reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta Hcg

Witaj :) gratuluję kolejnej ciąży i 3mam mocno kciuki , mogę zapytać ile za Tobą poronien i w którym tygodniu i po jakim czasie udało się zajść w tą ciążę ?

Za mną dwa poronienia, jestem 4 cykle po zabiegu, staramy się z mężem I jestem ciekawa po jakim czasie się uda ....pozdrawiam
Radzę doczytać do końca wątek bo auorka pytania poroniła.

reklama
Witam dziewczyny. Dzisiaj 35dc, testy pozytywne, wg kalendarza do końcówka 4 tyg ciazy, beta 4239,020 mlU/ml, progesteron 28,45 ng/ml czy wg Was jest to w normie?

Witam dziewczyny. Dzisiaj 35dc, testy pozytywne, wg kalendarza do końcówka 4 tyg ciazy, beta 4239,020 mlU/ml, progesteron 28,45 ng/ml czy wg Was jest to w normie?
Witaj ...
Sprawdzam swoje wyniki Bety w pierwszej ciąży ( niestety poronionej-puste jajo płodowe ) około 4/5 tygodnia miałam wynik 939, a w drugiej ( niestety również poroniona, brak akcji serduszka) ale beta robiona w 5 tygodniu i wynik miałam 237 ....Twoja jest bardzo wysoka, sprawdz za dwa dni ,jak prawidłowo przyrasta to powinno być wszystko w porządku, 3mam mocno kciuki , pozdrawiam

Staram się od czerwca tamtego roku. Najpierw bez żadnego wspomagania, później kilka cykli z aromkiem. Żadnego rezultatu. Następnie pojawiła się kilkucentymetrowa torbiel więc trzeba było czekać z udrożnianiem jajowodów. W czerwcu miałam udrożnianie jajowodów, obraz był prawidłowy, jajowody okazały się drożne, więc nie miałam nadziei na powodzenie, lekarz wspominał już o inseminacji jeśli przez najbliższe 3 miesiące nic się nie wydarzy. Jednak już w następnym cyklu po udrożnieniu zobaczyłam cienką, drugą kreskę na teście, ale niestety wyłapałam ciąże biochemiczną. Więc teraz był to mój drugi cykl po udrożnieniu i udało się.

reklama
Staram się od czerwca tamtego roku. Najpierw bez żadnego wspomagania, później kilka cykli z aromkiem. Żadnego rezultatu. Następnie pojawiła się kilkucentymetrowa torbiel więc trzeba było czekać z udrożnianiem jajowodów. W czerwcu miałam udrożnianie jajowodów, obraz był prawidłowy, jajowody okazały się drożne, więc nie miałam nadziei na powodzenie, lekarz wspominał już o inseminacji jeśli przez najbliższe 3 miesiące nic się nie wydarzy. Jednak już w następnym cyklu po udrożnieniu zobaczyłam cienką, drugą kreskę na teście, ale niestety wyłapałam ciąże biochemiczną. Więc teraz był to mój drugi cykl po udrożnieniu i udało się.
Rozumiem i Dziękuje za odpowiedz, ja z szeregu badań już po pierwszym poronieniu nie miałam robionej tylko drożności i zamierzam zrobić we wrześniu, wcześniej tylko rozmawialiśmy o tym moim lekarzem bo zaszłam dwa razy w ciąże więc to stawiała na ostatnim miejscu ale chyba już się nie będę zastanawiać tylko ją zrobie bo innego pomysłu póki co u mnie nie ma bo wyniki prawidłowe.Pozdrowionka i koniecznie napisz jak po usg :)

Do góry