reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

tej no, ale wy sie rozpisalyscie tutaj! a ja to tak nie zawsze mam dwie rece do dyspozycji hehe

ja sie juz troche zastanawiam co zrobic w przyszlym roku, bo na stale to malego nie chce nigdzie posylac szczegolnie, ze bedzie mial 4miesiace i bez kontaktu z rowiesnikami moze sie obyc hehe ;)
ale czasem bede musiala pojsc na uczelnie, a tu zadnej babci ani cioci, wiec nie ma co z maluchem zrobic....bedzie trzeba cos wykombinowac, bo tak na opiekunke to chyba mnie nie stac za bardzo.
czy takie malenstwa to w ogole mozna do zlobka posylac?
droga jest taka przyjemnosc? ::)
ech najwyzej maly bedzie mi pomagal malowac ;D ;D ;D

reklama
jeszcze tak dodam, ze wyrobilismy dzisiaj malemu belgijski dowod osobisty ;D
podobno na takie cos mozna przejechac granice i wtedy zalatwimy paszporty itp juz w Polsce....ach!od pazdziernika nie widzialam rodzinnych stron wiec nie moge sie doczekac :D

mielismy trzy podejscia do zrobienia zdjecia u fotografa, ale najpierw Olafek spal, a potem....plakal wiec w koncu mamusia artystka zrobila sliczne fotki paszportowe w domowym atelier skleconym z kocyka i dmuchanego przewijaka ;D

uff koniec tyg ciezko bylo
ale trzeba sobie wszystko zaorganizowac - koniec laby!!
jeszcze kiedys bylam przeciwna zlobkom w 100% ale teraz oddanie dziecka na kilka godzin nawet uwazam za lepsze rozwiazanie
jak nianki itp BO RZECZYWISCIE PO CO KOMU DZIECKO JAKO DODATEK BO TAK WYPADA BY MIEC, KAPRYS?
od rana do samiutkiego wieczora i do domu na nocleg mhm moze czasami zmusza sytuacja kogos ale to inna sprawa
wsrod znajomych jestem chyba troche uwazana za wyrodna bo to zlobek na kilka godz dziennie a nie jakas niania i tez od rana do wieczora
tak przynajmniej bedzie umiala bawic sie z dziecmi a to pomaga w rozwoju
moniaa zapytam czy nie ma przeszkod ze to inna komuna a i mi sie na razie podoba w poniedzialek mam 1 DYZUR TO WAM OPISZE JAK SIE ZGODZICIE OCZYWISCIE! TO NA RAZIE!!

O!Widze,ze mojego posta cos zjadlo po drodze(a nie mowilam,klikam i wszystko znika ;D),ale moze to i lepiej,bo bylo to pare pomyslow na temat "gdzie Agatatje moze zostawic Olafcia".Pomysly byly raczej radykalne,wiec dobrze ze nie dotarly.
To wszystko przez ten upal,nie macie pojecia,jak meczace jest uganianie sie po ogrodzie za chlopakami i kotem.Dobrze,ze w lodowie cos sie chlodzi ;D ;D ;D

Gratuluje malemu posiadaczowi belgijskiego ID :laugh:

No cóż ja uważam że taki lekki odpoczynek od dziecka jest wskazany.. bo można popaść w depreche mówię poważnie! :)
Mam znajoma niestety która w taką depresję popadła.. i nie chciałabym być na jej miejscu.
No ale dobra!
No więc tak akcja bandarz się nie udała :( poszłam po drastyczne środki ... nie, nie obciełąm jej palca! ;D
Kupiłam w aptece takie paskudstwo.. smaruje sie pazurki dzieciom aby nie obgryzały, no a moja mała zjadła z tatom kilka kopytek i potem je oddała!! no bo już była pora snu i dziecko wzieło palucha...
Potem wypiła kubek mleka i OK, ale i tak nie wie co z tą ręką zrobić... no cóż przetrzymać muszę minumum tydzień a potem to już z górki. W nocy nie powinno być problemów, ale jutro w dzień mogą ;D Ehhh uroki macierzyństwa! :)

pepeszka ja mieszkam na Anderlechcie ;D cóż niezbyt zaszczytna dzielnica... ale my mieszkamy akurat we flamandzkiej części cisza... spokój i zielono ;D.
Agata co do żłobków.. są drogie krótko mówiąc. A prywatne u nas 400-600euro miech. Ale pociesza mnie fakt przedszkole tańsze! :) zobaczymy jak to będzie.
Głowa mi dzisiaj pęka... uciekam jakis filmik obejrzeć bo mój stary nie lubi piłki nożnej! na szczęście! ;)
Miłej nocki. pa

wow, cicha ma dzieciaczka, no super ;D juz sie powoli gubie czy to bylo przed terminem, bo jakos ostatnio czas szybko leci nie wiem czemu hehehehe
dzisiaj bylismy na meczu ;D ja tam sobie lubie czasem poogladac, a babcia zostala z malym i ogolnie korzystamy z pomocy i wieczorem sobie wychodzimy, zeby nabrac sil na nocne przygody ;)
juz 2 tygodnie nie przespalam calej nocy ;D ach te uroki ;) na szczescie maly umie pic mleczko bez budzenia kochanej mamusi :D bo wiecie, ja jestem narazie za leniwa zeby po karmieniu odkladac go do lozeczka hehe, zostawiam sobie na pozniej odwyk ;)
dziekuje za pomysly i sugestie na temat przechowalni dzieci :D

a teraz lece sie walnac do lozka i czekac na moj maly budzik............

Ha ha ha
nieprzespane dwa tygodnie,nr 1 zaczal spac porzadnie w wieku 3.5,nr 2 przespal cala noc jak mial 18 miesiecy,a przez pierwsze pol roku budzil sie co 45 minut...eat this ;D Starszego nie odkladalam do lozeczka,bo kupilismy je dopiero jak mial roczek,hehehe.

A my jedziemy pocmokac nad Olafem !!!

wczoraj zastanawialam sie po jakim czasie bez snu nastepuje zejscie smiertelne ;) ale coz nalezy nauczyc sie wykorzystywac sen w porcjach minimalistycznych ;D maluch tak robi i jest mu dobrze ;D ;D ;D
czekamy z niecierpliwoscia na odwiedziny, maly ma jakies krostki (podobno niegrozne) wiec jego uroda nieco zostala przycmiona, ale i tak jest piekny :D yeah

reklama
Do góry