reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

beta hcg ilościowo

reklama
Dziewczyny fiksuje . Cykle co 27 28 dni , wedlug kalendarza owulacja 10 a okres 24 stycznia i ciagle cisza! Zrobilam 3 testy negatywne po terminie @, beta 1, i bylam na usg - widoczne cialko zolte ale lekarz stwierdzil ze to nie ciaza ze bedzie okres ( tylko sie zastanawim czy ja zbyt wczesnie nie pobieglam na usg) . Nigdy mi sie tak cykl nie wydluzyl . Kuje mnie jajnik. Ciazy nie planuje .co o tym myslicie ?

Dziewczyny fiksuje . Cykle co 27 28 dni , wedlug kalendarza owulacja 10 a okres 24 stycznia i ciagle cisza! Zrobilam 3 testy negatywne po terminie @, beta 1, i bylam na usg - widoczne cialko zolte ale lekarz stwierdzil ze to nie ciaza ze bedzie okres ( tylko sie zastanawim czy ja zbyt wczesnie nie pobieglam na usg) . Nigdy mi sie tak cykl nie wydluzyl . Kuje mnie jajnik. Ciazy nie planuje .co o tym myslicie ?
U mnie beta 1 wyszła, jak się okazuje, w dniu implantacji zarodka. 1 wyszła w piątek, w poniedziałek była 65.

Owulacja mogła się przesunąć, kalendarz nie jest żadnym potwierdzeniem owulacji. Ją najpewniej może potwierdzić monitoring usg. Kalendarze wskazują możliwe dni płodne orientacyjnie, na podstawie danych, które sama wprowadziłaś.

Dla pewności zrób betę kilka dni po tamtej, ewentualnie po prostu poczekaj.

Rosnąca beta wskazuje na rozwijającą się ciążę, więc zacznij już teraz ćwiczyć cierpliwość, bo przyda Ci się, oj przyda, i w ciąży i po porodzie ;)
Kochana ja mam 3jke wspaniałych dzieciakow. Najmlodszy ma 1.5 roku . Wlasnie wrocilam do pracy, jestesmy w trakcie zakupu wiekszego m5. Moje libido lezy maz zawsze uwazał i konczyl w prezerwatywie . Ta ciaza to jakis cud by byl ale znam swoje cialo i czuje ze jest cos nie tak ...

U mnie beta 1 wyszła, jak się okazuje, w dniu implantacji zarodka. 1 wyszła w piątek, w poniedziałek była 65.

Owulacja mogła się przesunąć, kalendarz nie jest żadnym potwierdzeniem owulacji. Ją najpewniej może potwierdzić monitoring usg. Kalendarze wskazują możliwe dni płodne orientacyjnie, na podstawie danych, które sama wprowadziłaś.

Dla pewności zrób betę kilka dni po tamtej, ewentualnie po prostu poczekaj.
Po jakim czasie zrobiłaś bete ?

Chyba faktycznie rośnie 🙂 bo dziś nawet test rano pokazał 2 kreseczki.

Załączniki

• 20210129_102246.jpg
    20210129_102246.jpg
    695,7 KB · Wyświetleń: 454
reklama
A ja robilam bete w 4 dniu spodziewanej miesiaczki. Dzisiaj zrobilam 2 testy i tez negatywne . A okresu brak
No to raczej to nie ciąża, chyba że miałaś meeeega przesunięta owulacje.

Jesli to nie ciąża, to po prostu czasami kobiecy organizm się rozregulowuje. Może miałaś ostatnio jakieś stresy, cięższy czas?

Do góry