reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg i brak zarodka :(

beamyx

Zaciekawiona BB
Hej, robiłam 10.06 beta hcg i wynik wyszedł 15500 z kolei 12.06 17500 czyli mały przyrost, według OM to 8 tydzień (7+6). Na wtorkowej wizycie nie widać było jeszcze zarodka. Czy ja niepotrzebnie panikuje? Czy któraś z Was byla w takiej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze? Za mną 3 wizyty z których niewiele można wywnioskować..

reklama
Rozwiązanie
Najpierw musze znaleźć tą ciążę. Dalej jej nie ma widac. Wszystko czyste. Brak plynu. Dalsza kontrola bety i usg.
Rozumiem, ale jeśli beta jest we krwi to masz potwierdzenie ciąży. Do 6 tygodni trzeba zrobić niektóre badania. Jeśli chcesz to zajrzyj na nasz wątek ciąża po poronieniu.
Hej. Mam taki problem. Beta w dniu spodziewanej @ 361, dwa dni później 610 a po tygodniu od tej ostatniej 1812. W 5t2d nie bylo pecherzyka. Lekarz na usg widzial jakies dwie kropeczki ale nie wiedzial co to jest. Jestem zalamana.

reklama
Hej. Mam taki problem. Beta w dniu spodziewanej @ 361, dwa dni później 610 a po tygodniu od tej ostatniej 1812. W 5t2d nie bylo pecherzyka. Lekarz na usg widzial jakies dwie kropeczki ale nie wiedzial co to jest. Jestem zalamana.
Przyrost po tygodniu nie najlepszy. Umów sie do lekarza z dobrym sprzętem bo przy takiej becie powinno być widać chociaż pęcherzyk.

Idź jak najszybciej do dobrego ginekologa bo jesi przy takiej becie nie będzie widać zarodka to niestety jest to pozamaciczna. Nie zwlekaj. Trzymam kciuki za pozytywne wiesci, oby to była tylko kwestia sprzrtu.

reklama
Do góry