reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta Hcg

dla mnie sprawa się już wyjaśniła
dziękuję za wszystkie rady i podtrzymywanie na duchu
poniedziałkowe prywatne USG 3D wykryło coś poza macicą
następnego dnia rano byłam już na oddziale
a wieczorem po zabiegu.
ciąża była pozamaciczna, na szczęście jajowód został uratowany
cieszę się że usilnie szukałam przyczyny i nie było za późno.
beta we wtorek wciąż mi rosła, niewiele, ale rosła.
7tc 4d (*)

co prawda w szpitalu nie chcieli nawet spojrzeć na zdjęcia ponieważ nie były wykonane w ich szpitalu
na szczęście ktoś w końcu zwrócił na to uwagę
inaczej moja historia mogła by się zakończyć gorzej

reklama
dla mnie sprawa się już wyjaśniła
dziękuję za wszystkie rady i podtrzymywanie na duchu
poniedziałkowe prywatne USG 3D wykryło coś poza macicą
następnego dnia rano byłam już na oddziale
a wieczorem po zabiegu.
ciąża była pozamaciczna, na szczęście jajowód został uratowany
cieszę się że usilnie szukałam przyczyny i nie było za późno.
beta we wtorek wciąż mi rosła, niewiele, ale rosła.
7tc 4d (*)

co prawda w szpitalu nie chcieli nawet spojrzeć na zdjęcia ponieważ nie były wykonane w ich szpitalu
na szczęście ktoś w końcu zwrócił na to uwagę
inaczej moja historia mogła by się zakończyć gorzej
Przykro mi, że tak się stało :( Ale szczęście w nieszczęściu, że jajowód jest cały! Ja niestety nie miałam tego szczęścia.

Pamiętaj, że dzieci nie umierają, tylko wybierają sobie inną datę urodzin.
Trzymaj się i wszystkiego dobrego! Życzę Ci, żeby Twój Aniołek szybko do Ciebie wrócił!!!

niematotamto przykro mi z powodu tego co przeżyć musiałaś i co już towarzyszyć Ci będzie zawsze, bo to ból spory, zdaję sobie z tego sprawę ALE jednocześnie baaaaardzo się cieszę, że udało się zachować jajowód, to ogromne szczęście w nieszczęściu jak to bura ujęła

trzymaj się dzielnie przez ten nie łatwy czas, a na później życzę już powodzenia i zobaczysz, następnym razem Szkrabkowi uda się ulokować tam gdzie trzeba ;-) mój próbował 4 razy i w końcu mu wyszło ;-)

przykro mi ze stalo sie tak jak sie stalo :-( jesli bedziesz potrzebowac sie wygadac to zerknij do działu poronienia ;-) trzymaj sie jakos

kochana, a ja sie ciesze ze w porę się wyjasniło... bedziesz miała bardzo dobre rokowania, by szybko zajść ponownie w ciążę i tą prawidłową! zoaabczysz! ciesze sie ze masz cały jajowod i mniej cierpienia. wiem, że już czułas sie mama i cieszyłaś z kruszynki.. ale zobaczysz juz niedlugo bedziesz sie ponownie cieszyla, kiedy okaze sie ze wszystko jest ok!!! bądź dzielna i mysl pozytywnie!!!!!

Przykro mi, że tak się stało :( Ale szczęście w nieszczęściu, że jajowód jest cały! Ja niestety nie miałam tego szczęścia.

Pamiętaj, że dzieci nie umierają, tylko wybierają sobie inną datę urodzin.
Trzymaj się i wszystkiego dobrego! Życzę Ci, żeby Twój Aniołek szybko do Ciebie wrócił!!!

aż się popłakałam jak to przeczytałam, bo ja dziś własnie zaczełam krwawić, a beta neistety spadła do 0......

jak szybko można starac się o dziecko po poronieniu ????

współczuje Wam Drogie Dziewczynki:( Ja również głęboko wierzę że Aniołki wybierają inny, lepszy czas na narodziny. Ja straciłam ciążę w listopadzie ubiegłego roku, odczekałam 3 misiące aby macica sie zregenerowała i po tym czasie przy pierwszym współżyciu zaszłam w kolejną ciążę, teraz jestem w 24tc. Jeśli mogę coś doradzić to nie czekajcie zbyt długo, poniewaz optymalne sa 3 miesiące, po tym czasie macica jest jeszcze rozpulchniona, łatwiej zajsc w ciążę i łatwiej ją utrzymać

Witam:)
W 9 tyg i 6 dni w/g OM zrobiłam badanie Bety Hcg. Bardzo źle się czuje i chciałam tez dla ciekawosci sprawdzić jej poziom. wynik mnie poraził 289720 u/l, gdzie norma dla 10 tyg to (46509-186977). Moja ginka zlekceważyla sprawe dla niej jest wszytko ok, ale ja się martwie bo to wkońcu aż 100 tys jednostek.:szok::-(
O czym może świadczyc tak wysoka beta??

myśle że zbyt mała beta nie jest ok a taka chyba może być bo swiadczy że ciąża jest.Tak myśle,ale nie jestem w 1000 procent pewna bo na ten temat sie wogole nie znam

reklama
Do góry