reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

dzieki za info ;D
my w naszej metropolii mamy geboortecentrum kraamvogel, tam nawet chodzilismy na kurs dla ciezarowek (dzieki ktoremu nie balam sie porodu wcale, ale jak stwierdzilismy dzisiaj z mezem, wszystko wygladalo zupelnie inaczej niz nam wciskali hehe tzn proby zastosowania na mnie masazu podczas porodu mogly zakonczyc sie ciezkimi obrazeniami, prawidlowe oddychanie zostalo zastapione buczeniem, prysznica nie bylo w okolicy, a slowo "qrwa" bylo bardzo przydatne ;D )
no i oni maja sklep gdzie takie chusty mozna dostac wiec sie chyba tam przejde, moze mnie oswieca :D
dzisiaj probowalam znowu, ale cos mi sie zaplatalo jak juz bylam blisko celu i Olaf sie wkurzyl hehe

a ciocie dior odwiedzimy swoja droga, tylko pewnie po powrocie z wakacji czyli moze dopiero w pazdzierniku.....plus taki, ze Olaf bedzie bardziej obeznany w komunikacji miedzyludzkiej ;D

reklama
Ello
W ramach naszych wolnych poniedzialkowych podwieczorkow bylismy w wioskowym parku aneks plac zabaw,dzieci wrocily czorniutenkie,zabieram sie za szorowanie moich murzynkow i mam nadzieje ,ze szybko zasna.

Olaf nie spi od 15, ale jadl juz ze dwa razy, pieluchy zmienia jak rekawiczki ;) no i byl wniebowziety kiedy mama mu spiewala piosenki z filmu O Brother ,where art thou?
no chyba ze drzemal, zeby nie slyszec mojego glosu ;)
teraz niedlugo kapiel, nie zeby byl specjalnie brudny, ale ostatnio to lubi ;D
potem poczekamy az maluszek zasnie i moze uda nam sie brzydko pobawic >:D ;)

bardzo blisko, prawie zgadlas ;)
ale narazie cos w stylu lezenia plackiem, bo nasze dziecko postanowilo miec kolki......pasuje idealnie do ksiazkowego opisu, wyje od 19 do 22 z malymi przerwami, miedzy innymi na kapiel.
mamusie i tatusia bola lapki i kregoslupiki, ale kochaja syneczka ;D

dobranoc panstwu

;)helo niewiem Agatatje moze wiesz , sprobuj po brzuszku suszarka podmuchac
moze ulzy malemu
a moze pij herbatke z kopru wloskiego ? a moze to tak jednorazowo ?brzuszek bolal

co do chusty to zaluje ze kupilam nosidelko na lato za goraco
fajnie miss ty jako juz doswiadczona mamusia bedziesz nam podpowiadac co i jak?

dobranoc kolorowych snow dla Was i dzieciaczkow!!!

a ja znowu nie zasne kto dzis wygral mecz?

pepeszka, dzisiaj idziemy do pediatry, moze cos poradzi, bo niestety to nie bylo jednorazowo tylko od pewnego czasu dzien w dzien.....
teraz siedzimy i sluchamy muzyki ;D niesamowite jak to dziecko lubi muzyczke! ma ulubione plyty :D
na koncu ciazy kupilam nowa plyte Pearl Jam i duzo jej sluchalam, potem sie okazalo, ze Olaf ja lubi! szczegolnie jedna piosenke, ktorej z powodzeniem uzywam jako kolysanki ;D potrafi wyc jak afrykanski, a jak sie pusci numer6 i zacznie spiewac to sie uspakaja :D

dobra, jem dalej sniadanie i pije koffie verkeerd!!!!

Bry dzien
Pediatra to moze nie jestem,ale mielismy juz jednego wyjca.Czy Olaf:
a)wyje prawie non stop
b)ciagnie cyca 100 razy na dzien
c)nie wymiotuje,ale troche mu sie bokiem paszczy ulewa
d)uwielbia spac na wiszaca i na rekach i w ogole w pozycji pionowej
e)puszcza donosne pierdziolki?
eee,ja bym sprobowala 4-5 dni bez produktow mlecznych,taki tescik,nie zaszkodzi,a moze pomoc ;D

Ok,zrobilam sobie do towarzystwa koffie verkeerd(w Brukseli to sie chyba nazywa lait russe) i opowiem o naszej pierwszej i ostatniej czyli jedynej wizycie u pediatry.Otoz:tlumaczymy pani ,ze nasze dziecko ryczy prawie bez przerwy,zasypia tylko na reku albo w tej "dlugiej szmacie" albo na siedzaco przyklejone do mojego cycka,ze w ciagu dnia spi kilka razy ale nigdy nie dluzej niz pol godziny,pani pediatra pogryzmolila cos tam w swoim notesiku i stwierdzila:"ale ja nie rozumiem o co panstwu chodzi,w czym problem?" Rzucilismy cichutko kilka przeklenstw w roznych jezykach,zaplacilismy jakies 3 tysiace frankow i poszlismy z wyjcem do domu.
Ale w duzych miastach lekarze sa na pewno bardziej przyjazni ;D
Aha,jeszcze historyjka od mojej kuzynki z Polski;otoz lekarka probowala jej wmowic,ze kolki u dziecka to wylacznie wina matki i jej diety...a mnie sie jakos wydawalo,ze dziecko ma kolki,bo po prostu jest male i jelita sie dopiero rozwijaja i to wina natury...no,ale,co ja tam wiem,biedny szaraczek z 2 dorodnych chlopakow,ktore uchowaly sie z dala (w miare mozliwosci,oczywiscie ;) ) od lekarzy ::)

reklama
wizyta u pediatry bardzo przyjemna , doktor wygladal jak prezenter programu "top gear" i mowil z brytyjskim akcentem, powiedzial, ze kolki to norma i nic sie nie da zrobic tylko czekac, bo jelita dziecka musza sie wyrobic ;D Stwierdzil, ze dzieci pija potworna ilosc mleka, czyli cos jak my bysmy pili po 12litrow dziennie! wiec maja prawo do klopotow z trawieniem hehe
Olaf przytyl juz prawie kilogram ;D pani pielegniarka mowila, ze mam chyba smietane zamiast mleka w cyckach ;)
jedno bylo tylko dziwne, bo nie mieli osobnych poczekalni dla dzieci chorych....no i w ogole w szpitalach zawsze mam wrazenie ze bakterie pelzaja po wszystkim i mam ochote uciekac w podskokach.

co do diagnozy pani M.Dior to czesc sie zgadza tzn Olaf uwielbia byc przewieszony przez ramie i popierduje sobie od czasu do czasu, ale ataki wycia sa wieczorne, cos miedzy 19 i 22 hehe
tonacy brzytwy sie chwyta wiec sprobujemy co sie stanie jak nie bede jesc mleka (zegnaj kawusio ukochana!)

Do góry