reklama
Wpisz sobie w Google i się dowieszNA Czym polega ten zasniad ?
mikusia84r
Entuzjast(k)a
Byłam dzisiaj u innego gina, zrobiła usg dopochwowe i wszytsko gra, do niczego nie mogła się przyczepić. A do wysokiej bety stwierdziła, że w jakis normach naciąganych sie mieszcze i może akurat to był szczyt bety u jednych szczyt jest w 8 tyg u innych w 10 u jeszcze innych w 11 tyg. Nie powiem uspokoila mnie bardzo. Nie wiem czy bede badac bete ilościowo jeszce czy to ma sens? 7 kwietnia ide na usg genetyczne i na test pappa więc tego będę się trzymać.
A dziecko jest jedno
))))
A dziecko jest jedno
Hej, moja lekarka po stwierdzeniu że moja beta nie mieści się w żadnych ramach wysłała mnie na test podwójny, tym bardziej że pierwsza ciąża zakończyła się właśnie zaśniadem groniastym. No i póki co jest wszystko w porządku...
Moja rada, jeśli nie czujesz się dobrze u swojej ginki to ją zmień i się nie denerwuj, bo to nic nie pomoże a może tylko zaszkodzić
Moja rada, jeśli nie czujesz się dobrze u swojej ginki to ją zmień i się nie denerwuj, bo to nic nie pomoże a może tylko zaszkodzić
mikusia84r
Entuzjast(k)a
Robiłam test podówjny i usg genetyczne wyszlo super i jedno i drugie, beta nadal wysoka, choc spada, ale juz się tym nie przejmuje
Dzien dobry Bardzo sie martwie w sobote dopiero wybieram sie do lekarza i sie denerwuje ze cos nie jest tak lecze sie na pco i udalo mi sie zajsc w ciaze robilam wynik w pt 01.07 i wyszlo hcg 55,8 mlU/ml progesteron 14,4 ng/ml a dzis powtorzylam wynik i wyszlo (06.07) hcg 147,17 mlU/ml a progesteron 38,6 ng/ml ostatnia miesiaczka nastapila 20.05 i trwala 5 dni. Troszke blamie biala mazia ale czuje sie ok czy mam wiecej odpoczywac pracuje w sklepie ale nie mam tutaj dzwigania jedynie obsluguje klientow Prosze o odpowiedz poniewaz bardzo sie martwie. Dziekuje za pomoc
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Dziewczyny załamałam się
wczoraj byłam zbadać krew czy jestem w ciąży czy nie (był 13 dfl)
wynik wyszedł 14 mIU/ml - co mnie ucieszyło, bo nieciężarne mają poniżej 3 według norm laboratorium.
W necie też sprawdzałam, że beta od 5 mIU/ml jest pozytyw.
a potem zauważyłam, że mi zbadali HCG, nie beta-HCG a to są inne normy!
i nie wiem co mam myśleć…
bo w internecie normy dla HCG są takie:
Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 – 156 (więc 14 to za mało...)
Ciąża 2-3 tydzień 101 – 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 – 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 – 82300
.
.
.
a na kartce z laboratorium mam takie normy:
kobiety nieciężarne <3
a potem dopiero jakieś kosmiczne wielkości
4-5 tydzień 1500-23000
i już nie wiem co mam myśleć…
Ale w laboratorium mi powiedzieli, że negatywna jest mniejsza niż 3, a 14 jest więcej niż 3, zdecydowanie…
Jutro mam powótrzyć, ale siedzę jak na szpilkach, a z moim lekarzem skontaktuję się najwcześniej w środę...
Biorę 2x1 luteinę podjęzykowo (miałam brać jak wydzie pozytyw)
miał ktoś tak, że miał na początku niskie HCG i mu wzrosło?
dodam, że 4 dni temu badaną miałam BETA-HCG i wyszło 0,57 U/l, czyli negatywna.
a teraz HCG 14 mIU/ml
co mam o tym myśleć??
czy oni nie mogliby ujednolicić tych badań na obecność ciąży???????????????
raz sama beta, raz całe HCG, raz takie jednostki raz takie a kobieta się stresuje!!!
wczoraj byłam zbadać krew czy jestem w ciąży czy nie (był 13 dfl)
wynik wyszedł 14 mIU/ml - co mnie ucieszyło, bo nieciężarne mają poniżej 3 według norm laboratorium.
W necie też sprawdzałam, że beta od 5 mIU/ml jest pozytyw.
a potem zauważyłam, że mi zbadali HCG, nie beta-HCG a to są inne normy!
i nie wiem co mam myśleć…
bo w internecie normy dla HCG są takie:
Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 – 156 (więc 14 to za mało...)
Ciąża 2-3 tydzień 101 – 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 – 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 – 82300
.
.
.
a na kartce z laboratorium mam takie normy:
kobiety nieciężarne <3
a potem dopiero jakieś kosmiczne wielkości
4-5 tydzień 1500-23000
i już nie wiem co mam myśleć…
Ale w laboratorium mi powiedzieli, że negatywna jest mniejsza niż 3, a 14 jest więcej niż 3, zdecydowanie…
Jutro mam powótrzyć, ale siedzę jak na szpilkach, a z moim lekarzem skontaktuję się najwcześniej w środę...
Biorę 2x1 luteinę podjęzykowo (miałam brać jak wydzie pozytyw)
miał ktoś tak, że miał na początku niskie HCG i mu wzrosło?
dodam, że 4 dni temu badaną miałam BETA-HCG i wyszło 0,57 U/l, czyli negatywna.
a teraz HCG 14 mIU/ml
co mam o tym myśleć??
czy oni nie mogliby ujednolicić tych badań na obecność ciąży???????????????
raz sama beta, raz całe HCG, raz takie jednostki raz takie a kobieta się stresuje!!!
reklama
Witam. Z tydzień temu zrobiłam test,wyszło że jestem w ciąży. Wspomnę, że jestem juz po jednym poronieniu. Byłam u lekarza,wyszło że jestem w 7 tygodniu, ale lekarz miał wątpliwości co do serduszka. Powiedział że coś tam "tętni" ale nie jest pewien czy to serce,kazał mi iść na betaHCG.
Wyniki z soboty: 49242 a wynik z dzisiaj 57888. Z tego co wyczytałam w internecie w ciągu dwóch dni powinno wzrosnąć dwukrotnie. Czy wie ktoś może czy wszystko w porządku z moimi wynikami? Czy nie wzrasta za wolno? Proszę o odpowiedź...
Wyniki z soboty: 49242 a wynik z dzisiaj 57888. Z tego co wyczytałam w internecie w ciągu dwóch dni powinno wzrosnąć dwukrotnie. Czy wie ktoś może czy wszystko w porządku z moimi wynikami? Czy nie wzrasta za wolno? Proszę o odpowiedź...
Podziel się: