reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

Oh,4 dni wolnego,starszy poszedl do szkoly z ociaganiem,przez caly czas rozpieszczany przez dziadkow,nie dziwie sie,ze mu sie nie chcialo.Krzaki maja sie dobrze w nowych fryzurach,dziekuje ;-) .Zostal mi jeszcze jeden bukszpan/gryczpan (buxus) do ogolenia:-) .
Troche sie nie wyspalam,bo nasz kot postanowil sobie urzadzic bojke z takim jednym czarnym i tlustym kociakiem z okolicy,o rany,ale halas byl,i to o 6 rano:wściekła/y: .
Czas na kawe+ciacho :)))))

reklama
No dobra,jak sie ma jednego sluchacza,a wlasciwie czytacza:-) .
Wiec,impreza w kosciele byla ekstra!Zadnych nawiedzonych panow w dlugich czarnych sukienkach.Dzieci,dzieci i jeszcze raz dzieci jako centrum imprezy.6-7 latki prowadzily same (no,moze pod czujnym okiem pan z rady parafialnej,ale takich fajnych pan,a nie babc w beretach)cale nabozenstwo,same niosly rozne takie akcesoria jak swiece,hostie,itp itd.W Polandzie byloby to nie do pomyslenia.Ksiedza uslyszelismy tylko 2 razy,na poczatku i na koncu na amen :) Dzieci na koncu dostaly fajne baloniki,rodzice po kwiatku i torebeczce pralinek.
Co do prezentow-umowilismy sie z rodzina,ze 50e to max,moj dzielny chlopak dostal miedzy innymi: latarke kieszonkowa,lornetke,mala deskorolke,dzwonek do roweru,zegarek,i...uwaga...krolika razem z klatka:-D .Przyjecie w domu:zarelko gotowe,na zimno i na cieplo,bufet z deserami zrobilam sama:mus czekoladowy,tiramisu,babeczki z owocami,babka cytrynowa(te ostatnia ukrecila moja mama).Dla kuzynostwa w wieku 5 do 10 wypozyczylismy nadmuchiwany zamek do skakania i byl to nasz jedyny prezent dla latorosli.
Generalnie,bylo fajnie,doczekac sie nie moge kiedy mlodszy pojdzie do komunii :))))))))))

No to super impreza!!!:-)
W zeszłym roku nasi znajomi też robili komunie w belgijskim kościele, dzieci klaskały śpiewa też nosiły różne tam rzeczy ogólnie było wesoło w kościele co mi się bardzo podobało!
i z tego co piszesz to u was było podobnie :-)
zamek dmuchany to niezła atrakcja dla dzieciaków ;-):-)
Mam migrene od wczoraj i zdycham,
miłego dnia

No miss jam tez ciekawa zycia rodakow w 'krainie piwa i frytek';-) No widze, ze komunia jak najbardziej udana a i rodzicom sie dostalo - czekoladki no, no.
A pozostajac w temacie to powiem, ze chrzesniak mojego meza bedzie mial w ramach komunii albo raczej wyjasnien rodzicow: dotarcia do wieku rozumu - swieto wiosenne (lente fest) Ponoc nie dlatego, ze inni maja komunie a on nie ( bo jest nieochrzczony) ale wiadomo o co chodzi...;-)
A na prezent to byl chcial autko sterowane za ... 150 euro:szok:
Wiek rozumu co? :tak: :tak: Ja mowie mezowi , zeby mu encyklopedie kupil albo serie ksiazek 'wat en waroom' zeby trzymac sie tematu...;-)he, he to sie towarzystwo zdziwi:-D :-D :-D

A u nas upaly a ja zawziecie sprzatam coby chatka wygladaja nieco lepiej przed wystawieniem na rynek;-):-) Sprzatam i przeklinam. Maz przynosi mi wizytowki sprzataczek od sasiadow a ja tak sobie mysle i mysle i zanim sie zdecyduje to pewnie cala chate sprzatne;-):-D

Ha! przydatna ta lornetka.Za naszym ogrodkiem wybudowali nowe apartamenty,to juz wiecie co robia rodzice,jak dzieci ida spac...siedza na strychu i podgladaja;-) :-D .
A u nas na wsi to chrzcza tych jeszcze nie ochrzczonych na tydzien przed komunia,zeby wlasnie nie robic lente feest i zeby nie bylo obciachu i to sie nazywa hipokryzja przez duze HHHHHH....

Dobra,zimna wodeczka i spanko :)

reklama
Do góry