandra dlaczego masz wątpliwości co do pani Badach??? Napisz mi coś więcej, może na priva jak tu nie chcesz. Ja do niej zaczęłam teraz chodzić i kurcze trochę mnie zastanowiłaś, czy to był dobry wybór....
Fasolek witamy w naszym gronie... fajnie, ze nas tu coraz więcej....
Agusiaaa, z dr Badach to fajna kobitka, mila, smieszna, taka fajna lekarka :tak: Zreszta to znajoma moich rodzicow. Moim zdaniem, i nie tylko moim, jest ok jezeli chodzi o zwykle badanie, pobranie cytologii czy wypisanie recepty, ale jak sie cos dzieje to nie wie co robic :baffled: No i duzy minus, ze nie robi USG.
Poza tym cala ciaze wmawiala mi, ze bede miec bardzo duze dziecko, a dr Kawulok, u ktorej robilam USG na miesiac przed porodem powiedziala, ze mala nie bedzie miec wiecej niz 3 kg i miala racje - Sara wazyla 2750g.
Drugi przyklad - 3 miesiace temu moja siostra byla u Niej na cytologii, po 3 tyg. dr Badach zadzwonila na domowy i poinformowala moja mame (a przeciez obowiazuje ja tajemnica, nawet jezeli znaja sie z moja mama!!), ze M. ma 3 grupe i czeka ja leczenie! :szok::szok::szok: Moja siostra przeryczala kilka dni, ze pewnie ma raka i umiera. Przepisala jej jakies drogie leki, kazala chodzic do niej na wizyty kontrolne (za ktore oczywiscie kasowala), po czym zrobila cytologie, wynik byl prawidlowy i stwierdzila, ze "musieli sie w laboratorium sie pomylic" :szok: To dlaczego odrazu nie zrobila jej drugiej cytologii??!! Zawsze bylo ok i jezeli nagle jest 3 grupa to powinno sie zbadac to raz jeszcze!
Kolejny przyklad: jak potwierdzila moja ciaze (5 tydzien) to na drugi dzien byla u mojego ojca w pracy i mowi mu "gratuluje dziadku" :szok: Dobrze, ze tata wiedzial o fasolce, bo bylby w niezlym szoku!
Mam jeszcze kilka przykladow...Lubie ja,fajna jest, jak mnie spotyka to sie pyta kiedy w koncu przyjde, ale jakos mnie do niej nie ciagnie. Chce zmienic ginekologa na dr Kawulok :tak:

Dzięki Sandra za info... Ja narazie chodzę do Badach... zwykłe badania, cytologia i wypisywanie recept... ale jak będę w ciąży to sie będę musiała zastanowić czy też nie zmienić lekarki... zobaczymy... ale jeszcze raz dzieki...

Agusiaaa, to nie jest tak, ze ja odradzam czy cos. Nie narzekam tez strasznie na prowadzenie mojej ciazy - bylo milo :tak: bo moja ciaza przebiegala bez zadnych komplikacji! No i duzy minus, ze dr Badach nie pracuje w zadnej klinice czy szpitalu.
Dlatego chce sie teraz przeniesc do dr Kawulok, zeby przy kolejnej ciazy rodzic znowu przy Niej :tak:

reklama
Sandra ale my sie znamy :tak: Mam na imię Dominika i mój tata prowadzi Marię na przeciwko urzędu :-)
A jak sie czuję z myślą, że zostanę mamą.... mój Boże wspaniale :-) Narazie to początki bo dopiero 3 miesiąc ale po pierwszym USG naprawde wrażenia nieziemskie :-) nigdy nie przypuszczałam, że serduszko maluszka bije tak szybciutko :szok::szok::szok: poza tym, nawet dobrze znosze te pierwsze miesiace: zero mdłości, wymiotów, nic :-) tylko senna jestem strasznie i jem :-)

Do góry