reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta

reklama
Właśnie chyba czytam za dużo i mi odwala 😂 czytałam właśnie o przypadkach gdzie dziewczyny pisały, ze już im ta beta wychodziła powyżej 4 a później była coraz większa ponad 5 🙈
Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te dziewczyny pisały głupoty - nie da się wykryć ciąży 5dpo. Beta 4 nie oznacza ciąży.

Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te
Gdybyś czytała to co poradziłam, to wiedziałbyś, że te dziewczyny pisały głupoty - nie da się wykryć ciąży 5dpo. Beta 4 nie oznacza ciąży.
Wiem, ze beta 4 nie oznacza ciąży. Napisałam, ze czytałam jak inne dziewczyny robiły betę i jednego dnia wychodziło 4 a później po powtórzeniu już coraz więcej. Moja beta nie wynosi nawet 1 także miałam wątpliwości czy jest w ogóle szansa na jej wzrost.
Tak jak pisałam wcześniej to mój pierwszy cykl starań i niestety nie wiem jeszcze wszystkiego o ciąży ale mam nadzieje, ze z dnia na dzień moja wiedza będzie coraz większa, pozdrawiam 🙂

Wiem, ze beta 4 nie oznacza ciąży. Napisałam, ze czytałam jak inne dziewczyny robiły betę i jednego dnia wychodziło 4 a później po powtórzeniu już coraz więcej. Moja beta nie wynosi nawet 1 także miałam wątpliwości czy jest w ogóle szansa na jej wzrost.
Tak jak pisałam wcześniej to mój pierwszy cykl starań i niestety nie wiem jeszcze wszystkiego o ciąży ale mam nadzieje, ze z dnia na dzień moja wiedza będzie coraz większa, pozdrawiam 🙂
Jako doświadczona staraczka proponuję nie robić bety wcześniej niż w terminie miesiączki bo możesz się rozczarować. 😉 jeśli masz jakieś pytania śmiało możesz do mnie pisać na priv, jeśli będę potrafiła to pomogę. 😉

Witam. To nasz pierwszy cykl starań i może trochę się pośpieszyłam ale pierwszy raz w życiu poszłam wczoraj na betę 5 dni po owulacji i wyszło 0,2… Mam się nie nastawiać, ze się zwiększy czy może jakaś szansa jeszcze jest? Pozdrawiam 😊😊✊🏻
Do zagnieżdżenia dochodzi 6-10 dni po owulacji i dopiero po tym wytwarzana jest beta hcg wiec to zdecydowanie za wczesnie

Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji. Są pomocą, która ma przybliżyć kobiety do uprawiania seksu w najlepszym czasie, kiedy to MOŻE dojść do jajeczkowania.
Napisałam MOŻE bo wcale tak nie musi być. Gwarancją tego, że owulacja miała miejsce jest jedynie wizyta u ginekologa. Bez tego to możemy sobie wróżyć z fusów 😉
Robienie badania beta HCG w 5dni po domniemanej owulacji jest trochę niepoważne (przepraszam, nie pisze tego złośliwie). Biorąc pod uwagę, ze najszybciej zarodek mógł się zagnieździć 6go dnia od owu + 3 dni na pozwolenie organizmowi wytworzenia hormonu ciążowego to daje 9dni.
I tak, wiele jest kobiet (w tym ja), którym test ciążowy lub badanie krwi wyszło pozytywnie właśnie NAJWCZEŚNIEJ po takim czasie.

Mam wrażenie, ze jeszcze trochę a niektórzy będą robic testy i badania krwi na drugi dzień po seksie 🙄

Cierpliwości. Organizm potrzebuje czasu na wszystko.

Twoja beta w tym momencie ma prawo o niczym nie świadczyć, tak samo jak beta w okolicach 3-5 bo z tego tez ciąż nie było.

Musisz poczekać kolejny tydzień. Wtedy można myśleć o testowaniu 😉 powodzenia ✌️

Witam. To nasz pierwszy cykl starań i może trochę się pośpieszyłam ale pierwszy raz w życiu poszłam wczoraj na betę 5 dni po owulacji i wyszło 0,2… Mam się nie nastawiać, ze się zwiększy czy może jakaś szansa jeszcze jest? Pozdrawiam 😊😊✊🏻
Do zagniezdżenia dochodzi 6-12 dni po zapłodnieniu także czego ty oczekiwałaś robiąc 5 dpo? 🤦‍♀️ po za tym był monitoring, że wiesz dobrze kiedy owulacja była?

reklama
Każda kobieta nie będąca w ciąży może mieć betę poniżej 5 i nie oznacza to ciąży. Ciążę oznacza beta powyżej 5 i oznacza się ją conajmniej 10-14 dni po owulacji bo 5 dni po owulacji może dopiero dojść do zapłodnienia a beta jest wytwarzana dopiero po dobie.
Do zapłodnienia to dochodzi do 24 h po owulacji, bo mniej więcej tyle żyje komórka jajowa. A nie 5 dni. Później na miejsce implantacja 6-12 dni po owu. Plus dwa trzy dni na wytworzenie odpowiedniego stężenia bety.

Do góry