reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG przyrost

no ja mu mówię że 7 tydzień nie mozliwe, bo wiem kiedy robiłam i kiedy dokładnie miałam owu. Więc z tego dnia jako stan faktyczny te 5+5 by się zgadzało , nawet bym powiedziała 5+2 . Zgłupiałam już całkiem.. Naprawdę
Ale ciąże liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki a nie owulacji. Później weryfikuje to USG. Jeżeli owulacja była wtedy co pokazał test to nie ma mowy o tym, że ciąża jest o 2 tygodnie młodsza.

reklama
Też mam podobny problem. Tzn. nie znam bety, bo nie robiłam, więc nie mam pojęcia jak przyrasta i teraz zbyt późno, by mierzyć, ale mimo zawsze (nigdy nie miałam przesunięcia miesiączki) idealnie równych cykli ciąża jest mniejsza o 11 dni. Miałam póki co dwa stany. Na pierwszym tylko pęcherzyk 10 dni mniejszy (już byłam pewna, że to koniec), na drugim zarodek 11 dni mniejszy (więc ciąża się rozwinęła) w piątek mam kolejne usg i się zobaczymy co będzie. Nie miałam żadnego plemienia jeszcze i mam nudności jak w ciąży. Już raz miałam podobną ciążę i niestety nie skończyła się dobrze, więc staram się nie wiązać, ale to jest trudne, gdyz już jestem w 10tyg i 3 dni w ciąży. Na pewno musimy uspokoić nerwy i nic nie czytać, bo to wykańcza. Chociaż wiem jakie to trudne.

Może być dobrze albo nie. Ciężko tu zawyrokować od razu, tylko trzeba czekać i uzbroić się w cierpliwość. Nie masz już na nic wpływu i nie warto się stresować, bo nie polepsza to sytuacji. Ja jestem po dwóch poronieniach i wiedziałam, kiedy miałam owulację i kiedy uprawiałam seks. Zarodek o 11 dni mniejszy, więc miałam z tyłu głowy późną implantację i raczej nastawiałam się na kolejną stratę.
Dopiero na prenatalnych w 12 tc wyrównał się z OM. Obecnie jestem w 24 tc i jak na razie wszystko ok.

Beta powtórzona, w środę byla 9446 , dziś niedziela 13260. Rosnąć rosnie, ale wolniutko :(( nie tracę nadziei, wizyta 20go

Beta powtórzona, w środę byla 9446 , dziś niedziela 13260. Rosnąć rosnie, ale wolniutko :(( nie tracę nadziei, wizyta 20go
Czemu nie zrobiłaś bety w piątek? Na takich wartościach ona też już trochę zwalnia ale nie aż tak. Idź wcześniej do lekarza. Do 20 jest jeszcze trochę czasu.

Czemu nie zrobiłaś bety w piątek? Na takich wartościach ona też już trochę zwalnia ale nie aż tak. Idź wcześniej do lekarza. Do 20 jest jeszcze trochę czasu.
jak byłam na wizycie to lekarz kazał mi zrobić " Jutro " I za jakieś 4 dni. I tak też zrobiłam, nie wiem dlaczego tak mi kazał.

jak byłam na wizycie to lekarz kazał mi zrobić " Jutro " I za jakieś 4 dni. I tak też zrobiłam, nie wiem dlaczego tak mi kazał.
Ale pisałyśmy żebyś poszła w piątek a nie za 4 dni bo tak ciężko sprawdzić przyrost. Przyznałaś nam rację. No nic, jak dla mnie nie wygląda to dobrze. Ale Ty zrobisz jak będziesz uważać.

reklama
Hej, dziś mój 37 DC. W środę byłam na wizycie beta 1598 widoczny pęcherzyk, dzisiaj z rana różowe plamienie i beta 2839. Chyba już szans żadnych nie ma? 😟 Kiepski przyrost niecałe 80 %, to moja druga ciąża, pierwsza poronilam dokładnie rok temu. Mam powtórzyć betę w poniedziałek i obserwować, ale czuję że piersi mnie już nie bolą, brzuch tak dziwnie na okres pobolewa. Od początku obstawiona jestem lekami i nie wychodzi, nie wiem co ja mogę jeszcze zrobić. Mam 32 lata i czuję że czas ucieka.

Do góry