reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

stoooo laaaat :))))
a jak tam w przedszkolu???dobrze idzie mu?
no i jak tobie sie podoba jak cala chata wolna? :)
u nas dzisiaj cieplo..............czyli -5 ;)))

reklama
No i po sniegu:(
starszy nawet nie zdazy sie na dworze pobawic,bo jak wroci ze szkoly,to bedzie po ptakach.
Mlodszy + przedszkole=katastrofa.Ok,idzie chetnie,zreszta to tylko na 2 i pol godzinki dziennie(na poczatek),ale uparl sie zeby walic kupe w gacie.Az mnie trzesie ze zlosci.Prowadzimy codziennie bitwe i zabawe w chowanego,a w szkole jest bezpieczny (czytaj:nie ma wrzeszczacej mamusi w poblizu),wiec sie tam gdzies po cichutku w kaciku zalatwia.Panie przedszkolanki twierdza,ze to przejdzie i ze wiecej maja takich uparciuchow.Ja mysle!Skoro potrafi oznajmic,ze chce siku i pobiec do kibelka,to kiedys chyba zakuma reszte.Grrrrr....
14,w walentynki (czy oprocz nastolatkow ktos to obchodzi?) w szkole jest pochod karnawalowy i moje starsze dziecko postanowilo sie przebrac za Clinta Eastwooda.Martwic sie czy cieszyc?:rolleyes:

O widze, ze sie tu nieco ozywilo:-)

Agatatje pracujesz teraz na slawe szeweckiego disagne?;-) Jak tam Olaf ?

miss dior Clint Eastwood powiadasz:confused: jak dla mnie to na :tak: :-)
no i 100 zdrowka dla Filiberta:-)

A u nas wiosna wiec intensywnie zasuwam po wzgorzach;-) (bo my tez pod innym adresem i czasowo mieszkamy w San Francisco:-))

Prosze,prosze,marnotrawne corki wracaja:-) ,a juz mialam zamiar polozyc sie na podlodze i umrzec z nudow ;)

Jutro wielki dzien!Pociagiem do Antwerpen!Chlopaki do zoo robic glupie miny do malp,a ja na maraton po sklepach:-D .Szkoda tylko,ze nie bedzie z kim na kawke wyskoczyc :( trudno,wypije samotnie toast za wszystkie belgijskie matki,ktore sie stad (rozsadnie) wyniosly.

miss,
Clint Eastwood?hehe no przynajmniej ambitnie :) a wersja Cowboy czy Dirty Harry? ;)
wypij za mnie koffie verkerd!:) (nigdy nie wiem jak to sie pisze;)))

cicha,
no nie wiem czy szwedzki dezajn, ale na pewno jeden z najbardziej znanych szwedzkich produktow eksportowych (poza vovlo; absolut i IKEA;)))
San Fransisco :))))
tak sobie myslalam, zeby na starosc sie w cieplejsze rejony przeprowadzic...ale moze Australia? :)

Usluznie podpowiadam :"koffie verkeerd",a w bardziej snobistycznych lokalach z francuska "lait russe",jak zwal,tak zwal,wypije zdrowko :)

Clint Eastwood,chyba wersja dirty Harry,szarpnelam sie na gotowy kostium za 12 ojro (zeszloroczny - deutsche polizei-uszylam sama) ,dlugi plaszczyk z pseudo skory,kapelusz i plastikowa spluwa.Dziecko wniebowziete :)

no nie wiem czy szwedzki dezajn, ale na pewno jeden z najbardziej znanych szwedzkich produktow eksportowych (poza vovlo; absolut i IKEA;)))
Agatatje,
no i zabilas mi tu cwieka bo teraz nie moge przestac myslec o tym co to Szwedzi jeszcze eksportuja?!:baffled: :confused:
A swoja droga to dopiero skojarzylam, ze zamiast Szkocji jest Szwecja:-D

miss: deutsche polizei?!:szok: :szok: a co oni w sobie maja?:confused:

Hehehe,moje 6-letnie deutsche polizei mialo kask(plastikowy ofkors) lizak mrugajacy "stop & go",srebrna odznake,pas przerobiony z mojej starej spodniczki,koszule z napisem "polizei",tylko epolety mi troche brytyjskie wyszly....

A teraz o naszej sobotniej wycieczce:
Antwerpen,wspaniale miasto:-D ...dzieci zwiedzily zoo,mlodszemu podobal sie krokodyl i weze,starszy oznajmil :"tukan to jest cos ,co chcialbym dostac na urodziny" (ehe,bite me,2 kury nam wystarcza,a poza tym gdzie mam takiego tukana upolowac?),mamusia sie obkupila w dobra niedostepne na wsi,czas wspolny spedzilismy w : a) Quicku -obrzydlistwo,dlaczego to sie dzieciom podoba?,b)w podrabianym irlandzkim pubie Kelly's -ale nuda i cider byl troche za cieply,c) i tutaj najfajniejsza czesc - w barze Breda ,polozonym miedzy dworcem a dzielnica rozrywki,gdzie pojawili sie okoliczni alfonsi,oj bardzo na srodkach pobudzajacych,i zaczela sie wojna,wynik -jeden trup!!!!:szok: no,moze nie taki bardzo trupowaty,bo go karetka bez worka zabrala.Policja stojaca przed dworcem nawet sie nie ruszyla,tlum zebral sie niezly,niestety nie wiem co bylo dalej,bo polecielismy na pociag.
Ogolnie,bylo ekstra & we'll be back:cool2: .

Agatatje,wypilam koffie verkeerd i zjadlam mus czekoladowy (taki sobie):happy:

cicha, no ja myslalam ze wszyscy wiedza skad jest H&M ;)

miss, dzieki za kawe :) a kostium musial byc super :)))
Antwerpen to wiadomo, miasto seksu i biznesu ;)))) musze powiedziec ze wybor lokali znakomity hehehe
tukan tez mi sie podobal jak bylam mala :) moze jakas wersja pluszowa?:)

a tak btw to Olafinder dorobil sie kolejnego zeba :))))) nie obylo sie bez kaszlu, kataru i buczenia, ale gorna jedynka ujrzala swiatlo dzienne :)))yeaaah :)

poza tym zima zimna, ale mam nadzieje, ze Szwedzi wiosne tez znaja!albo lato?ach no i mowia w jezyku bardzo podobnym do flamandzkiego, bardzo duzo rozumiem :)

reklama
Brawo dla zebatego Olafa,bedzie czym piwko otwierac,hehehe...

Podobienstwo flamandzkiego i tych polnocnych jezykow-ogladalam kiedys dunska bajke,no normalnie jakbym moich tesciow mowiacych dialektem slyszala:rolleyes: ...

Szwecja i eksport : ABBA?;-)

Do góry