reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

Oh,4 dni wolnego,starszy poszedl do szkoly z ociaganiem,przez caly czas rozpieszczany przez dziadkow,nie dziwie sie,ze mu sie nie chcialo.Krzaki maja sie dobrze w nowych fryzurach,dziekuje ;-) .Zostal mi jeszcze jeden bukszpan/gryczpan (buxus) do ogolenia:-) .
Troche sie nie wyspalam,bo nasz kot postanowil sobie urzadzic bojke z takim jednym czarnym i tlustym kociakiem z okolicy,o rany,ale halas byl,i to o 6 rano:wściekła/y: .
Czas na kawe+ciacho :)))))

reklama
No dobra,jak sie ma jednego sluchacza,a wlasciwie czytacza:-) .
Wiec,impreza w kosciele byla ekstra!Zadnych nawiedzonych panow w dlugich czarnych sukienkach.Dzieci,dzieci i jeszcze raz dzieci jako centrum imprezy.6-7 latki prowadzily same (no,moze pod czujnym okiem pan z rady parafialnej,ale takich fajnych pan,a nie babc w beretach)cale nabozenstwo,same niosly rozne takie akcesoria jak swiece,hostie,itp itd.W Polandzie byloby to nie do pomyslenia.Ksiedza uslyszelismy tylko 2 razy,na poczatku i na koncu na amen :) Dzieci na koncu dostaly fajne baloniki,rodzice po kwiatku i torebeczce pralinek.
Co do prezentow-umowilismy sie z rodzina,ze 50e to max,moj dzielny chlopak dostal miedzy innymi: latarke kieszonkowa,lornetke,mala deskorolke,dzwonek do roweru,zegarek,i...uwaga...krolika razem z klatka:-D .Przyjecie w domu:zarelko gotowe,na zimno i na cieplo,bufet z deserami zrobilam sama:mus czekoladowy,tiramisu,babeczki z owocami,babka cytrynowa(te ostatnia ukrecila moja mama).Dla kuzynostwa w wieku 5 do 10 wypozyczylismy nadmuchiwany zamek do skakania i byl to nasz jedyny prezent dla latorosli.
Generalnie,bylo fajnie,doczekac sie nie moge kiedy mlodszy pojdzie do komunii :))))))))))

No to super impreza!!!:-)
W zeszłym roku nasi znajomi też robili komunie w belgijskim kościele, dzieci klaskały śpiewa też nosiły różne tam rzeczy ogólnie było wesoło w kościele co mi się bardzo podobało!
i z tego co piszesz to u was było podobnie :-)
zamek dmuchany to niezła atrakcja dla dzieciaków ;-):-)
Mam migrene od wczoraj i zdycham,
miłego dnia

No miss jam tez ciekawa zycia rodakow w 'krainie piwa i frytek';-) No widze, ze komunia jak najbardziej udana a i rodzicom sie dostalo - czekoladki no, no.
A pozostajac w temacie to powiem, ze chrzesniak mojego meza bedzie mial w ramach komunii albo raczej wyjasnien rodzicow: dotarcia do wieku rozumu - swieto wiosenne (lente fest) Ponoc nie dlatego, ze inni maja komunie a on nie ( bo jest nieochrzczony) ale wiadomo o co chodzi...;-)
A na prezent to byl chcial autko sterowane za ... 150 euro:szok:
Wiek rozumu co? :tak: :tak: Ja mowie mezowi , zeby mu encyklopedie kupil albo serie ksiazek 'wat en waroom' zeby trzymac sie tematu...;-)he, he to sie towarzystwo zdziwi:-D :-D :-D

A u nas upaly a ja zawziecie sprzatam coby chatka wygladaja nieco lepiej przed wystawieniem na rynek;-):-) Sprzatam i przeklinam. Maz przynosi mi wizytowki sprzataczek od sasiadow a ja tak sobie mysle i mysle i zanim sie zdecyduje to pewnie cala chate sprzatne;-):-D

Ha! przydatna ta lornetka.Za naszym ogrodkiem wybudowali nowe apartamenty,to juz wiecie co robia rodzice,jak dzieci ida spac...siedza na strychu i podgladaja;-) :-D .
A u nas na wsi to chrzcza tych jeszcze nie ochrzczonych na tydzien przed komunia,zeby wlasnie nie robic lente feest i zeby nie bylo obciachu i to sie nazywa hipokryzja przez duze HHHHHH....

Dobra,zimna wodeczka i spanko :)

reklama
Do góry