jasani
Fanka BB :)
Czyli nie wiesz dokładnie kiedy i czy w ogóle owulacja była. Poczekaj do terminu miesiączki i wtedy idź na betę. Zrobiłaś to stanowczo za szybko.Robiłam testy owulacyjne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli nie wiesz dokładnie kiedy i czy w ogóle owulacja była. Poczekaj do terminu miesiączki i wtedy idź na betę. Zrobiłaś to stanowczo za szybko.Robiłam testy owulacyjne
Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te dziewczyny pisały głupoty - nie da się wykryć ciąży 5dpo. Beta 4 nie oznacza ciąży.Właśnie chyba czytam za dużo i mi odwala czytałam właśnie o przypadkach gdzie dziewczyny pisały, ze już im ta beta wychodziła powyżej 4 a później była coraz większa ponad 5
Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te
Wiem, ze beta 4 nie oznacza ciąży. Napisałam, ze czytałam jak inne dziewczyny robiły betę i jednego dnia wychodziło 4 a później po powtórzeniu już coraz więcej. Moja beta nie wynosi nawet 1 także miałam wątpliwości czy jest w ogóle szansa na jej wzrost.Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te dziewczyny pisały głupoty - nie da się wykryć ciąży 5dpo. Beta 4 nie oznacza ciąży.
Jako doświadczona staraczka proponuję nie robić bety wcześniej niż w terminie miesiączki bo możesz się rozczarować. jeśli masz jakieś pytania śmiało możesz do mnie pisać na priv, jeśli będę potrafiła to pomogę.Wiem, ze beta 4 nie oznacza ciąży. Napisałam, ze czytałam jak inne dziewczyny robiły betę i jednego dnia wychodziło 4 a później po powtórzeniu już coraz więcej. Moja beta nie wynosi nawet 1 także miałam wątpliwości czy jest w ogóle szansa na jej wzrost.
Tak jak pisałam wcześniej to mój pierwszy cykl starań i niestety nie wiem jeszcze wszystkiego o ciąży ale mam nadzieje, ze z dnia na dzień moja wiedza będzie coraz większa, pozdrawiam
DziękujęJako doświadczona staraczka proponuję nie robić bety wcześniej niż w terminie miesiączki bo możesz się rozczarować. jeśli masz jakieś pytania śmiało możesz do mnie pisać na priv, jeśli będę potrafiła to pomogę.
Do zagnieżdżenia dochodzi 6-10 dni po owulacji i dopiero po tym wytwarzana jest beta hcg wiec to zdecydowanie za wczesnieWitam. To nasz pierwszy cykl starań i może trochę się pośpieszyłam ale pierwszy raz w życiu poszłam wczoraj na betę 5 dni po owulacji i wyszło 0,2… Mam się nie nastawiać, ze się zwiększy czy może jakaś szansa jeszcze jest? Pozdrawiam
Mam wrażenie, ze jeszcze trochę a niektórzy będą robic testy i badania krwi na drugi dzień po seksie
Do zagniezdżenia dochodzi 6-12 dni po zapłodnieniu także czego ty oczekiwałaś robiąc 5 dpo? po za tym był monitoring, że wiesz dobrze kiedy owulacja była?Witam. To nasz pierwszy cykl starań i może trochę się pośpieszyłam ale pierwszy raz w życiu poszłam wczoraj na betę 5 dni po owulacji i wyszło 0,2… Mam się nie nastawiać, ze się zwiększy czy może jakaś szansa jeszcze jest? Pozdrawiam
Do zapłodnienia to dochodzi do 24 h po owulacji, bo mniej więcej tyle żyje komórka jajowa. A nie 5 dni. Później na miejsce implantacja 6-12 dni po owu. Plus dwa trzy dni na wytworzenie odpowiedniego stężenia bety.Każda kobieta nie będąca w ciąży może mieć betę poniżej 5 i nie oznacza to ciąży. Ciążę oznacza beta powyżej 5 i oznacza się ją conajmniej 10-14 dni po owulacji bo 5 dni po owulacji może dopiero dojść do zapłodnienia a beta jest wytwarzana dopiero po dobie.