reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg i brak zarodka :(

beamyx

Zaciekawiona BB
Hej, robiłam 10.06 beta hcg i wynik wyszedł 15500 z kolei 12.06 17500 czyli mały przyrost, według OM to 8 tydzień (7+6). Na wtorkowej wizycie nie widać było jeszcze zarodka. Czy ja niepotrzebnie panikuje? Czy któraś z Was byla w takiej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze? Za mną 3 wizyty z których niewiele można wywnioskować..

reklama
Rozwiązanie
Najpierw musze znaleźć tą ciążę. Dalej jej nie ma widac. Wszystko czyste. Brak plynu. Dalsza kontrola bety i usg.
Rozumiem, ale jeśli beta jest we krwi to masz potwierdzenie ciąży. Do 6 tygodni trzeba zrobić niektóre badania. Jeśli chcesz to zajrzyj na nasz wątek ciąża po poronieniu.
Niestety, nie zawsze przy pęcherzyku zoltkowym pojawia się zarodek u mnie stwierdzili puste jajo płodowe mimo tego ze w pęcherzyku ciążowym był pęcherzyk zoltkowy, z tym ze on był przerośnięty miał 7,5 mm i nie było zarodka a miałam robione usg przez 3 lekarzy prywatnie plus w szpitalu przed podaniem tabletek poronnych..

reklama
Niestety, nie zawsze przy pęcherzyku zoltkowym pojawia się zarodek u mnie stwierdzili puste jajo płodowe mimo tego ze w pęcherzyku ciążowym był pęcherzyk zoltkowy, z tym ze on był przerośnięty miał 7,5 mm i nie było zarodka a miałam robione usg przez 3 lekarzy prywatnie plus w szpitalu przed podaniem tabletek poronnych..
proszę. tak to wygladalo

Załączniki

• received_892475007899680.jpeg
    received_892475007899680.jpeg
    86,7 KB · Wyświetleń: 5 875
@Fifilka, kiedy masz kolejne badanie bety i USG? Trzeba kontrolować czy spada. U mnie raz stała w miejscu, raz wzrastała trochę, w momencie przyjęcia do szpitala spadła o 200 z 2200 na 2000 - tu przez chwilę pojawiła się nadzieja że samo się rozwiąże), a potem poszybowała w górę jak prawidłowa ciąża. Zarodek w jajowodzie znalazł się przy becie 4800. USG miałam co dwa dni a czasem nawet codziennie.
Nie chcę Cię straszyć!! Mnie lekarze do samego końca trzymali w nadziei że zarodek może się pokazać w macicy, czego Ci z całego serca życzę, ale też dali do zrozumienia że cp jest realną opcją, a wtedy trzeba działać szybko.
Beta spada. Na usg cisza. W pon. znowu beta i potem usg. Lekarz ma z tylu glowy ze moze byc to pozamaciczna, ale w ta wątpi.

Najpierw musze znaleźć tą ciążę. Dalej jej nie ma widac. Wszystko czyste. Brak plynu. Dalsza kontrola bety i usg.
Rozumiem, ale jeśli beta jest we krwi to masz potwierdzenie ciąży. Do 6 tygodni trzeba zrobić niektóre badania. Jeśli chcesz to zajrzyj na nasz wątek ciąża po poronieniu.

Rozwiązanie
Do góry